Arab férfi magyar nő, gyereknevelés?
Olyan tapasztalatokra lennék kíváncsi, ahol arab férfi és magyar nő kapcsolatából született gyerek. Melyik kultúra, vallás alapján nevelitek? Milyen iskolába jár? Tartjátok-e európai lakhely ellenére a házasság előtti szextilalmat?
Köszönöm!
9
egy tarsadalompszichologus tunkolhatna a valaszokban
"amúgy figyelitek már a sorrendet is? arab férfi, magyar nő..."
igy epulnek es duzzadnak az eloiteletek: megvan az alap, es onnan kezdve mindenbe azt latja bele, amit elore eldontott
a vilag nem ilyen, a magyar ferfiak kozott is nagyon sokfele ember van
Boccs de ez nevetséges, nagyon jóban vagyokavolt osztálytársnőimmel, és az egyik férje kedves, udvarias és gondoskodó, a másik barátja, akivel már jóideje együtt élnek, meg egy aranyember. Együtt szoktak főzni, gyarkan vásárolnak egymásnak apró, kis ajándékokat.
Két nővérem van, nah abból az egyiknek segfej férje van, nem is kicsit, a másiknak viszont rendes a párja.
Szóval nevetséges hogy tipik szararcú pasikkal jössz össze, aztán meg hisztizel, de ha még így is gondolád, még ott vannak az olasz pasik, elég rendeseg.
kedves 14-es valaszado, ki hisztizik? en csak elmondtam a velemenyem
hidd el nem szandekosan csesztem ki magammal hogy “szararcu” pasikkal jojjek ossze es azt is elhiheted hogy nem kimondottan kulfoldi pasit kerestem az eletembe
en csak tapasztalatokat szerettem volna hallani olyan emberektol akiknek esetleg van, en sem itelkezem senki folott es nem bantok mast amiert nekem nem tetszik valami
ugyis az a fontos hogy igy vagy ugy mindenki megtalalja a boldogsagot :)
"Együtt szoktak főzni"
ez szavakon lovaglas lesz, de az "egyutt szoktak fozni" meg a "pihenj egy kicsit, majd en fozok" kozott eleg nagy kulonbseg van
hát azért a normalitás nem épp idegen itt sem csak keresni kell... és tény nagyon sokszor látom neten nem csak magyar oldalakon hanem külföldi oldalakon hogy eleinte mind nagyon normális aztán utána ki mutatja foga fehérjét!
na most melyik kultúra? nem egyértelmű? europai keresztény kultúra amibe bele lehet építeni az iszlámot is de csak épp hogy...
nem véletlen itt van a szabadság nem pedig afganisztánban (ha nem néznél híreket akkor röviden az igaz iszlám elfoglaltza az országot a korán szerint uralkodnak és most milliók éheznek és kerültek utcára... a munka csak a kivételeseknek fenntartott dolog és a többség alig keres valamit mert ez az igaz iszlám! nincs más sajnos...)
ha te ihatsz alkoholt és ehetsz disznót akkor okés a pasi! ha ő nem teszteli a te kultúrádat vallásodat akkor felejtsd el!
ha a gyerek azt a vallást veszi fel amelyiket ő akarja akkor okés!
ha a gyerek eldöntheti hogy akar enni disznóhúst és inni alkoholt akkor okés!
ha a gyerek eldöntheti hogy jézus krisztus aki a szeretetet és megbocsátást hirdeti ő az igaz vagy inkább a háborús mohamed aki többször megszegte szent kinyilatkoztatásait akkor okés...
A gyerek, akinek az egyik szülője muszlim, a gyerek is muszlim lesz. Más kérdés, hogy gyakorolja e a vallását vagy sem, de általában nem szokott ebből gond lenni. Bár nekem nehezen elképzelhető egy muszlim és egy keresztény házasság. Elvégre a gyerek mit lát? Apa Allahban hisz, anya meg másban... Persze van ilyen, de nekem fura.
A legtöbb muszlim betartja a házasság előtti "szextilalmat", mivel a házasság előtti együttlét bűnnek számít, amit keleten büntetnek is, ha ezt megszegik, nem véletlenül hívják ezt házas életnek. Házasság előtti gyerek születése esetén az a gyermek haram gyerek lesz.
Európában ugyan olyan iskolába járnak, mint mások, de fontos, hogy mellette járjon mecsetbe, tanulja az iszlámot, olvassa a szent Koránt.
Helló! Ha még aktuális a kérdésed, engem ilyen háztartásban neveltek 2 testvéremmel együtt.
Nálunk apa mindig is laza volt ezzel, mindenben megvolt a szabadságunk, nyilván voltak olyan dolgok amik nem tetszettek neki, de megtanulta elfogadni, pedig hithű muszlim. Mindig hangsúlyozta, hogy mi is muszlimok vagyunk, ezért nagyon jól ismerjük a vallást, de arabul sosem volt ideje megtanítani minket, a vallás gyakorlati alkalmazására sem. De nem erőltette ránk soha. Amikor elkezdtem bulizni akkor nyilván eleinte titkoltam, de csak a javamra vált ez a fajta nevelés, mert mindig én voltam a legjózanabb a bulikban. Tudtam hogy haragudna érte, veszekedés lenne belőle, ezért sosem mentem haza részegen. A mai napig meg tudom számolni egy kezemen, hogy hányszor rúgtam be úgy, mint ahogy a barátnőim hetente.
A szüzességemet is jobban féltettem, tudtam hogy nála ez is nagy tabutéma, így olyannal vesztettem el, akit teljes szívemből szerettem, és tudtam, hogy Ő is teljes szívéből szeretett. 17 és fél éves voltam.
Az első barátomnál voltak fennakadások, mert hogy miért is van nekem barátom, amikor muszlim vagyok én is, de hamar túllendültünk rajta, egy évvel később az első szerelmemmel (nem ugyanaz a személy sajnos:D) együtt jöttek a meccsemre szurkolni.
Református általánosba jártam, amikor meg kellett volna keresztelkednem azt mondta, hogy rám bízza a döntést, de Ő azt szeretné, ha várnék 18 éves koromig, neki így tűnik fair-nek. Azóta sem keresztelkedtem meg.
A rugalmasságáért cserébe tartjuk a Ramadánt mind a 3-an, ha megengedi az életünk azon szakasza, illetve nem eszünk disznóhúst, legalábbis igyekszünk elkerülni amennyire lehet.
Összességében rettentően hálás vagyok azért, hogy mix háztartásban neveltek, szerintem megkaptam a legjobbat mind a két világból. (kivéve a széles csípőmet, meg a rémálom göndör hajamat, azok kikergetnek a világból:D)
Szóval mint konklúzió:
A gyerek nem csak az apától és az anyától függ, hanem a környezettől is.
Akiket ismerek más arab-magyar félvéreket akik itt élnek, ott sem okozott ez gondot, majdnem mindenki nagyon jól kijön az apukájával.
Az, hogy mit enged meg a gyereknek, mennyire erőlteti a vallást, a kultúrát, mennyire képes elfogadni és asszimilálódni a társadalomhoz úgy, hogy megtartsa a saját értékrendjét teljesen személytől függ. Egy magyar is lehet alkoholista, bántalmazó, passzív agresszív vagy nincs is. Az, hogy alkohol szextilalom, pedig még a gyerek javára is válhat (mint az én esetemben). A reakció pedig attól függ, hogy mennyire elfogadó maga az ember.
Nekem az összes barátnőmet jobban féltették mint engem, mert bíztak bennem a szüleim. Ehhez pedig a gyerek is kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!