Isten miért ennyire szívtelen és gonosz?
"Isten hagyja hogy az ártatlan emberek szenvedjenek."
Isten leszarja az emberi életet. Ha kell büntet vagy akár le is mészárol ártatlanokat.
"Sajnos az emberek elfordultak Istentől. "
Én mióta élek azóta nem jött egyszer sem oda hozzám Isten. Ő előbb el fordult tőlem mint hogy én el tudtam volna fordulni.
" Annyi kérdés válaszok pedig alig..."
Ez a kijelentésed téves.
A válasz pedig egyszerű. Nincs Isten.
Ó, hányszor jön még fel ez a kérdés?! Ha valakit tényleg érdekel isten létezésének ősi dilemmája, akkor miért ragad le ennél a -- bocsánat -- butuska istenképnél, hogy a Teremtő úgy irányítgatja az emberek sorsát, mint valami Szívtelen Vasutas egy rendezőpályaudvaron? Egy primitív, középkori istenkép marxista kritikáján keresztül nem lehet megérteni a világot.
Tessék, egy másik felfogás: a Teremtés hatalmas, úgyszólván végtelen, benne ezermilliárdnyi világ, azokon mindenféle lények. Ezek a világok más-más fejlettségi szinten állnak. A Teremtés paradox célja, hogy Teremtőnk a korlátozott létezés, önmaga Egysége összetörésének illúziója által tapasztalhassa meg önmagát. Létünk lényege, hogy egy hosszú tanulási folyamat (lélekvándorlás) során visszajussunk az Egységbe Teremtőnkkel.
A Föld is egy ilyen tapasztalatszerző hely, ahol tanulnivalónk van. Vannak ennél durvább és szelídebb helyek is. A jó és rossz dualitásának illúziójában zajló földi létezés alakítja ki a lelkünkben a Teremtőnkhöz, az Egységhez való visszatérés szándékát és az önzetlenséget. Aki megtanulja a leckét, az továbbléphet egy olyan világba, ahol a negativitás már sokkal kevésbé domináns, mint itt.
Tehát a Földön azért vannak "rossz" dolgok, hogy tanuljunk, nemesedjünk általuk, és saját szenvedésünk felébressze bennünk az együttérzést a többi szenvedővel, és ráeszméljünk, hogy minden Egy: ez a leckénk.
---
Ezen kívül még egy csomó megközelítés létezik Isten eszméjére, kedves kérdező, úgyhogy bátran engedd el a Szívtelen Vasutas istenképet, és kutass még egy kicsit légy szíves.
Úgy lenne az igazságos, ha halálunk után lehetne alkudozni Istennel. Aki akar, az a Mennyekbe kerülne, de legyen lehetőséges a reinkarnációra is, hogy aki akar, az egy új testben leszülethessen újra a Földre.
Én személyesen a reinkarnációt preferálom, jó lenne, ha újrakezdhetném és egy boldog, tökéletes életem lehetne.
Kérdező
Kitartás. Nekem is nehéz volt az életem régen. (nem tudom neked mennyire nehéz most) De kitartottam és dolgoztam a boldogságért. Mostanra pedig már egy jó életet építettem fel.
Kitartás mert ha feladod akkor sok boldogságtól foszthatod meg magad.
A miértre egyetlen válasz van: az önfeladás. Pontosan erről az önfeladásról beszélt többször is Jézus (aki követni akar engem vegye fel keresztjét, stb). Elvileg ezek nem tesztek! Hanem egyrészt a mi ostobaságunk, amikor valamit meg kellene tanulnunk, de nem vagyunk rá képesek; amikor ostobábbak vagyunk még az ökörnél is, amit ha mindig balról csapnak meg az ösztökével, akkor egy idő után rájön, hogy jobbra kell mennie, mi meg még akkor is balra akarunk menni. Másrészt ezek a szenvedések ajándékok nekünk. Ugye milyen hülyén hangzik? Pedig... Képzeld el a következő helyzetet: sok jó és rossz dolog, sok szenvedés, vagyis egy leélt élet után meghalsz és odakerülsz Isten elé. Az átnézi a könyvelést; ennyi jó dolog, ennyi rossz, ennyi szenvedés, stb... na né csak! neked itt van pluszba 3 szenvedésed, na most mi legyen? többet nem tudok attól adni, mint amit így is adok, de hát mégiscsak töblet van! viszont itt van a tetvéred! ő 2 mínuszban van, és ha most ezért a kettőért a földön büntetést kap akkor azonnal meghal, mert ahoz már gyenge, viszont a 2 mínusszal meg nem jöhet ide. Megtehetnénk, hogy abból a 3 pluszodból 2-t neki írjunk át? Megtennéd ezt? És ha egy ilyen szenvedéstöblettel a szomszédod nagymamáját válthatod ki, akit soha sem láttál? Az már nem férne bele? Vagy értelmetlen dolog lett volna elviselni azt a 3 szenvedést?
Tudom nagyon egyszerűsített példa, de remélem a lényeg érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!