Jézus vajon miért hagyta magát, hogy keresztre
feszítsék, mi értelme volt ennek, nem többet tudott
volna tanítani, hogyha leéli az életét?
Nezd, en nem irtam, hogy a Korant valosagosnak talalom, abban is van eppen eleg lehetetlen dolog leirva. De ennel amit emlitettel a Koranbol, velemenyem szerint sokkal cifrabb dolgokat is ir a Biblia Jezus alakjaval kapcsolatban. Nem szandekozom veled arrol vitazni, hogy melyik a valosagosabb. Ha errol szeretnel vitazni, arra ott a masfel pipas muszlim, vele jo hosszan el tudsz errol diskuralni, abban biztos vagyok. Szerintem pl. egyebkent is lenyegtelen hogy feltamadott-e vagy sem. Jezusnak a tanitasai a fontosak a Bibliabol, a tobbi lenyegtelen korites csak.
2022. jan. 27. 18:33
Nem vagyok Koran-szakerto, ebben igazad van. Annyit tudok rola, hogy a Koranban halando foldi emberkent ("mezitlabas profetakent") abrazoljak, mig a Bibliaban egyszer Istenkent, masszor Isten fiakent, megint masszor emberkent jelenik meg, aki 100% emberkent elt koztunk, megis csodakat tett, szoval sokkal zavarosabb, inkonzisztensebb az egesz alakja, mint a Koranban. A Koran legalabb kovetkezetesen ugyanannak tartja. (Mondjuk ez azert lehet, mert a Koran egy irotol szarmazik, a Biblia meg soktol, es mindegyikuknek mas elkepzelese volt Jezus alakjarol, persze hogy maskent is irtak rola, maskent jelenitettek meg.)
2022. jan. 27. 19:18
40
Mitől lesz az egyik hihetőbb mint a másik?
2022. jan. 27. 19:36
43, a 42-ben irtam le, hogy szamomra miert tunik hihetobbnek. Kiemelnem, hogy nekem ettol meg nem hiheto az sem, csak kerekebb, kovetkezetesebb, konzisztensebb a kep, amit lefest, es nincs benne annyi misztikum. Szamomra ettol tunik realisztikusabbnak, hihetobbnek.
2022. jan. 27. 19:43
Pont azzal váltott meg minket, hogy meghalt. Felfoghatatlan, de igaz. Sokat szenvedett a bűneinkért, és negmenekülhetett volna, de mi fontosabbak voltunk neki az saját életénél. Ezzel mentett meg minket. És amúgy meg feltámadt.
2022. jan. 27. 21:53
De a Koránban is tett csodákat Jézus, a Koránban olyan plusz csodái is szerepelnek, melyek a Bibliában nem. Miről beszélsz te? :D
De lehet a te elvarázsolt világodban minden mezítlábas ember tesz csodákat napi szinten. Van ilyen.
2022. jan. 28. 15:47
46.
"a te elvarázsolt világodban"
Az hogy Jézust csak egy mezítlábas embernek ábrázolja nem jelenti hogy minden mezítlábas ember tett csodákat.
Attól még hogy a te elvarázsolt világodban másképpen van az nem lesz hihetőbb vagy valóságosabb.
2022. jan. 28. 15:57
Feladom, hülyékkel nem érdemes vitatkoznom. Igazából csak a tévedéseidre akartam felhívni a figyelmet (vagy szándékos félrevezetéseidre), illetve arra, hogy mennyire fogalmad sincs a témáról.
2022. jan. 28. 17:24
Ha valós vallás ha kitalált akkor is nagyobb súlya van így a dolgoknak.
Sok emberben például a passió film elég mély nyomot hagyott.
Bár az már az én véleményem inkább hogy voltak sokan akik jobban szenvedtek és így hogy lényegébben a halál neki nem azt jelenti mint nekünk így tényleg nem olyan nehéz megtenni.
2022. febr. 8. 18:46
Kapcsolódó kérdések: