A bábel tornyánál történt nyelv összezavarásnak mi értelme volt?
Értem én, hogy Isten meg akarta akadályozni, hogy égig érő tornyot építsenek.
Mai szemmel nekem ez a story eléggé bűzlik. Ma is megérti egymást két különböző nyelvű ember,akár mutogatással. Sőt, talán úgy a legkönnyebb megtanulni egy idegen nyelvet, ha köztük élünk.
Ma miért nem akarja megakadályozni az építkezést? Hiszen az emberiség már az űrt is megjárta, sőt még a Holdra is szállt.
Nem vagyok már hívő. Régen az voltam, de még mai napig gondolkodom a bibliáról néha. A kérdés egyre több, a a racionalitás egyre kevesebb.
"Itt nem a torony a lényeg az emberek szetszorodasa es A föld legtávolabbi pontjainak benepesitese volt a lényeg"
Na igen, csak pont ezt nem magyarázza meg, hisz nincs itt ok-okozati összefüggés. Ha hirtelen más nyelven kezdenék beszélni, mint a rokonaim, barátaim, nem elköltöznék jó messzire, hanem nekiállnék megtanulni a nyelvüket.
6os. Akkora nyelvvel már előbb kialakult volna a demokrácia(információ terjedés miatt), és nem tömörödnénk 1 városba. Az régiónként térne el mint most. Lásd az angol világnyelv, de mégsem él minden angol tudású 1 városba.
Ahogy Magyarországon sem 1 város van.
Hiba van szerintem ebben az elképzelésedben, legalább is ezen részébe.
1 kultúra meg... Lehet ez segitené az összekovácsolást.
"Képzeld el milyen lenne ha az egész emberiség egy óriási városban élne egymás hegyén hátán egy kultúrával egy királlyal egy nyelvel"
Logikus, egyszerű, hatékony, átlátható, békés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!