Melyik volt a legelső ismert vallás?
Nem tudni biztosan, mert egy 70000 éves sziklarajznál nehéz megmondani, hogy vallásos célokat szolgált-e.
Valószínűleg igen, de hogy pontosan mit és hogyan...
Tudom, de ezért is kérdeztem úgy, hogy a legelső, ami már ismert, mint vallás.
Esetleg melyik mai vallásnak nyúlnak időben legrégebbre a gyökerei?
Amiről korabeli források, leletek vannak, szerintem az egyiptomi.
A sumér esetében nem vagyok biztos a korabeliségben.
Anjutca: meg fogsz lepődni, de a zsidó vallás is egy másikból származik.
Messze nem az volt az első.
A vitraszroklejottek.a földre meg a teremtés után nem sokkal hogy felcsinálják.a nőket. Így lettek a nephilimek és azokat imádták istenként az emberek. Azoknak a barlangrajzaik vannak. Sátán úgy csinálta hogy a későbbi korok emberei higyjék azt hogy onnan ered a zsidó vallás és nem isten az igazi. Világositson meg a Szentlélek hogy megértsed.
A mi osatyank Ábrahám akinek Isten megmondta hogy az o nepebol fog származni az Üdvözítő. A pogány bálvány, neohilimidadokat ne szamitsad. Zsidó mint vallás a tizparancsolatot jött létre. Addig csak istenfélő emberi voltak. Ábrahám volt az osatyank és Mózes a másik akinek isten az egyistenhitert kinyilatkoztatta.
Jó, most a vallás kategóriában vagyunk... de ez még itt is fájt.
Mindegy milyen régi egy vallás.
Attól még nem biztos hogy elfogadja az igaz Isten!
Az az igazi, amelyik úgy imádja Istent ahogyan Ő kéri!
Hogy hogyan kell? Össze lehet szedni a Bibliából.
Az ókorban éppen a hamis imádat miatt vetette el az első választott
népét a Mindenható...
10
Eléggé narcisztikus az istened...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!