Református esküvő után lehet katolikus a gyerekünk?
Na ez érdekes, mégis hogy jött ki, be is mutatod? :D
"Az esküvőnk helyszínére csak a református tiszteletes jön ki, mert nincsen felszentelt hely, így a római katolikus esküvő sajnos kizárt."
Ez nem igaz. Lehet ökumenikus esküvő, amin a katolikus pap és a református lelkész is jelen van. Ez akár ref. templomban is lehet. Voltam ilyen esküvőn, ref. templomban.
De amúgy ahogy írták: ha az egyik szülő katolikus és ígéretet tesz a katolikus hitben való nevelésre, illetve a keresztszülő is megfelel a keresztszülőség feltételeinek (katolikusnak, megkeresztelt, bérmálkozott, ha házas, akkor egyházi házassága van és a katolikus hiténak megfelelő életet él), akkor nem lesz akadálya.
"Ez akár ref. templomban is lehet. Voltam ilyen esküvőn, ref. templomban."
A református templom is meg van szentelve.
Olyanról már hallottam, hogy az esketés szűk körben megtörtént egy templomban vagy kápolnában, és a szabadtéri helyszínen a pap áldást mondott az ifjú párra a polgári szertartás előtt-után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!