Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olyan emberre lenne szükségem,...

Olyan emberre lenne szükségem, aki kimondottan jó ismeretekkel rendelkezik a Szentlélek káromlással, illetve úgy ámblokk a Szentlélekkel kapcsolatos dolgokban otthon van. Valaki?

Figyelt kérdés

Miután Krisztusban újászülettem sajnos elég engedetlen voltam.

Próbáltam figyelmen kívül hagyni Isten hívó szavát. És habár ebből már lassan úgy, ahogy sikerült kikecmeregnem még mindig vannak nehézségek, amikkel nap mint nap megkell küzdenem és már sajnos nagyon nehezen bírom. Sokáig abban a hitben éltem, hogy már nincs számomra bocsánat, Isten végleg magamra hagyott stb. Valószínűleg sokan ismerhetnek is ez alapján, volt egy időszak amikor folyamatosan irogattam ezzel kapcsolatos kérdéseket ide, Gyk-ra.

Azért utólag is bocsi, de egyszerűen akkor borzasztóan féltem, tényleg úgy éreztem nincs visszaút. Azóta Hálistennek Istennek úgy ahogy sikerült kihúznia a csávából és hála a Jóégnek az Isten haragjától való rettegést, illetve az öngyilkossági gondolatokat már rég magam mögött tudhatom. Viszont még mindig nem érzem teljesen szabadnak a szívemet. Még mindig van egy kis valami, ami visszatart, hogy Istent teljes szívemből eltudjam fogadni.

Szóval, aki tényleg vágja ezt a témát, esetleg találkozott már hasonló problémákkal küszködő emberrel, az légyszi írjon, mert eléggé fontos lenne.

2022. jan. 23. 17:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%

9:

Ezért mondom nektek: minden bűn és káromlás megbocsáttatik majd az embereknek, de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg. Aki az Emberfia ellen szól valamit, annak megbocsáttatik, de aki a Szentlélek ellen szól, annak nem bocsáttatik meg sem ebben a világban, sem az eljövendőben.

Máté 12:31‭-‬32 RÚF

[link]

2022. jan. 24. 08:40
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

11 oke akkor tegyünk úgy hogy Máté = isten…

Talán szelektálni kellene és különbséget tenni egy kakis Máté meg Jézus Krisztus közt!

Valamint még mindig a szent lélek nem a legnagyobb bűn… az amit hitler meg sztalin tett na azok a legnagyobb bűnök…

A lényeg tegyél különbséget a kereszténység közt mint politika és mint spirituális vallás!

Máté politika

Krisztusi szentség az vallás!

2022. jan. 24. 10:15
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
12# Ezek Jézus szavai. 😐
2022. jan. 24. 11:05
 14/21 anonim ***** válasza:
36%

Először is nem árt tisztázni, hogy kicsoda a Szentlélek?

A Szentlélek maga a szeretet. A Szentháromságban az Atya és a Fiú közötti szeretetben nyilvánul meg, és mint ilyen, ez a tökéletes szeretet. A bűnök bocsánatát a Szentléleknek tulajdonítjuk, mivel a bűnbocsánat is szeretetből fakad ("Vegyétek a Szentlelket. Akiknek megbocsátjátok bűneiket, azok bocsánatot nyernek." Jn 20,22-23).

A Szentlélekkel szemben az követ el megbocsájthatatlan bűnt, aki tudatosan ellenáll annak, hogy bűneit Isten megbocsássa. A Szentlélek káromlása a bűnökben való megátalkodottság. De halálunkig van lehetőség a bűnbűnatra és Isten irgalmának elfogadására. Isten irgalma végtelen. A Szentlélek káromlására azért nincs bocsánat, mert az egyén nem akarja ezt a bocsánatot, nem azért mert Isten ne kínálná fel az üdvösség lehetőségét.

"Miután Krisztusban újászülettem sajnos elég engedetlen voltam."

Mindig el fogunk követni bűnöket. Nincs ilyen, hogy "újjászületett" és akkor már nem bűnös. Vagy tudatosan hazudtak vagy rosszul értelmezik a kereszténységet azok, akik ezt elhitették veled. Az istenkapcsolaton folyamatosan dolgozni kell, nincs olyan "kész vagy, megtértél, most már tökéletes az istenkapcsolatod". Az egész életünk egy út, egy folyamat. A megtérés egy nagy fordulópont lehet, de sosem valami kész dolgot jelent, hanem sokkal inkább valaminek a kezdetét. Annak az útnak a kezdetét, ami során fokozatosan törekszünk krisztusibbá válni.

2022. jan. 24. 12:51
 15/21 anonim ***** válasza:

Nézd, néha mindenki kiakad.

