Isten mit tesz a gyilkos anyákkal akik megölték a gyereküket?
Milyen sors vár rájuk a túlvilágon?
Mert úgy láttam olvastam a médiából sajnos manapság gyakran ölik meg a nők a babájukat de mi vár rájuk miután ők is meghalnak?
"1 és 15: szerinted a megbocsátás ostoba dolog?"
Abban a formában, ahogyan a kereszténység tálalja, rendkívül ostoba dolog. Megbánhatja valaki a bűneit az élete utolsó 10 percében is, a halálfélelem hatására, de hogy realisztikusabb legyen a téma keresztény nézőpontból, akkor mondjuk ezt: megbánja valaki a bűneit az élete utolsó hetében.
Rákot diagnosztizálnak korábban nála, amiből nincs visszatérés. Kb. 1 hét még és meghal. Ebben az 1 hétben őszinte bűnbánatot tart, és a keresztény értékrend szerint a mennybe/örök életbe jut. Rendkívül ostoba, és erkölcstelen dolog. Mert ez azt jelenti, hogy a legnagyobb mocskoknak sincs más dolga, mint bűnbánatot tartani, és UGYANAZT a jutalmat kapják, mint akik egész életükben jók volak.
Másrészt vannak olyan bűnök, amiket nem kell megbocsátani. A csecsmőgyilkosság ilyen, főleg akkor, ha beszámítható volt az illető. Egy aljas féreg, akinek a pokolban kellene rohadnia.
21: “Mert ez azt jelenti, hogy a legnagyobb mocskoknak sincs más dolga, mint bűnbánatot tartani, és UGYANAZT a jutalmat kapják, mint akik egész életükben jók volak.”
Ezt ki mondta neked hogy így fog történni? Senki se jött vissza még a halálból vagy az ítéletből hogy ezt pontosan elmondja. Én megmondom neked, a magyar fordításnak hála egy-két dologban bizonytalan vagyok, a halál utáni rész is ide tartozik. Abban biztosak lehetünk hogy mindenki megítéltetik a földi tettei szerint, de hogy ki mennyire azt nemtudom.
23.
(nem nekem válaszoltál)
Én úgy tanultam hittan órán hogy ha megbánjuk a bűneinket Isten megbocsájtja őket és mintha nem is lettek volna (az ő szemében az emberi törvények szerencsére/sajnos nem ilyenek).
A fordítás miatt egy átlag embernek lehet hogy elveszik némi információ vagy téves infókat kap, de egy pap (főleg több) valószínűleg mélyrehatóbban ismeri a bibliát. Én pedig jó pártól tanultam és egyik sem mondott ennek ellent.
21
"Ebben az 1 hétben őszinte bűnbánatot tart, és a keresztény értékrend szerint a mennybe/örök életbe jut. Rendkívül ostoba, és erkölcstelen dolog. Mert ez azt jelenti, hogy a legnagyobb mocskoknak sincs más dolga, mint bűnbánatot tartani, és UGYANAZT a jutalmat kapják, mint akik egész életükben jók volak."
Nyugodjal le.
A keresztenyseg nem azt tanitja, hogy eleg megbanni a buneidet. A keresztenyseg azt tanitja, hogy Isten donti el.
Kulonben nem mindegy neked, ha nem hiszel benne, hogy masok mit hisznek errol az Istenrol? Hogyhogy szerinted "a pokolban kellene rohadnia"? Mar kinek akarnad ezt eloirni, ha a pokolban nem is hiszel?
Az meg, hogy mi erkolcstelen, egy kicsit bonyolultabb dolog, mint aminek te hiszed.
Olyat gondolni, amiket te irsz, szinten erkolcstelenseg, tovabba nincs olyan ember, aki "egesz eleteben jo volt".
A kereszténység azt tanítja, hogy ha megbánod a bűneidet őszintén, akkor minden el van felejtve (most tegyük félre azt, hogy a földi életben viselnie kell a bűn következményeit). Eszkatologikus szemszögből ha a bűnös jó útra tér, akár élete végén, akkor bebocsátást nyer a Paradicsomba. Persze a protestáns és katolikus felfogásban különbség van a puergatórium miatt, de most ebbe nem megyek bele. A hívők a lator példáját hozzák fel a bűnös élete végén való megtérésre. Ez pedig erkölcstelenség, mert teljesen mindegy, hogy az ember mennyire gonosz volt, Isten csak azt az utolsó 10 percet nézi. Akár egy csecsemőgyilkos is ugyanazt a jutalmat kaphatja, mint egy jó ember.
Valóban nem hiszek ebben az egészben, de ettől még felháborító számomra, hogy ezt a rendszert akarják isteni igazságként eladni, amikor ennél még a földi igazságszolgáltatás is jobb. Ott legalább tényleg lecsukják a csecsemőgyilkost, és nem érdekli a bíróságot ha a tárgyalóteremben sírva fakad a bűnbánattól. Senkit sem érdekel, mert bűnös, börtönben a helye. Persze ha szerencséje van, mondatja azt is a szakember, hogy elmebeteg, ami sajnos módosíthatja az ítéletet.
Amúgy elnézést kérek, ha valakit megsértettem a hitében, mert hevesebben érveltem, de nagyon igazságtalannak tartom a keresztény vallást, és sért engem, hogy ilyen helyre akarják betéríteni az embereket, mint ahol állítólag az abszolút igazság van. Mert ez szerintem nyilvánvalóan nem igaz.
Még valami, #25-ös:
"Olyat gondolni, amiket te irsz, szinten erkolcstelenseg, tovabba nincs olyan ember, aki "egesz eleteben jo volt".
Mi erkölcstelenség van abban, hogy jogos büntetést tartok jónak? Van olyan ember, aki egész életében jó volt. Ez persze nem azt jelenti, hogy tökéletes, de azt igen, hogy békességben élt önmagával, és az embertásaival. Az ilyen ember jó, főleg egy olyan nőhöz viszonyítva, aki a kérdésben van, aki megölte a gyerekét.
De erről a témáról ennyit, csak utólag reagáltam.
Mégegyszer bocsánat azoktól, akiket megsértettem a hitében.
Én inkább hanyagolom a kereszténységet, mert nem nekem való.
#29 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!