Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus vajon miért hagyta...

Jézus vajon miért hagyta magát, hogy keresztre feszítsék, mi értelme volt ennek, nem többet tudott volna tanítani, hogyha leéli az életét?

Figyelt kérdés
2022. jan. 25. 20:38
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
56%
Nezd, en nem irtam, hogy a Korant valosagosnak talalom, abban is van eppen eleg lehetetlen dolog leirva. De ennel amit emlitettel a Koranbol, velemenyem szerint sokkal cifrabb dolgokat is ir a Biblia Jezus alakjaval kapcsolatban. Nem szandekozom veled arrol vitazni, hogy melyik a valosagosabb. Ha errol szeretnel vitazni, arra ott a masfel pipas muszlim, vele jo hosszan el tudsz errol diskuralni, abban biztos vagyok. Szerintem pl. egyebkent is lenyegtelen hogy feltamadott-e vagy sem. Jezusnak a tanitasai a fontosak a Bibliabol, a tobbi lenyegtelen korites csak.
2022. jan. 27. 18:33
 42/49 anonim ***** válasza:
56%
Nem vagyok Koran-szakerto, ebben igazad van. Annyit tudok rola, hogy a Koranban halando foldi emberkent ("mezitlabas profetakent") abrazoljak, mig a Bibliaban egyszer Istenkent, masszor Isten fiakent, megint masszor emberkent jelenik meg, aki 100% emberkent elt koztunk, megis csodakat tett, szoval sokkal zavarosabb, inkonzisztensebb az egesz alakja, mint a Koranban. A Koran legalabb kovetkezetesen ugyanannak tartja. (Mondjuk ez azert lehet, mert a Koran egy irotol szarmazik, a Biblia meg soktol, es mindegyikuknek mas elkepzelese volt Jezus alakjarol, persze hogy maskent is irtak rola, maskent jelenitettek meg.)
2022. jan. 27. 19:18
 43/49 anonim ***** válasza:

40

Mitől lesz az egyik hihetőbb mint a másik?

2022. jan. 27. 19:36
 44/49 anonim ***** válasza:
43, a 42-ben irtam le, hogy szamomra miert tunik hihetobbnek. Kiemelnem, hogy nekem ettol meg nem hiheto az sem, csak kerekebb, kovetkezetesebb, konzisztensebb a kep, amit lefest, es nincs benne annyi misztikum. Szamomra ettol tunik realisztikusabbnak, hihetobbnek.
2022. jan. 27. 19:43
 45/49 anonim ***** válasza:
45%
Pont azzal váltott meg minket, hogy meghalt. Felfoghatatlan, de igaz. Sokat szenvedett a bűneinkért, és negmenekülhetett volna, de mi fontosabbak voltunk neki az saját életénél. Ezzel mentett meg minket. És amúgy meg feltámadt.
2022. jan. 27. 21:53
 46/49 anonim ***** válasza:
90%

De a Koránban is tett csodákat Jézus, a Koránban olyan plusz csodái is szerepelnek, melyek a Bibliában nem. Miről beszélsz te? :D

De lehet a te elvarázsolt világodban minden mezítlábas ember tesz csodákat napi szinten. Van ilyen.

2022. jan. 28. 15:47
 47/49 anonim ***** válasza:
56%

46.

"a te elvarázsolt világodban"

Az hogy Jézust csak egy mezítlábas embernek ábrázolja nem jelenti hogy minden mezítlábas ember tett csodákat.

Attól még hogy a te elvarázsolt világodban másképpen van az nem lesz hihetőbb vagy valóságosabb.

2022. jan. 28. 15:57
 48/49 anonim ***** válasza:
90%
Feladom, hülyékkel nem érdemes vitatkoznom. Igazából csak a tévedéseidre akartam felhívni a figyelmet (vagy szándékos félrevezetéseidre), illetve arra, hogy mennyire fogalmad sincs a témáról.
2022. jan. 28. 17:24
 49/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha valós vallás ha kitalált akkor is nagyobb súlya van így a dolgoknak.

Sok emberben például a passió film elég mély nyomot hagyott.

Bár az már az én véleményem inkább hogy voltak sokan akik jobban szenvedtek és így hogy lényegébben a halál neki nem azt jelenti mint nekünk így tényleg nem olyan nehéz megtenni.

2022. febr. 8. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!