Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus vajon miért hagyta...

Jézus vajon miért hagyta magát, hogy keresztre feszítsék, mi értelme volt ennek, nem többet tudott volna tanítani, hogyha leéli az életét?

Figyelt kérdés
2022. jan. 25. 20:38
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
15%

Attól, hogy te valamiben nem látod a logikát, nincs hozzá meg a kellő tudásod, nem jelenti, hogy nincs benne logika.

2022. jan. 26. 19:52
 32/49 anonim ***** válasza:
72%

#29, nem arrol van szo hogy nem szimpi. Igazabol szimpatikus, hiszen tok jo dolgok tanitasait tulajdonitjak neki. Az nem szimpatikus, hogy mindenfele lehetetlen dologgal ruhazzak fel, es kozben elvarjak, hogy ezeket a lehetetlen dolgokat mindenki el is higgye.

Ebbol a szempontbol a Koranban abrazolt Jezus tenyleg sokkal logikusabb, sokkal elkepzelhetobb, sokkal hihetobb forma, mint a bibliai Jezus. (Ezzel nem azt mondom, hogy az iszlam jobb, de a Jezus figura tenyleg emeszthetobb a Koranban.)

Szoval nem kifogasokat keresek, hanem csak leirom, hogy miert nem tudom acceptalni azokat a magyarazatokat, amelyek homlokegyenest szembe mennek az altalam megismert vilaggal, annak mukodesevel.

2022. jan. 26. 19:59
 33/49 anonim ***** válasza:
87%

#32 már adtam forrásokat róla, hogy nem véletlenül történt ami történt, és Jézus messiási voltát igazolják a betöltött próféciák és szimbólumok. Azt állította Istentől jött, Isten Fia, akkor nyilván le is kellett valamit raknia az asztalra, hogy ezt alátámassza. Ezért voltak a csodák, a feltámadás, a kiemelkedő bölcsességű tanítás mellett.

Ján. 15,24

„Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, a melyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.”

2022. jan. 26. 20:26
 34/49 anonim ***** válasza:
92%

"Ebbol a szempontbol a Koranban abrazolt Jezus tenyleg sokkal logikusabb, sokkal elkepzelhetobb, sokkal hihetobb forma, mint a bibliai Jezus.

szembe mennek az altalam megismert vilaggal, annak mukodesevel"

Ez alapján írom, hogy te vagy nagyon butácska vagy, esetleg fogalmad sincs arról, hogy mit tanít a Korán Jézusról, vagy csak valami ócska iszlám térítővel van dolgunk személyedben.

Elolvastad a Koránt, hogy mit ír Jézusról, vagy csak ezen a fórumon olvastad a másfél pipás muzulmán futóbolondot, aki ugyanazokat a szavakat mantrázza, amit te éppen papagáj módjára ismételsz?

Ezt komolyan kérdezem, írásod alapján más lehetőség nem maradt, csak ez a három.

Például a Korán azt írja, hogy Mária szűzen szülte Jézust, férfi nélkül. Pont azt írja, mint a Biblia. Ez mitől illik bele az általad ismert világ működéseibe a Korán olvasatában jobban, mint a Biblia esetén?

A Korán leírja Jézus csodáit is, mivel Mohamed hallott több apokrif történetet is, ezért a bibliai csodákon felül is szerepelnek benne tettek. Ez mitől illik bele jobban az általad megismert világ működésébe?

Mohamed egyedül a megváltást vette ki, mert egyrészt ezáltal már nem lett volna szükség rá, másrészt valószínűleg egyszerű kereskedőként, teahajcsárként hozzád hasonlóan nem értette meg. De ne is várjunk sokat, hiszen a hiteles hadíszok szerint írástudatlan ember volt.

Vele szemben Pál apostol egy rendkívül művelt zsidó ember volt, nem csak írni tudott, de több nyelven beszélt és írt is.

János apostol szintén kiemelkedő műveltségre tett szert, ennek belátásához elég olvasni evangéliumát, például mindjárt az elején a Logosz himnuszt. Szintén több nyelven írt és beszélt.

