Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mit tesz a gyilkos...

Isten mit tesz a gyilkos anyákkal akik megölték a gyereküket?

Figyelt kérdés

Milyen sors vár rájuk a túlvilágon?

Mert úgy láttam olvastam a médiából sajnos manapság gyakran ölik meg a nők a babájukat de mi vár rájuk miután ők is meghalnak?

2022. febr. 19. 02:17
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
67%
Ismerve az erkölcstelen (és ostoba) keresztény hozzáállást a dolgokhoz: bőven elegendő, ha a gyilkosaz élete utolsó 10 percében megbánja amit tett, és le van tudva a dolog. Ugyanúgy élvezhezi a mennyei békét, mint aki soha senkit sem ölt meg.
2022. febr. 19. 02:21
 2/35 A kérdező kommentje:
Értem egyrészt jó is meg rosz is de majd Isten dönt hogy ítéli meg mert mint tudjuk nem ember nem úgy gondolkozik mint az emberek de azt tudom ha az én gyerekemet ölné meg valaki vagy szülőmet vagy testvért azt soha nem bocsájtanám meg neki se itt se a túlvilágon soha
2022. febr. 19. 02:27
 3/35 anonim ***** válasza:
Majd kiderül.
2022. febr. 19. 03:31
 4/35 anonim ***** válasza:
75%
Mivel a létezése nem fix, és a hit nem elég ahozz, hogy tudd mivan a halál után, ezért fogalma sincs senkinek, hogy kire mivar. Ha egyáltalán vár valami.
2022. febr. 19. 03:45
 5/35 anonim ***** válasza:
29%

A csecsemőgyilkosság az egyik legförtelmesebb bűn a világon. Gondolom ezt a keresztények is elismerik. Ennek ellenére ők azon a véleményen vannak, hogy elegendő megbánni a bűnt, és el van felejtve. Akár még egy ilyen súlyos dolog is.

A protestáns teológiából kifolyólag tényleg csak meg kell bánni a bűnt, és üdvösségre jut a gyilkos anya (vajon ott találkozik majd a babájával?).

A katolikus teológiában legalább van purgatórium. Ha JHVH mindenképpen be akar engedni egy ilyen hitvány embert a birodalmába, mint egy gyilkos anya, akkor előtte tegye be a purgatóriumba vagy 1 milliárd évre. Ez a minimum.

Bár igazából a pokolban lenne a helye. Mondjuk nem csodálnám, hogy egy ilyen emberhez még az ördögök is csak bottal nyúlnának, mert az ilyen talán még náluk is rosszabb.

2022. febr. 19. 03:50
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

"bőven elegendő, ha a gyilkosaz élete utolsó 10 percében megbánja amit tett, és le van tudva a dolog".

Nincs letudva, mivel a torveny altal kiszabott buntetest le kell ulnie. Masreszt oszinten megbanni valamit nem olyan, ahogy te elkepzeled.

Nem tudom, kire gondol a kerdezo, hogy manapsag egyre gyakrabban megolik a gyerekeiket a nok, de kulonbozo helyzetek es okok vannak. Pl. a sulyos, gyogyithatatlan betegsegben szenvedo gyermeket nem birja nezni, vagy laktacios pszichozis kovetkezteben beszamithatatlan, on- es kozveszelyes lesz, esetleg valaki kenyszeriti ra. Ilyen esetekben a birosag is felmenti az anyat, vagy enyhito korulmenynek fogja fel. Ugyhogy lassan a testtel az ilyen atfogo itelkezessel.

Tovabba: "a keresztény hozzáállás" nem az, hogy nyugodtan olj embert, aztan majd megbanod es kesz. A kereszteny tanitas az, hogy ne olj.

2022. febr. 19. 05:37
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Van aki meg sem bánja. Kérdező: nem tudjuk. De ki fog derülni.
2022. febr. 19. 05:42
 8/35 anonim ***** válasza:
55%
Az abortusz és a csecsemő gyilkosság két különböző dolog. Isten pedig nem emberi mértékkel ítél.
2022. febr. 19. 07:24
 9/35 anonim ***** válasza:
31%
Miért lenne két különböző dolog? Egyik kisebb ember, mint a másik, de ember. Ugyanolyan dobogó szívvel, fejjel, kézzel, lábbal, aki ugyanolyan felnőtt lett volna, ha ki nem végzik.
2022. febr. 19. 07:47
 10/35 A kérdező kommentje:
Amit a híradó mutat arra gondoltam én se értem mi zajlik le az ilyen nőkben megszüli aztán megöli a rendőrség rájön ki tette és persze tagad mindent jól ki van ez találva szomorú sajnos
2022. febr. 19. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!