Isten miért ennyire szívtelen és gonosz?
26
"mások a halálbakergessék"
kit kergetnek halálba? mirol van szo?
Sokan kérdezték már, de a választ nem fogadták el, mert nem tetszett nekik.
E világ ura egyenlőre Sátán. Amiért Isten hagyj, az egy fontos vitakérdés miatt teszi.
Azt állította (Stn.), hogy az embereknek jobb az, ha Isten nem szól bele, hogyan élnek. Vagyis, nincs joga irányítani az embereket. Hagy éljenek a szabad akaratuk szerint. Ezt, egy X időre megengedte. De Jézust kérdezték a tanítványok, mikor lesz vége az ember általi világrendszernek. Konkrét időpont nincs megadva, de tudni lehet, milyen események előzik meg. Nagyon az utolsó történésekben vagyunk...
Az örök élet receptje:
János 17:3
Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.
Tehát, ismeretet kell szerezni Istenről, és a fiáról, de az szerint is kellene élni...(37. vagyok)
Egy tökéletes világban, ahol Isten igéje az uralkodó, és mindenki a szerint él nem lenne szenvedés. Egyrészt mert értelmetlen lenne, másrészt, mert lehetőség sem lenne rá. Csak a példa kedvéért: Senki sem lopna, mert betartaná mindenki a "Ne lopj!" szabályt, és másrészt, mert szükség sem lenne a lopásra, mivel ha valakinek hiánya van valamiben, akkor a "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" értelmében az emberek megadnák a társaiknak amire szükségük van. Így a frusztráció is kikerülhetne a képletből, nem lenne stressz és depresszió; és ez csak egy apró példa. De nem ilyen világban élünk! Amíg munka nélkül élnek luxusban egyesek mások munkájából; amíg nem az célja az embernek, hogy a másik fájdalmát enyhítsék, addig lesz fájdalom, és elnézik sőt akár okozzák másnak a fájdalmakat. Napestig lehetne sorolni. Isten az ilyen fájdalmak nélküli világot akarta adni az embernek, de az ember a rosszabbik és hosszabbik utat választotta. Ez az oka a szenvedésnek úgy nagyjából, nagy egészében az egész emberiségre kivetítve.
A saját gyötrődésed megint egy másik téma. Arra csak te találhatsz konkrét válaszokat és kivezető utat. És mielőtt azt hinnéd: az én életem is nagyon pocsék jelenleg! A padló alatt vagyok és hiába küzdök, nem tudok felállni. Naponta teszem fel én is ugyan ezeket a kéréseket! De még él bennem az apró (rohadtul apró, de mégis jelenlévő, és sokszor átoknak ható) szikra, hogy mindennek végső soron van valami értelme, és egyszer még én is megláthatom a nagy képet, netán még akár Isten segítségét is megtapasztalhatom, a földi életemben, és nem is túl későn!
Egyébként egy korábbi felvetésedre: Krisztus szenvedése lehet hogy nem is puszta emberi gonoszságból volt, hanem egy pofoncsapása volt Istennek, amiért "annyi jót" adott az embereknek? Magyarán ott, akkor páran elégtételt vehettek rengeteg szenvedésért és rosszért, amit kaptak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!