Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenem, ugye ez nem igaz így?

Istenem, ugye ez nem igaz így?

Figyelt kérdés
Hogy ha a pap meghint Szentmise végén Szenteltvizzel az olyan mint az Euharistia és reformátusnak bűn ha meghintik? Mert olyan mint a gyónás.
2022. jan. 27. 17:47
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
Biztos nincs a Bibliaból semmi erre. Mivelhogy régen nem voltak vallások csak mióta lett katolikus és református. Azelőtt csak egy vallás volt és 1054 be vált ketté. Ma Gyertyaszentelő és még egyszer megpróbáltam elmenni az ortodox templomba. Megint mondta a pap a katehumenek és még rám is néztek sokan de nem mentem ki. Miután elmondtam velük a Niceai Hitvallást és a Miatyánkot csak azután mentem ki és az átváltoztatás után van. Gondoltam nem akkor megyek ki amikor ti akarjátok hanem amikor én. Nem is tomjenezett meg a pap, előrébb mentek tőlem az emberek és csak a többit. A panelem udvarában van az ortodox templom, egy kerítés választja el. Ha megyek is csak kimegyek a lakásom elé, leülök a falocára és kerítésen át hallgatom mert van erős hangszóró hogy kerítésen belül mi van a templomban. A blokkom vagyis panelem ahol lakom udvaráról nem küldhetnek el mert a templom kerítésén kívül vagyok és a templom háta mögött. Sose gondoltam volna hogy ezt megértem hogy kiatkozzanak. Én mindig megvettem azokat akiket vakaha kiátkoztak.az egyházból és nem gondoltam volna hogy én is hasonlóképpen járok. Lehet ha volna excommunicatio vobis a Reformátusoknál meg azt is megkapnám vagy lehet nem is urvacsorazhatnek.
2022. febr. 2. 16:08
 42/51 A kérdező kommentje:
De nem megyek én többet oda. Anyu is mondta hogy ne menjek. Majd a nyáron még találkozom én a papokkal mert mellettem laknak és akkor ki fog derülni mina bajuk. Nyáron mindenki jobban mozog kinntt. Idővel kiderülnek a dolgok. Mint ahogy a Szent József templomban ( ott kiderült hogy írtam a szrnteltviz ellen) meg a volt főnököm megmondta mi a baj (Evangelikusok) majd kiderül út is. Lehet a tömjént tudták meg. Ki tudja.
2022. febr. 2. 16:11
 43/51 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem neked ki kéne tenni a képed az ajtóra és alá kiírni, hogy kitiltva. Semmi mást nem csinálsz te sátán fattya, csak provokálod az embereket.
2022. febr. 2. 16:11
 44/51 anonim ***** válasza:
83%

"régen nem voltak vallások"

Anyám borogass... Anjucta, láttad a filmet?

https://www.youtube.com/watch?v=BBvIweCIgwk

2022. febr. 2. 16:15
 45/51 anonim ***** válasza:
100%

Anjutca.

A Bibliában az van, hogy szeresd az embertársaiat úgy, mint saját magadat. Ez vonatkozik arra, hogy a más felekezetbe tartozókat nem gyűlöljük, nem gyalázzuk és nem uszítunk ellenük.

A vallás neve "kereszténység", a református, evangélikus, katolikus ortodox stb., azok "felekezetek". A felebarátaid és a keresztény testvéreid.

2022. febr. 2. 17:04
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

"Sose gondoltam volna hogy ezt megértem hogy kiatkozzanak. Én mindig megvettem azokat akiket vakaha kiátkoztak.az egyházból és nem gondoltam volna hogy én is hasonlóképpen járok."

Téged nem átkoztak ki az ortodox egyházból, mert soha nem is voltál tagja. A templomukból tettek ki.

Pedig hányan mondták neked, hogy nem vagy névtelen az interneten. Pláne a Facebookon, a saját neveden mentél neki az evangélikusoknak. Legalább az ortodoxokat ne átkoztad volna, ahova pedig úgy szeretnél járni.

Azt látják, hogy egy református nő ortodox meg katolikus templomba jár, aztán kibeszéli az interneten, amit lát.

"Idővel kiderülnek a dolgok. Mint ahogy a Szent József templomban ( ott kiderült hogy írtam a szrnteltviz ellen) meg a volt főnököm megmondta mi a baj (Evangelikusok) majd kiderül út is. Lehet a tömjént tudták meg. Ki tudja."

Na, ne hülyéskedj. Egyfolytában szidod az ortodoxokat. Nem mindegy, hogy mit tudtak meg? Hogy nyalogatják az ikonokat, hogy te inkább nem mondom, mi, mint hogy megcsókolj egy ikont, a felnőttek nem áldozhatnak, ugyanazzal a kanállal adják a bort, bálványimádók, a papok

is mindig hülyék voltak, ugye. Meg a református vallás az egy igaz vallás.

A volt főnököd mondta neked, hogy az evangélikusokat ne szidd, ugye? Azóta is csinálod. Azt hitted, erősebb vagy náluk? Az evangélikusokat mindenki védeni fogja, nemcsak a reformátusok, hiszen olyan kevesen vannak.

2022. febr. 2. 17:32
 47/51 A kérdező kommentje:

Dehogy vannak kevesen. Egy óvodát elvették a román államtól. Térítik a református kisgyerekeket. Hogy szeretném az evangelikusokat. Esetleg ha katolikus vallásra visszatérnének. Luther vált ki az anyaszentegyházba ezt mi senki tudja. Az ortodoxok csak a Facebookra kommentjeimet tudták meg a tömjénnel. Ide a gyakorira nem hiszem hogy járnak fel mert nem tudnak magyarul. De az oldalamon inkább meglátogatták a dolgokat. Volt vanami Krisztus hívők imahét és az evangélikus pap szervezte. Lehet akkor pattant ki az egész mert ott volt katolikus, református, ortodox, zsidó, punkosdista pap. És akkruba szólt a volt főnököm is de telefonon, nem kellett a munkahelyre menjek.

Annyit tudok már tenni hogy nézem itthon a Szent Liturgiat meg hiszek itthon Istenben. Nem tudok szembeszállni az egész klérussal. Azon reménykedem hogy mire az unokahugom elvégzi az óvodát az egyházi iskolákban nem veszik fel és az evangélikus óvoda nem tudja betenni hanem megy állami suliba.

2022. febr. 2. 17:49
 48/51 anonim ***** válasza:
90%
beteg :(
2022. febr. 2. 18:24
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

"Egy óvodát elvették a román államtól. Térítik a református kisgyerekeket."

Nem először olvassuk ezt az uszítást és rágalmazást tőled.

Másoknak: a nagyváradi magyar nyelvű evangélikus óvodát a magyar állam építtette, magyar adófizetők pénzéből (a magyar állam Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja keretében).

[link]

Megnézném azt, hogy a Romániai Evangélikus Lutheránus Egyház "elvesz" valamit a román államtól.

"Luther vált ki az anyaszentegyházba ezt mi senki tudja."

Luthert kiátkozta az egyház, ezt mindenki tudja. De nem mindegy ma már? Látod, hogy együtt imádkoznak a különböző felekezetek. En se vagyok se evangélikus, se nagyváradi óvoda, de azért mindennek van határa.

2022. febr. 2. 19:27
 50/51 anonim ***** válasza:
Téged fel kéne jelenteni.
2022. febr. 3. 21:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!