Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Allah küldötte Mohammed...

Vajon Allah küldötte Mohammed (béke legyen Vele) elégedett lenne azzal ahogyan a muszlim vallástudósok manapság értelmezik tanításait és szavait ?

Figyelt kérdés

Azzal természetesen tisztában vagyok, hogy sokan sokféleképpen értelmezik Rasool Allah (Allah küldötte) (béke legyen Vele) egyes szavait.

Másképpen feltéve a kérdést általában véve: vajon az idő múlása ki tudja-e kezdeni egy tanítás helyes értelmezését ?

#iszlám #szunna #Allah küldötte
2022. febr. 11. 21:59
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
82%
Hullanának a fejek, mint a legyek 🥰
2022. febr. 11. 22:05
 2/49 A kérdező kommentje:

#1: Mohammed (béke legyen vele) ennél sokkal türelmesebb és kedvesebb volt.

"Egyszer egy beduin bejött a mecsetbe és vizelni kezdett. Az emberek kiabáltak vele, de Allah küldötte (béke legyen Vele) azt mondta hogy hagyják békén. Így hát békén hagyták. Amikor befejezte a vizelést megparancsolta hogy hozzanak egy vödröt és öntsék a vizelés helyére."

[link]

2022. febr. 11. 22:43
 3/49 anonim ***** válasza:
84%

Nekem úgy tűnik, hogy elég önkényesen értelmezik és sokszor inkább az erő dönti el, hogy éppen melyik értelmezés a domináns.

Az pedig elég fura, hogy ott van a Korán, ami elvileg isteni kinyilatkoztatás a muszlimok szerint, de folyamatosan kétes eredetű hadíszokhoz kell nyúlniuk.

2022. febr. 11. 23:00
 4/49 anonim ***** válasza:
34%

Mohammed (pokol tüzén égjen), egy szadista, pedofil, rabszolgatartó, rabló-fosztogató, nemi erőszaktevő, háborús bűnös volt. Kétségtelenül egyike a legelveteműltem, legalávalóbb, leggonoszabb történelmi személyeknek. Egy olyan önjelölt próféta, akinek a saját állításain kívül semmi sem támasztja alá ezt a szerepét.

Az idő múlásával csak egy biztos: olyan szörnyetegek mellé fog kerülni a köztudatban, mint Hitler, Sztálin, Mao, vagy Pol Pot.

2022. febr. 12. 03:14
 5/49 anonim ***** válasza:
40%

Bár nem hiszem, hogy Mohamed Isten küldötte lenne... de mi az, hogy muszlim vallástudósok? Lehetnek tiszta szívű hívők, fundamentalistk, iszlamisták stb

Isten látja lelküket és ítélkezni fog

2022. febr. 12. 06:23
 6/49 anonim ***** válasza:
70%

Ne haragudj tudom hogy egy elvetemült provokátor vagy aki csak rosszindulatbol gyűlölködik de le írom mit tapasztaltam igazi muszlimok között!!!

Nagyon nagy a nem egyetértés! Még kis dolgokban is mivel a korán nem világos nem művelik és igen előkerülnek a kétes eredetű iratok is!

Egy egyszerű kérdés pl lehet enni homárt vagy sem? Kb 1000 komment vita jött ki belőle és jobbnál jobb érvek voltak ténylegesen hogy lehet vagy sem!!! És ez csak a kakis homár hogy szabad-e vagy sem!!!

Allah igazi küldötte Jézus Krisztus ennyit erről! Allah háborúhoz Krisztus elfogadott és szeretet! Krisztust követték mert jámbor volt ellenben Mohamedet a hódításaiért követték! Jézus azért lett próféta mert értünk halt meg és feláldozta magát a kereszténységért míg Mohamed másokat ölt le hogy a muszlim teret nyerjen!

Lehet hogy kezdetben isteni próféta volt de tény hogy elbukott mert többször változtatta meg a szent kinyilatkoztatásait és törvényeit ígéreteit!!! Jézus egyszer sem vonta vissza a Szavát tehát ő Allah igaz prófétája!!!

2022. febr. 13. 01:53
 7/49 A kérdező kommentje:
#6: Olvasd végig amit írtàl. Biztos hogy én vagyok az aki gyűlölködik ?
2022. febr. 13. 09:22
 8/49 anonim ***** válasza:
76%
7 ezek csak sajnos száraz törtenelmi tények!
2022. febr. 13. 12:33
 9/49 anonim ***** válasza:
0%

"Egy egyszerű kérdés pl lehet enni homárt vagy sem? Kb 1000 komment vita jött ki belőle és jobbnál jobb érvek voltak ténylegesen hogy lehet vagy sem!!! És ez csak a kakis homár hogy szabad-e vagy sem!!!"

Nyilván a Korán nem fogja felsorolni mind a többmillió állatfajt hogy ehető vagy nem. Valamennyit felsorol a többit pedig ezekből lehet kikövetkeztetni.

"Allah igazi küldötte Jézus Krisztus ennyit erről! Allah háborúhoz Krisztus elfogadott és szeretet! Krisztust követték mert jámbor volt ellenben Mohamedet a hódításaiért követték! Jézus azért lett próféta mert értünk halt meg és feláldozta magát a kereszténységért míg Mohamed másokat ölt le hogy a muszlim teret nyerjen!"

Szokásos keresztény hazgság.

"Lehet hogy kezdetben isteni próféta volt de tény hogy elbukott mert többször változtatta meg a szent kinyilatkoztatásait és törvényeit ígéreteit!!! Jézus egyszer sem vonta vissza a Szavát tehát ő Allah igaz prófétája!!!"

Szerinted előfordulhatott olyan hogy Isten prófétája saját kedve szerint megváltoztatta Isten szavát? Ez egyértelműen kizárható. Jézus akkor szerinted próféta volt vagy Isten?

2022. febr. 13. 23:39
 10/49 anonim ***** válasza:
72%
9 tök jó hogy te kérdezel azt vissza lépsz a régi felhasználodra és úgy irogatsz! (Tudom hogy abdullah vagy mert múltkor ennyi volt a pipaid száma azt hirtelen most meg 3 egész lett!!! -.-“ a névvel ellátott profil az új) De valaszolj meg egy egyszerű kérdést!!! Lehet homárt enni vagy sem?!!?
2022. febr. 14. 03:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!