A bábel tornyánál történt nyelv összezavarásnak mi értelme volt?
Értem én, hogy Isten meg akarta akadályozni, hogy égig érő tornyot építsenek.
Mai szemmel nekem ez a story eléggé bűzlik. Ma is megérti egymást két különböző nyelvű ember,akár mutogatással. Sőt, talán úgy a legkönnyebb megtanulni egy idegen nyelvet, ha köztük élünk.
Ma miért nem akarja megakadályozni az építkezést? Hiszen az emberiség már az űrt is megjárta, sőt még a Holdra is szállt.
Nem vagyok már hívő. Régen az voltam, de még mai napig gondolkodom a bibliáról néha. A kérdés egyre több, a a racionalitás egyre kevesebb.
"Most a nagy városok példája van a szemem előtt. Minél nagyobb egy város és sokan lakják, annál hitetlenebb, ateistább és bűnben él. Nem kell messzire menni: Budapest."
Érdekes, a szomszéd falut alig 1500-an lakják, a fele roma, és a bűnözési rátája sokkal magasabb mint Budapesté. Akkor most hogy is van ez? Mégse minél nagyobb egy város, annál nagyobb a bűnözés? Lehet, hogy nincs is összefüggés a városok mérete és a bűnözési ráta között?
@12: "Azonban azt is kifejezték ezzel, hogy nem hisznek, nem bíznak Isten ígéretében, miszerint nem lesz újabb özönvíz, "
És, szerinted azóta nem volt özönvíz? Kíváncsi lennék, hogy pl. George Clooney is így látja-e a dolgot.
"Nekem mindenesetre tetszik."
Elhiszem. Ezt nevezik vágyvezérelt gondolkodásnak.
"Nevelésből."
Ez most komoly? Nevelésből lezülleszti az egész emberiséget és viszályt és háborúskodást szít közöttük? Akarsz még rontani a helyzeten? :D
#26 Van az ún. keresztényeknek egy olyan speciális képessége, hogy a legnagyobb baromság mellett is tudnak őszintén érvelni.
Volt itt egy olyan ápolt is aki azt is meg tudta indokolni, hogy miért igazságos ha medvék tépnek szét kb 40 gyereket a kegyelmes isten parancsára
Péter nem troll, de sajnos a képességei idáig terjednek ki.
Már én is szóltam neki pár dologért.
Mentségére szóljon, hogy a keresztények között tényleg sok ilyen gondolkodású ember van.
"Mentségére szóljon, hogy a keresztények között tényleg sok ilyen gondolkodású ember van."
ööö... hát ezt valahogy nem tudom mentségnek tekinteni, de biztos bennem van a hiba.
Ugyanazt kellene csinálnia mint a néhai Stefánnak aki feltette magának (és nekünk) a kérdést, hogy vajon miért nem sikerül semmit elérnie itt. Volt erről egy elég értelmes poszt aztán belátta, hogy semmi értelme. "üdv, Péter" is eltűnhetne, inkább rombolja mint építi a kereszténységről alkotott képet.
Azért szolgálhat mentségére, mert:
- egyrészt a csoporttudat nagyon erős dolog. Azért, hogy csoporthoz tartozhasson, sok mindenre képes az ember, akár öntudatlanul is.
- másrészt, ha valaki nagyon sokat van a jól bejáratott csoportjában, könnyen az az érzése lesz, hogy igaza van, hiszen mindenki más is ezt mondja.
Aztán idejön, kihirdeti ugyanezt, és néz, mint Rozi a moziban, hogy itt miért mondanak mást.
Utána vagy felfogja a helyzetet, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!