Lukács evangelista nem csak több nyelven írt és beszélt, de orvos is volt, tehát az ókori tudományokban is képzett ember.

Az apostoli atyák, mint Szent Ignác, Szent Kelemen, Szent Polikárp szintén mind tanult, művelt emberek voltak, megmaradt írásaik egyértelműen igazolják.

2022. jan. 26. 20:34
 35/49 anonim ***** válasza:
55%
#34, en most hasra estem, te gyujtottal most vilagossagot a fejemben, milyen igazad van, halleluja! :)
2022. jan. 26. 20:47
 36/49 anonim ***** válasza:
Igen, a 32-es hozzászólásod azért sok mindent elárult :)
2022. jan. 26. 20:54
 37/49 anonim ***** válasza:
69%
Peldaul mit? :)
2022. jan. 26. 21:43
 38/49 anonim ***** válasza:
56%

"Attól, hogy te valamiben nem látod a logikát, nincs hozzá meg a kellő tudásod, nem jelenti, hogy nincs benne logika."

Attól még hogy te azt hiszed hogy valamiben van logika, nincs meg hozzá a kellő objektivitásod, nem jelenti, hogy van benne logika.

De azt se hogy nincs. Valóbban.

Vitázhatnánk erről és megvédhetné mind két fél az álláspontját de ez hosszú lenne amire most nincs időm.

Majd egyszer talán.

Addig maradjunk annyiban hogy szerinted van szerintem nincs. Neked úgy jó nekem így.

Csak annyit a pontosság kedvéért. Én nem azt állítottam hogy egyáltalán nincs benne logika.

Van ahol nem is elvárás.

2022. jan. 27. 08:02
 39/49 anonim ***** válasza:
76%

"Például a Korán azt írja, hogy Mária szűzen szülte Jézust, férfi nélkül. Pont azt írja, mint a Biblia. Ez mitől illik bele az általad ismert világ működéseibe a Korán olvasatában jobban, mint a Biblia esetén?"

Természetesen abban 100%-ig igazad van, hogy ahol ugyanazt írja mindkét könyv Jézusról, ott nincs különbség abban, hogy mit ír a két könyv Jézusról.

"Mohamed egyedül a megváltást vette ki, "

Na, csak kezdünk elérni azokhoz a részekhez, amelyekben különbözik a bibliai Jézus a Koránbeli Jézustól. Igen, jól sejted, pont azokra a részekre gondoltam, amelyekben különbözik a Korán a Bibliától, amikor azt írtam, hogy a koránbéli Jézus egy számomra elfogadhatóbb bemutatása a Jézus-karakternek, mint a bibliai. A koránbéliben kevesebb a misztikum (pl. pont az, hogy feltámadt-e vagy sem). Egyébként sem ez a lényeg a Bibliában, hogy feltámadt-e vagy sem.

"Vele szemben Pál apostol egy rendkívül művelt zsidó ember volt, nem csak írni tudott, de több nyelven beszélt és írt is."

Igen, és? Ennek mi köze ahhoz, hogy szerintem a bibliai Jézus túl van tolva, a koránbéli Jézus meg kevésbé?

2022. jan. 27. 13:50
 40/49 anonim ***** válasza:
45%

"Igen, jól sejted, pont azokra a részekre gondoltam, amelyekben különbözik a Korán a Bibliától, amikor azt írtam, hogy a koránbéli Jézus egy számomra elfogadhatóbb bemutatása a Jézus-karakternek, mint a bibliai. A koránbéliben kevesebb a misztikum"

Értem, tehát számodra sokkal valóságosabb az a narratíva, hogy ahogy a muszlim szöveg mondja, Allah cselt sző a Jézust elfogni akarók ellen, valaki teljesen más ember ruháját, arcát megváltoztatja, ezt az illetőt fogják el a zsidók és feszítik keresztre, mert nem tűnik nekik fel Allah csele, közben pedig Jézust élve a mennybe emeli Allah.

Rendkívül hihető elbeszélés ez, tényleg igazad volt, Allah legyen veled.

2022. jan. 27. 17:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!