Istenem, ugye ez nem igaz így?
Ma voltam a váradi Szent József templomban Szentmisén délután és nagyon nagy baj vab. A pap kiprédikált. Név szerint nem említett de mondta hogy ott vagyok és hogy az oldalukra írtam hogy meghintenek Szenteltvizzel meg rosszakat erről. Aztán azt mondta hogy a Szenteltviz nem szentség hanem szentelmeny és azt kezdte el mondani hogy reformátust bűn ha meghintenek vele mert olyan mintha áldozna. Én nem értem, ha csak szentelmeny akkor miért bűn a reformátusnak?
Meg rámfogta hogy a Szent József plébánia Facebook oldalán olvasta mit írtam. Én a templom oldalán soha nem írtam a Szenteltvizből csak itt és a saját profilomon. Az ok oldalukon nem írtam. Lehet az is bűn hogy Vizkeresztkor üveget vittem és kaptam Szenteltvizet. Azt is mondta hogy a görögkatolikus és az ortodox a járok csak a reformátusba nem és ez nem javamra való. Éppen a nevem nem említette. És mikor jött a Szenteltvizzel rá se mertem nézni hanem lehajtottam a fejem. Csakugyan etetnek is lehetek, mindig a Sátán sugadata hallgatók. Lehet ez is az evangélikusokért van, vajahol visszakapott amit róluk írtam.
Te egy szégyen vagy. Ilyeneket írtál a katolikus oldalon:
Komédiabol csinálják a liturgiát. Romániában élek és látom. Normális vallás nem cifrázza magát meg a templomot tele ismeretlen emberek festményeivel. Jó az ha az ember beül Isten itélőszékébe. A vallások hibáit nyilvánossá kell tenni. Nem azért mondom de a reformátusnak a kettős predesztinácion kívül amiben Nem Hiszek, Semmi hibája Nincs, Tökéletesen értelmezik a Bibliát.
És csodálkozol, ha nem látnak szívesen? Minden szavad ocsmány.
Nem az a baj, ha meghintenek szenteltvízzel, hanem az, hogy ha égeti a bőröd, és füstöl.
Akkor tényleg jobb, ha kifutsz!
Nem, ha a lelked égeti az az igazi baj.
Egye meg a fene őket ott ahol vannak. Szenteltviztartot nem tesznek csak hintenek és kézbe áldoztatnak. Foglalkozzanak oknacmaguk dolgaval. És ha korrektek lettek volna akkor a pap ki tudta volna nyomozni a számom és (megkérdez más katolikus templomból papokat hogy a híveik közül ki ismer)felhívott volna a plébániára. És itt megmutatta volna hogy pontosan hova és mit írtam és akkor megkérdezte volna mi a baj. Meg elmagyarázta volna hogy miért hintó szebtektvizzel és hogy ha ez nem szentség csak csenzelmeny és bűn egy reformátusnák akkor elmagyarázta volna azt is meg hogyha nékem az nem tetszik ne menjek oda mert haxmegxek kiprédikál.
Meg Mindig ez lett volna a Korrekt leírás a részéről. Mi T ahogy a volt főnököm is felhívott az evangelikusokkal kapcsolatban és megbeszélte fejem azután rendezte a problémát.
Amúgy reggel beszéltem egy gyakorló katolikus ismerősömnek, annak a keresztanyja akivel.a táborban voltunk együtt a székelyeknel. Szekekyek. És ő is azt mondta hogy úgy kellett volna hogy a pap mikor jön a szebtektvizzel.akkorvmegsugja hogy maradjak ott egy kicsit és mikor mindenki elmegy akkor megmutatta volna pontosan milyen kommentrol is van szó és megbeszélte volna velem személyesen. Nem a hívek előtt. Így lett volna korrekt. Én tudom hogy a Szent József oldalára nem írtam. Ebben biztos vagyok.
Tudjátok mit tudok elképzelni? Hogy amit írtam az evangélikusokról az evangélikusok oldalán, valamekyiknek lehetett katolikus ismerőse aki lenyomozta hogy a saját ( nem az egyházera) oldalamra írtam a Szenteltvizről, elmondta a papnak és kreáltak vajamit.
Az biztos hogy oda nem teszem be a lábam. Az ismerősöm is azt mondta hogy ne menjek oda. Hagyjam hogy küldjenek le a dolgokm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!