Hívő fiatalként, aki házasság kötést követően szeretné elkezdeni a nemi életet, mit vall? egyházat is írjatok 22F, Református
Én Római Katolikus vagyok, még nem tartok itt (20/F), de biztos vagyok benne, hogy ha megházasodom, akkor nem csak gyermeknemzés céljából fogok ágyba bújni. Az együttlét egy olyan ajándék a másik számára, amit a házasságban csak te tudsz neki átadni, a szeretet kifejezésének egy csodálatos formája. Mellesleg az egészéges a hetente 3-4 alkalom, ami nem oldható meg úgy, ha csak a gyermek készítésére jöttök össze.
Szerintem Isten azért teremtette ezt, hogy a másiknak örömet tudj okozni. Persze a gyermeknemzés is benne van, de nem az az egyedüli indok.
Szunnita muszlim vagyok és az Iszlàm tanítàsàval összhangban természetesen a kölcsönös örömszerzés céljából vagyok együtt a feleségemmel.
Hiszen ez is istenszolgàlatnak és ezért jócselekedetnek minősül.
1.
Nem csak gyermekaldasra van a szex, de azt tudod, hogy a katolikus egyhaz nem engedi a fogamzasgatlast, csak a termeszetes csaladtervezest (ami nem megbizhato, es nem lesz vele heti 3-4 alkalom)? A katolikus egyhaz nem engedi az olyan hazastarsi szexet, amelybol nem foganhat elvileg gyermek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!