Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki aki hallgatta Joyce...

Valaki aki hallgatta Joyce Mayer melyik adásában beszél a Rómaiakhoz 12:20 rol?

Figyelt kérdés
2022. márc. 11. 19:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ezt is véleményezhetné a guru:

„Ha tökéletes akarsz lenni – felelte Jézus –, add el, amid van, az árát oszd szét a szegények között, így kincsed lesz a mennyben. Aztán gyere és kövess engem!”

Joyce Mayer sajnos még nem jutott el Jézus követésének fázisához.

2022. márc. 11. 19:54
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem szereted Joycet?
2022. márc. 11. 20:21
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem fűz hozzá semmilyen érzelem. Csak egyszerűen hiteltelennek tartom, egy hitetlen embernek, aki cinikus módon hiszékeny emberekből húz irdatlan hasznot. De nagyjából a karizmatikus vezetők többsége ilyen.
2022. márc. 11. 20:45
 4/14 anonim válasza:

Én régebben nagyon szerettem, egy időben még a hírlevelét is küldték nekem. Elég lassan jöttem csak rá, hogy egy nagy hamistanító, kb. 15 évig tartott :) De nem mindenkinek olyan könnyű rájönni, mert eléggé felkészült és okos, és sok igazat és bölcsen hangzó dolgot is tanít a hamistanítások mellett - mint ahogyan azt a legjobb hamistanítók szokták csinálni.

Nagyon sok weboldal és video van a neten a tévtanításairól, egy jó összefoglaló pl. itt:

https://www.youtube.com/watch?v=jHLEwALutUc

Pl. az a tanítása, hogy Jézus a Pokolban szenvedett a bűneinkért egy nagy eretnekség, hiszen valójában a kereszten szenvedett értünk - ez egy keresztény alaptétel.

De az #1-#3-as fórumtársnak is igaza van, Joyce Meyer is rengeteg pénzt szedett ki hívőkből, amelynek egy jelentős részét fényűző, többmillió dolláros otthonra és luxusdolgokra költötte.

És az is nagyon igaz, hogy ezt a prosperitás-teológia vonalat (tehát

pl. Kenneth Copeland / Joyce Meyer / Joel Osteen / Paula White / Joseph Prince / Rod Parsley / Creflo Dollar / Jesse Duplantis / T.D. Jakes / Andrew Wommack és sajnos még lehetne sorolni a neveket) legjobb elkerülni, mert nem vezet sehová, szinte semmit nem fejlődik a tanításaiktól az ember, csak elpazarolja az idejét, és rosszabb esetben még a pénzét is.

2022. márc. 11. 21:45
 5/14 A kérdező kommentje:

Huuuhhh!igen régebben én is olvastam olyat hogy tevtanito,de tény és való nagyon jól adja elő azt amit kell....

Csak azt nem értem az ilyen tevtanitok nem félnek az Istentől?

2022. márc. 11. 23:27
 6/14 anonim válasza:
Általában nem félnek, ennek megvan az oka, de itt talán erről jobb nem írni.
2022. márc. 11. 23:47
 7/14 anonim ***** válasza:

"Csak azt nem értem az ilyen tevtanitok nem félnek az Istentől?"

Te félsz olyantól, amiben nem hiszel? Mi értelme ateisták esetén felvetni ezt a kérdést? Te félsz Zeusztól? Nagyjából hasonló.

Ők nem Isten által felkent hithirdetők, még csak nem is hívők, hanem üzletemberek, akik alapítanak bizniszszektákat és megszedik magukat a hiszékeny (nem feltétlenül hívő) emberekből.

2022. márc. 12. 10:41
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
#5 Nem hiszem hogy tevtanito lenne mond olyan dolgokat is amit egy tevtanito nem mondana
2022. márc. 12. 11:00
 9/14 anonim válasza:

#8: Pont ez a megtévesztés!

A legjobb tévtanítók sok helytálló tanítást is mondanak, azért hogy ezzel megteremtsék a hitelességüket. Tehát természetesen nem tiszta tévtanítás az egész, és persze nem tanítanak olyat, amit még a kezdő hívők is azonnal látnak, hogy nem úgy van a Bibliában, mert akkor könnyen lebuknának. A legjobb hamistanítók receptje: 90% jó tanítás + 10% hamis tanítás. De ez utóbbiak is olyanok, hogy nem annyira könnyű észrevenni.

Ez egyébként előre meg lett prófétálva, Stanley Frodsham egykori prédikátor (Wigglesworth barátja) által, akinek az írása előre megmondta, hogy a XX. század vége felé ilyen tévtanítók fognak fellépni:

[link]

(az oldalra belinkelt pdf-ben magyarul olvasható)

2022. márc. 12. 12:35
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem is kell 90% és 10%-nak lenni az aránynak! Bőven elég, ha 99% és 1% az, ha az az 1% az üdvösség elnyerésének kérdése. És ez az a pont, ahol a legtöbb tanítás elvérzik

Isten megparancsolta Izrael népének, hogy tegyenek különbséget a tiszta és tisztátalan állatok között, és nem ehetnek meg mindent. Ma a hívők mindent megesznek, amit eléjük tesznek. A tanítóikat követik Jézus helyett és nem tudnak különbséget tenni a Jó Pásztor és az idegenek hangja között. Mert arra lettek nevelve, hogy hétről-hétre üljenek be egy gyülekezetbe, és hétről-hétre hallgassák a tanítóikat. Tanulnak a Bibliából, meg Istenről, Jézusról, de közben Jézus tanítványaivá sohase válnak.

Mik voltak Jézus utolsó szavai a követőihez? Az, hogy hirdetniük kell az evangéliumot, akik hitre jutnak, be kell meríteniük, JÉZUS tanítványává kell tenni őket és MEG KELL TANÍTANIUK NEKIK, HOGY MEGTARTSÁK MINDAZOKAT, AMIKET JÉZUS PARANCSOLT!

Én többek között amiatt jöttem ki onnan, ahová jártam, mert ennek csíráját se láttam, hogy erre tanítanának. Minden másról tanítanak, csak erről nem. EGYETLEN tanítót sem láttam még, aki végigment volna JÉZUS ÖSSZES SZAVAIN, ami az üdvösségről, és az örök életről szól, és az alapján vezette volna le, hogy kinek is van örök élete. Csak 1 verset mutatok a sok közül:

"Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki MEGTARTJA AZ ÉN BESZÉDEMET, nem lát halált soha örökké." Ján 8:51

Az egyes tanítók vég nélküli "szappanoperáinak" hallgatása helyett javaslom tanulmányozásra a 4 evangéliumot, hogy mi mindent kell befogadnunk és megtartanunk!

Az Ő beszéde örök élet, de ezt be kell fogadni, és meg kell tartani.

2022. márc. 12. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!