Isten miért ennyire szívtelen és gonosz?
"Sajnos mindannyian bűnben születünk,"
"az ember nem tehet a negatív veleszületetett adottságairól."
Semmilyen rossz velem született tulajdonságom nincs.
Minden ami rossz azt utólag szedtem fel. Bár ott is kérdéses hogy rossz-e egyáltalán.
72:
Biztos vagy benne, hogy helyes önismerettel rendelkezel?
A szüleitől mindenki örököl pozitív és negatív haljamokat, tulajdonságokat. Az számít negatívnak, ami a harmonikus emberi kapcsolatokat hátráltatja. Az ember sorsát ezek határozzák meg.
A pokolba azok kerülnek, akiknek megvolt a lehetőségük úrrá lenni bűneiken, de nem éltek vele, és ennek tudatában is vannak.
75.
Biztos vagyok benne.
"Az számít negatívnak, ami a harmonikus emberi kapcsolatokat hátráltatja. "
Békések és jók az emberi kapcsolataim.
A harmonikus emberi kapcsolatokat hátráltatja az amikor a vallásos emberek elutasítják a bibliára vagy akármi másra hivatkozva például a homoszexuális embereket.
A harmonikus emberi kapcsolatokat hátráltatja az amikor a vallásos emberek jobbnak hiszik magukat az ateistáknál csak azért mert hívők.
A harmonikus emberi kapcsolatokat hátráltatja az amikor megpróbálják téríteni a másik embert, főleg mikor közben még fenyegetőznek is a pokollal.
76:
Szerintem van esélyük az ateistáknak elkerülni a poklot. Főleg ha keresztény kultúrkörben élnek, akaratlanul is élhetnek keresztény értékrend szerint, sőt életük végén akár imádkozhatnak is a maguk módján.
78:
Van olyan megnyilvánulás, ami rövid távon úgy tűnik árt a békés kapcsolatnak, de hosszú távon tapintatosan alkalmazva előnyére válhat.
Azért így ezt nem lehet kijelenteni, mert Jézus harmonikus emberi kapcsolatokra törekedett és felszögezték a keresztre. Végülis nem sikerült neki.
Nem ez számít, mert a legnagyobb szentek magányosok, apácák, befelé forduló remeték voltak. Na ezeknek emberi kapcsolatok a nullához közelített, de Istennel hatalmas kapcsolatot értek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!