Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Református esküvő után lehet...

Református esküvő után lehet katolikus a gyerekünk?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én református vagyok, a jövendőbeli férjem római katolikus. Az esküvőnk helyszínére csak a református tiszteletes jön ki, mert nincsen felszentelt hely, így a római katolikus esküvő sajnos kizárt. A kérdés pedig, hogy ha lesz gyerekünk, akkor kereszteltethetjük ők katolikusnak? Anyósom ezen pörög most, nem hagy minket élni. Úgy tudom, hogy a katolikus keresztséghez elég, ha az egyik szülő katolikus. Ez tényleg így van?

2022. márc. 4. 09:27
1 2
 11/12 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
A kérdésre is válaszolva, igen, lehet katolikus a gyerek. Bár nagy jelentősége nincs, mindkét felekezet elismeri a másik keresztelését, tehát azt a vallást gyakorolja a gyerek, amelyiket szeretné, függetlenül attól, hogy "minek" keresztelték.
2022. márc. 4. 13:50
 12/12 anonim ***** válasza:
Még idővel ateista is lehet a gyerek, szóval bármi megtörténhet.
2022. júl. 8. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!