A bábel tornyánál történt nyelv összezavarásnak mi értelme volt?
Értem én, hogy Isten meg akarta akadályozni, hogy égig érő tornyot építsenek.
Mai szemmel nekem ez a story eléggé bűzlik. Ma is megérti egymást két különböző nyelvű ember,akár mutogatással. Sőt, talán úgy a legkönnyebb megtanulni egy idegen nyelvet, ha köztük élünk.
Ma miért nem akarja megakadályozni az építkezést? Hiszen az emberiség már az űrt is megjárta, sőt még a Holdra is szállt.
Nem vagyok már hívő. Régen az voltam, de még mai napig gondolkodom a bibliáról néha. A kérdés egyre több, a a racionalitás egyre kevesebb.
Ezt jól megfogalmaztad, de tényleg.
"Utána vagy felfogja a helyzetet, vagy nem."
- nála határozottan a "vagy nem" állapot van.
@ "Ez most komoly? Nevelésből lezülleszti az egész emberiséget és viszályt és háborúskodást szít közöttük? Akarsz még rontani a helyzeten? :D"
A bábeli építkezők Isten nélkül akartak megistenülni, ez azonban nem lehetséges, ezzel a gőgös lelkülettel egyáltalán nem lehet üdvözülni, nem lehet úgymond az "égbe jutni". Ha Isten hagyja az építkezést, akkor azt fogják hinni beképzelt elvakultságukban, hogy egyszer majd sikerülhet.
A nyelvek összezavarodása és az emberiség szétszéledése még nem jelentett azonnal ellenségeskedést és gyilkos háborúkat, ez csak egy intő jel volt arra, hogy a testvéri egység, ami egyébként nagyon is fontos, felbomlik, ha kihagyjuk belőle Istent. A nemzetek közötti gyilkos háborúk az már egy további fejlemény, az intő jelek meg nem szívlelése, s a további bűnök következménye.
Mint mondottam, én nem tartom valószínűnek az elbeszélés szó szerinti történelmi valóságát, de az alapvető mondanivalóját igen. Ha nem az Isten segítségével akarunk egyre "magasabbra" jutni a boldogságunk-üdvösségünk elérésében, hanem pusztán csak önerőből, akkor nemhogy célt nem érünk, hanem törvényszerűen olyan problémák lépnek fel, amitől csak egyre rosszabb lesz, s fokozatosan az is tönkre megy, ami addig jó volt.
Péter hozzászólásaiban semmi kivetnivaló nincs!
Amúgy a roma falvakban keresztet vetnek a romák és úgy rabolnak. Olyanok mint a spanyol, olasz vagy argentin focisták. Attól hogy bűnözik, még nem ateista!
"Amúgy a roma falvakban keresztet vetnek a romák és úgy rabolnak. Olyanok mint a spanyol, olasz vagy argentin focisták. Attól hogy bűnözik, még nem ateista!"
Remek, ez akkor még egy érv az mellett, hogy nem a nagyvárosias "elateistásodás" fokozza a bűnözési rátát.
"Üdv, Péter" nem teljesen troll, hanem az egyik adventista felekezet internetes "tájékoztatója".
Ezt úgy végzi, hogy 2 kattintással talál egy cikket, konyvrészletet, szakértoi hozzászólást a neten, bemásolja, aláírja - és elfelejti jelolni a forrást.
Ez a válasza is úgy néz ki, hogy egy ilyen forrásmegjelolés nélkuli lenyúlás.
Szép reklámot csinál az egyházának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!