A románoknak egyáltalán semmi közük a rómaiakhoz?
Semmi közük a trákokhoz. Ők maguk a dákokat tartják az őseiknek. De valójában nem romanizált dákok.
A románok vélhetően a mai albánia környékéről vándoroltak havasalföldre és onnan erdélybe is. Egyébként a román főleg a dél-olasz nyelvjárásokkal mutat kapcsolatot. Valószínüleg dél-olaszországból vándoroltak albánia környékére és onnan tovább.
Egy népet nem lehet genetikailag definiálni. Meg egyébként sincs olyan, hogy római vér. Szóval a kérdés önmagában baromság.
Bocs,de ez a szláv eredet szerintem nem igaz,nézd csak meg a szlávokat és egy románt,néhány román arc:
Persze tudom,hogy nem minden román ilyen és valóban keveredtek szlávokkal,de például én is részben román vagyok és a román rokonaimnak mind ilyen "latinos"kinézetük van,de azért köszönöm a válaszodat.
Nem szlávok, ez abszolut nem igaz. Már Mátyás korszakában is feltűnt az idelátogató itáliaiaknak, hogy a román hasonlít az olaszra.
A román nyelvújítás valóban sok latin(főleg francia) szót épített a nyelvbe, de a román nem akkor vált latin nyelvvé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!