Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenem, ugye ez nem igaz így?

Istenem, ugye ez nem igaz így?

Figyelt kérdés
Hogy ha a pap meghint Szentmise végén Szenteltvizzel az olyan mint az Euharistia és reformátusnak bűn ha meghintik? Mert olyan mint a gyónás.
2022. jan. 27. 17:47
1 2 3 4 5 6
 1/51 A kérdező kommentje:

Ma voltam a váradi Szent József templomban Szentmisén délután és nagyon nagy baj vab. A pap kiprédikált. Név szerint nem említett de mondta hogy ott vagyok és hogy az oldalukra írtam hogy meghintenek Szenteltvizzel meg rosszakat erről. Aztán azt mondta hogy a Szenteltviz nem szentség hanem szentelmeny és azt kezdte el mondani hogy reformátust bűn ha meghintenek vele mert olyan mintha áldozna. Én nem értem, ha csak szentelmeny akkor miért bűn a reformátusnak?

Meg rámfogta hogy a Szent József plébánia Facebook oldalán olvasta mit írtam. Én a templom oldalán soha nem írtam a Szenteltvizből csak itt és a saját profilomon. Az ok oldalukon nem írtam. Lehet az is bűn hogy Vizkeresztkor üveget vittem és kaptam Szenteltvizet. Azt is mondta hogy a görögkatolikus és az ortodox a járok csak a reformátusba nem és ez nem javamra való. Éppen a nevem nem említette. És mikor jött a Szenteltvizzel rá se mertem nézni hanem lehajtottam a fejem. Csakugyan etetnek is lehetek, mindig a Sátán sugadata hallgatók. Lehet ez is az evangélikusokért van, vajahol visszakapott amit róluk írtam.

2022. jan. 27. 17:52
 2/51 anonim ***** válasza:
89%
El kellene már dönteni, melyik felekezetet akarod követni. Már a próféta is elítélte a kétfelé sántikálókat...te meg már magad se tudod, hányfelé sántikálsz
2022. jan. 27. 18:03
 3/51 anonim ***** válasza:
97%

Te egy szégyen vagy. Ilyeneket írtál a katolikus oldalon:

Komédiabol csinálják a liturgiát. Romániában élek és látom. Normális vallás nem cifrázza magát meg a templomot tele ismeretlen emberek festményeivel. Jó az ha az ember beül Isten itélőszékébe. A vallások hibáit nyilvánossá kell tenni. Nem azért mondom de a reformátusnak a kettős predesztinácion kívül amiben Nem Hiszek, Semmi hibája Nincs, Tökéletesen értelmezik a Bibliát.

És csodálkozol, ha nem látnak szívesen? Minden szavad ocsmány.

2022. jan. 27. 18:03
 4/51 A kérdező kommentje:
Végignéztem hol írtam a Szenteltvizről és nem találom sehol. Tudom hogy a Szent József templom oldalára nem írtam ilyet. Ez biztos. És a pap azt mondta hogy az oldalukra írtam. Meg olyat el tudok képzelni hogy amiért elítéltem más vallásúakat vakaki betegiszralt a keresztnevemmel éss az írt. Megértettem hogy jobb ha nem megyek oda. Csak haját tudok Istennél rebegni és kérni őt hogy ne legyen nagyobb baj. Sajnálom mert nagyon szépen prédikál az atya és minden szavát szeretem hallgatni. És az érdekes hogy december elején voltam utoljára és a Szenteltvizhez az én oldalamra írtam meg a gyakorira de a nyáron. Inkább nem megyek oda minthogy legközelebb meg nyilvánosan is. Így is rám néztek az emberek. És lehajtott gondolkodtam hogy fussak.e ki a Szenteltvíz élől de úgy gondoltam jobb ha maradok mert ha kifutón meg rosszabb. Meg az a jó hogy hátul ültem mert ha elől lettem volna. És a predikacio is érdekes volt mert azt mondta hogy Jézus mondta hogy olyan mércével mernek amilyennel ti merek meg ráadásul is kaptok
2022. jan. 27. 18:25
 5/51 anonim ***** válasza:
64%
Nem bűn, ha meghint szenteltvízzel, ördögűzéshez is használják, szóval csak a javadra válhat.
2022. jan. 27. 18:34
 6/51 anonim ***** válasza:
85%

Nem az a baj, ha meghintenek szenteltvízzel, hanem az, hogy ha égeti a bőröd, és füstöl.

Akkor tényleg jobb, ha kifutsz!

2022. jan. 27. 22:54
 7/51 A kérdező kommentje:

Nem, ha a lelked égeti az az igazi baj.

Egye meg a fene őket ott ahol vannak. Szenteltviztartot nem tesznek csak hintenek és kézbe áldoztatnak. Foglalkozzanak oknacmaguk dolgaval. És ha korrektek lettek volna akkor a pap ki tudta volna nyomozni a számom és (megkérdez más katolikus templomból papokat hogy a híveik közül ki ismer)felhívott volna a plébániára. És itt megmutatta volna hogy pontosan hova és mit írtam és akkor megkérdezte volna mi a baj. Meg elmagyarázta volna hogy miért hintó szebtektvizzel és hogy ha ez nem szentség csak csenzelmeny és bűn egy reformátusnák akkor elmagyarázta volna azt is meg hogyha nékem az nem tetszik ne menjek oda mert haxmegxek kiprédikál.

Meg Mindig ez lett volna a Korrekt leírás a részéről. Mi T ahogy a volt főnököm is felhívott az evangelikusokkal kapcsolatban és megbeszélte fejem azután rendezte a problémát.

2022. jan. 28. 06:24
 8/51 anonim ***** válasza:
96%
Teljesen igaza van. Itt rajtad kívül mindenki látja milyen gonoszok a szavaid. A Facebookon szintén. Akkor meg nem kéne esetleg elgondolkodni azon, hogy nem kommentelsz mindenhova??? Semmi ismereted nincs semmiről, csak az állandó ocsmány véleményed. Utána meg sír a szád, hogy már nem bírják és nem vagy szívesen látott abban a templomban. Itt te vagy a vak.
2022. jan. 28. 08:04
 9/51 anonim ***** válasza:
100%
Én is szóltam már, hogy nagyon rossz természeted van. Ha Jézus eléd állna, elsőnek azt kérné tőled, hogy ezen változtass. Keresztényként ez a legfontosabb feladatod, nem?
2022. jan. 28. 08:08
 10/51 A kérdező kommentje:

Amúgy reggel beszéltem egy gyakorló katolikus ismerősömnek, annak a keresztanyja akivel.a táborban voltunk együtt a székelyeknel. Szekekyek. És ő is azt mondta hogy úgy kellett volna hogy a pap mikor jön a szebtektvizzel.akkorvmegsugja hogy maradjak ott egy kicsit és mikor mindenki elmegy akkor megmutatta volna pontosan milyen kommentrol is van szó és megbeszélte volna velem személyesen. Nem a hívek előtt. Így lett volna korrekt. Én tudom hogy a Szent József oldalára nem írtam. Ebben biztos vagyok.

Tudjátok mit tudok elképzelni? Hogy amit írtam az evangélikusokról az evangélikusok oldalán, valamekyiknek lehetett katolikus ismerőse aki lenyomozta hogy a saját ( nem az egyházera) oldalamra írtam a Szenteltvizről, elmondta a papnak és kreáltak vajamit.

Az biztos hogy oda nem teszem be a lábam. Az ismerősöm is azt mondta hogy ne menjek oda. Hagyjam hogy küldjenek le a dolgokm

2022. jan. 28. 09:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!