Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mit tesz a gyilkos...

Isten mit tesz a gyilkos anyákkal akik megölték a gyereküket?

Figyelt kérdés

Milyen sors vár rájuk a túlvilágon?

Mert úgy láttam olvastam a médiából sajnos manapság gyakran ölik meg a nők a babájukat de mi vár rájuk miután ők is meghalnak?

2022. febr. 19. 02:17
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

25 vagyok

"Ott legalább tényleg lecsukják a csecsemőgyilkost, és nem érdekli a bíróságot ha a tárgyalóteremben sírva fakad a bűnbánattól."

Vannak olyan orszagok, ahol ha a birosag ugy iteli meg, hogy oszinten megbanta, akkor enyhebb iteletet kap.

"Én inkább hanyagolom a kereszténységet, mert nem nekem való."

Nem is zavar ez senkit. De erdekes, hogy miert haborit fel teged. A te felfogasod szerint ugyanaz tortenik a keresztenyekkel meg a nem keresztenyekkel: megbunteti oket az igazsagszolgaltatas, aztan meghalnak es megsemmisulnek. A buntetes letoltese utan a vilagi erkolcs es tarsadalom is ugy gondolja, hogy megszenvedett miatta es hasonlo jogai lesznek, mint masoknak.

A keresztenyseg sem tanit mast - uld le es rendben van. Istennel valo kapcsolata szempontjabol fontos, hogy milyen lelkiallapotban, miert kovette el, es hogy most utolag mit gondol rola.

De ha ennyire problema, akkor melyedj el egy kicsit a teologiaban. Pokol olyan ertelemben, amire te gondolsz, a legtobb mainstream egyhaz szerint nincs is. Ha nem akarsz elmelyedni, akkor viszont ne iteld el a keresztenyseget az alapjan, amilyennek csak feluletesen latod.

"Mi erkölcstelenség van abban, hogy jogos büntetést tartok jónak?"

Az, hogy szerinted nem eleg jo az, ha egy kereszteny a jogos buntetest kapja, vagyis ugyanazt, mint aki nem hisz.

2022. jún. 10. 02:48
 32/35 anonim ***** válasza:

Nem hihető számomra, hogy vannak olyan országok, ahol az őszinte bűnbánat enyhébb büntetést eredményez, hiszen akkor abban az országban minden bűnöző enyhébb büntetést kap, aki megfelelően el tudja játszani a bűnbánó szerepét. Olyat mondjuk hallottam, hogy valakit jó magaviselet miatt hamarabb kiengedtek, de kérdés, hogy a súlyos bűncselekmények esetén mennyire van ez így. Nem ismerem az erre vonatkozó jogszabályokat, de az ilyen bűnözőknek, akik csecsemőket ölnek, börtönben a helyük, és nem kell enyhíteni semmit.

Az, hogy a keresztény vallást elítélem-e, majd én eldöntöm. Ha a hívők például bűnosnek tarthatják a homoszexuális párkapcsolatban elő embereket, akkor én is mondhatom azt, hogy a keresztény vallás tarthatatlan. Egyébként is jobban ismerem, mint az átlag hívő, mivel benne éltem éveket.

"Az, hogy szerinted nem eleg jo az, ha egy kereszteny a jogos buntetest kapja, vagyis ugyanazt, mint aki nem hisz."

Nem mindenki kapja meg. Joseph Mengele sem kapta meg a büntetését, hanem élete végig bujkált szabadlábon a világban. Mengele katolikus szülők gyereke volt, szóval lehet élete utolsó részében megtért, aztán most lehet, ott ül a mennyben, azokkal, akiknek fájdalmat okozott. Az meg amit művelt, el van felejtve.

Másrészt ha valakit el is kapnak, és leüli a büntetéset, az sem indok, hogy a Paradicsomba jusson. Josef Fritzl - akit "az amstetteni rémnek" - hívnak több mint 20 éven át egy párkányokkal teli pincében tartotta fogva a lányát. Nem is megyek bele a részletekbe, nézz utána, mi történt Ausztriában. Ez az ember az eset után sem változott meg, a börtönben perverz írásokat koboztak el tőle. Semmi keresnivalója a Paradicsomban, de a keresztény teológia szerint Fritzl-nek is van esélye a Paradicsomba jutni, ha őszintén megtér.

Na, ezekkel a tanításokkal én nem azonosulok.

#30 voltam

2022. jún. 10. 03:22
 33/35 anonim ***** válasza:

Még valami, #25-ös. Mengele-t és Fritzlt-et olyan példában hoztam, mint akik esetleg később megtértek. Egy vallását gyakorló keresztény ugyanis nem csinál olyanokat, mint ők. Tehát a téma nem a hitvalló, tapasztalt keresztényekre értendő.

#30 voltam

2022. jún. 10. 03:34
 34/35 anonim ***** válasza:

Ismét a #30-as vagyok, még eszembe jutott valami.

Nem az egész kereszténységet ítélem el, hanem azt gondolom, hogy a kereszténység egy kettős vallás. Tehát, hogy van egy pozitív, és egy negatív oldala is.

Ami pozitív belőle, azt is elismerem. De ami nem tetszik belőle, azt is észben tartom.

2022. jún. 10. 03:39
 35/35 anonim ***** válasza:
Ki veri a farkát a hírre hogy egy nő gyilkos és embert ölt.
2022. szept. 3. 08:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!