Isten mit tesz a gyilkos anyákkal akik megölték a gyereküket?
Milyen sors vár rájuk a túlvilágon?
Mert úgy láttam olvastam a médiából sajnos manapság gyakran ölik meg a nők a babájukat de mi vár rájuk miután ők is meghalnak?
A csecsemőgyilkosság az egyik legförtelmesebb bűn a világon. Gondolom ezt a keresztények is elismerik. Ennek ellenére ők azon a véleményen vannak, hogy elegendő megbánni a bűnt, és el van felejtve. Akár még egy ilyen súlyos dolog is.
A protestáns teológiából kifolyólag tényleg csak meg kell bánni a bűnt, és üdvösségre jut a gyilkos anya (vajon ott találkozik majd a babájával?).
A katolikus teológiában legalább van purgatórium. Ha JHVH mindenképpen be akar engedni egy ilyen hitvány embert a birodalmába, mint egy gyilkos anya, akkor előtte tegye be a purgatóriumba vagy 1 milliárd évre. Ez a minimum.
Bár igazából a pokolban lenne a helye. Mondjuk nem csodálnám, hogy egy ilyen emberhez még az ördögök is csak bottal nyúlnának, mert az ilyen talán még náluk is rosszabb.
"bőven elegendő, ha a gyilkosaz élete utolsó 10 percében megbánja amit tett, és le van tudva a dolog".
Nincs letudva, mivel a torveny altal kiszabott buntetest le kell ulnie. Masreszt oszinten megbanni valamit nem olyan, ahogy te elkepzeled.
Nem tudom, kire gondol a kerdezo, hogy manapsag egyre gyakrabban megolik a gyerekeiket a nok, de kulonbozo helyzetek es okok vannak. Pl. a sulyos, gyogyithatatlan betegsegben szenvedo gyermeket nem birja nezni, vagy laktacios pszichozis kovetkezteben beszamithatatlan, on- es kozveszelyes lesz, esetleg valaki kenyszeriti ra. Ilyen esetekben a birosag is felmenti az anyat, vagy enyhito korulmenynek fogja fel. Ugyhogy lassan a testtel az ilyen atfogo itelkezessel.
Tovabba: "a keresztény hozzáállás" nem az, hogy nyugodtan olj embert, aztan majd megbanod es kesz. A kereszteny tanitas az, hogy ne olj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!