Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus házasodhat reformátu...

Katolikus házasodhat reformátussal, ha a katolikus nincsen meg bérmálkozva?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok, de nem bérmálkoztam még, leendő férjem református, ő viszont konfirmált. Lehetséges, hogy így össze adjanak egyházilag? Meg amúgyis át kell vennem a református vallást. Ki mit tudna mondani erről?

2022. jan. 25. 02:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"Vannak róm.kat. plébánosok, akik második házasságokat, sőt, meleg párokat is megáldanak, persze nem Magyarországon."

Nincsenek ilyenek, ha vannak, akkor pedig ők már nem katolikusok, mivel tettükkel kiközösítették magukat az Egyházból. Ha tudsz ilyen esetről, akkor jelezd a püspöknek, hogy eltilthassák hivatalától is.

2022. jan. 26. 10:24
 12/18 anonim ***** válasza:
45%

11

németek csinálják, és tud róla a Vatikán

2022. jan. 26. 16:07
 13/18 A kérdező kommentje:

Akit zavar ez a kérdés, annak őszinte leszek! Gyereket várok, a környéken nem lesz idén bérmálás, ahol pedig lenne, az 1 órás vonat útra van. 2 váltásban dolgozom, hétvégén örülök ha az itthoni dolgaimat össze tudom csapni, nagy hassal meg mondom őszintén, a hátam közepére sem kívánom csak menet azt az egy órás utat, hogy felkészítőkre járjak. Igazából én majd a gyerek keresztelése miatt kérdeztem, mert nálunk az okosabbak azt mondják meg sem fogom tudni keresztelni a saját gyerekem...(Hát hogy? A keresztelést tudtommal senki sem tagadhatja meg, sem pap vagy tiszteletes, sem kereszt szülő.

A bérmálkozás meg a házasság összefüggésével kapcsolatban...

21dik században vagyunk igaz...

Bérmálás konfirmálás mindegy.. ugye azt jelenti felnőtté válás... nézzük csak meg... hány kiskorú létesített már szexuális kapcsolatot? Akkor vallásilag és törvényileg milyen felnőtté válásról beszélünk?

Templomi esküvő lényege nekem az, hogy Isten előtt házas társammá fogadom a páromat és örök hűséget fogadok neki, a páromnak.

2022. jan. 26. 21:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hivd fel a hozzatok legkozelebbi reformatus templom (vagy ahol az eskuvot szeretnetek) lelkeszi hivatalat vagy irj nekik emailt. Vagy kerj egy idopontot, amikor bemehetsz ezt megbeszelni.

Kerdezd meg toluk, hogy osszehazasodhattok-e naluk igy, es hogyan. Kerdezd meg azt is, hogy a keresztelonek mi a feltetele: egyhazi eskuvo? eleg-e, ha az apa reformatus stb.

Azert mondom ezt, mert a reformatus es evangelikus lelkeszeknek valoban nagyobb szabadsaguk van eldonteni, hogy milyen feltetelekkel vallaljak az ilyesmit. Van olyan lelkesz, aki pl. akkor kereszteli meg reformatusnak a gyermeket, ha a szulok megigerik, hogy fogjak majd hittanra jaratni.

Igy mi nem tudjuk altalanossagban megmondani.

2022. jan. 27. 01:47
 15/18 Blackice75 ***** válasza:
21%

Keresd meg a bibliában azt a részt ahol azt írja hogy gyerekeket meg kell "keresztelni".

Ha nem találsz ilyet akkor az azt jelenti,hogy az egész nem az Atyától van, ahogy nincs is!

Minden vallás célja távol tartani az embereket az igazságtól tudatlanságban, mindeniket a nagy hitető támasztotta!

2022. febr. 7. 09:39
 16/18 Blackice75 ***** válasza:
21%

Teljesen mindegy melyikbe es hova mész házasodni meg bérmálkozni meg konfirmálni, vagy bármilyen pogány rituálét megtartani, a lényeg hogy csináld ezeket, amíg ezekkel vagy elfoglalva addig sem érdekel az igazság!

Sehol az Írásokban nem találod meg a bérmálkozás meg a konfirmálás szavakat, és sehol nem fogsz találni nyomokban sem.olyat hogy valamelyik vallásban kell forgolódni!

Mind a nagy megtévesztő munkái ezek is!

2022. febr. 7. 09:49
 17/18 anonim ***** válasza:

"Keresd meg a bibliában azt a részt ahol azt írja hogy gyerekeket meg kell "keresztelni"."

Mutasd meg a Bibliában, ahol tiltja a gyermekek keresztelését. Ha ilyen nincs, akkor az a sátántól van, hogy nem keresztelnek gyermekeket egyesek.

2022. febr. 9. 09:43
 18/18 anonim ***** válasza:

Ez az egész vallásosdi Istent nem nagyon érdekli. Attól nem rendezödik a kapcsolat Vele. Párom elvileg katolikus, bár így elgondolkozva nem láttam papírt róla - eddig 34 év alatt. Anno nálunk is probléma volt az édesanyjának, hogy milyen vallású lesz az unokája.

Na, de akkor még nem találkoztam Jézussal. Nem tudtam megkérdezni, hogy szerinte mi a jó megoldás. Szóval a gyermekeink evangélikus keresztelésben részesültek, konfirmálkodtak. Közben engem utolért ez a drága Isteni kegyelem, Jézus elhívott, hogy kövessem Őt. 2002-ben. Szóval kapcsolatban vagyok általa a Mennyei Édesapánkkal. Megbékéltem Istennel. Ez a kapcsolat a lényeg.

[link]

2022. febr. 9. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!