Krisztusban újjá születtél, így felkerűltél a sátán listájára, mint könnyű célpont.

Támad téged. Nem adja fel, folyamatosan támadni fog. Addig, addig piszkál vállogatott ezközeivel minden egyes lelket, amig el nem pattanik nála a cérna és nem kezd el káromkodni.

Ezsajnos olykor- olykor elő fordúl.

Sátán végtelenűl együgyü teremtés. Célja, hogy bűntudatot keltsen benned.

Még Jézust is megkísértette, ezt ne feledd.

minden szintéren támad.

Itt példáúl ezen az oldalon trollok formájában jelenik meg.

Ennél a kérdésnél a 9-es és a 12-es válaszoló voltak használva arra, hogy rajtuk keresztűl támadjon.

Beszélj Istenhez, jézushoz, sőt, mond meg a magadét a sátánnak. nekem ez segített, amikor dühöngtem valamiért és a hitem kezdett elhagyni.

jó, a válaszom fejlécén a pipák nem arról árúlkodnak, hogy bölcs lennék, de ezt annak köszönhetem, hogy ateistákkal áltam le vitatkozni.

,,Bocsásd meg nekik atyám, mert nem tudják, mit cselekszenek"

Ez a mondat érted is szólt, nem csak azokért, akik megfeszítették Jézust.

2022. jan. 25. 19:20
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

13 akkor miért máté írta le a könyvében? ":D

az hogy te majom vagy azon nem tudok segíteni de te tudod...

2022. jan. 25. 20:57
 17/21 A kérdező kommentje:

15-ös

Szia. Köszi, hogy válaszoltál.

Viszont ezzel a "mond meg a magadét a sátánnak" szöveggel sajnos nem igazán értek egyet.

Legfőképpen azért, mert tapasztalatból mondhatom, hogy ez nem használ.

A sátán tőlem egyáltalán nem fél. Én hiába mondom neki, hogy kotródj innen vagy, hogy húzz már el végre az életemből. Felteszem az ilyen szövegek egyáltalán nem fognak rajta. Viszont mind az imádkozás, mind pedig a Bibliából való idézés sokat segítenek, ha esetleg nehéz helyzetben vagyok.

Tehát tegyük fel, hogy elfog egy olyan érzés, hogy kárhoztatva érzem magam és ezt én Istennek tulajdonítom akkor egyszerűen csak megvallok magamnak csendben a szívemben egy olyan igerészt, ami ennek a kísértésnek ellentmond vagy úgymond feloldja azt és már meg is van oldva a dolog. Persze ez nem mindig megy ilyen egyszerűen, de az esetek többségében tud segíteni.

A dühből való elutasítás, illetve az, hogy majd jól megmondom a sátánnak a magamét abszolút nem vált be. Mert, ahogy mondtam ő ettől a legkevésbé sem riad vissza. Az egyetlen amitől fél az nem más, mint az Isten igazsága. Ezért kell imádkozni. Ezért kell folyamatosan hitben járni, hogy még vélelenül se adjunk lehetőséget számára, hogy betudjon támadni bennünket.

2022. jan. 25. 21:04
 18/21 A kérdező kommentje:

16-os

Azért ne majmozzuk már le a másikat.

Vagy ha már meg is tesszük legalább indokoljunk meg, mire ez a fenenagy magabiztosság.

Mi az, hogy miért Máté írta le? Mert a tanítványa volt, akinek az volt a feladata, hogy mindazt tovább adja, amire a Mestere tanította őt.

2022. jan. 25. 21:08
 19/21 anonim ***** válasza:
Nyugi semmi okod aggódni ilyesmin egyszer én is megvoltam győződve higy elkövettem de ha jól megnézzük az ige alapján hogy lehet ezt a bűnt elkövetni akkor latható hogy a farizeusok Jézus szent lélek által végzett csodáját ördöginek illetve démonikus dolognak állitották be konkrátan hogy démonokat belzebub azaz a démonok fejedelme által űzi tehát jelen világban ha pl vki aki olyan teologiai zseni mint az akkor élt farizeusok szánt szándékkal pl egy csodás szabadulást vagy gyógyulást démonikusnak sátán tól jövőnek tartaná akkor tudnák elkövetni de mondok egy példát, én pl mikor megtértem szemmel láthatóan elkezdtem kijönni egy az orvostudomány által hyogyithatatlan pszichés betegségból a szomszed jehovista barátaim meg mondták h az tuti nem istentól van h enbelőlem demonokat űztek hanem pont az ellensegtól de meg én őket sem karhoztatnam hiszen ők teologiailag tudatlan vallasos emberek voltak akik mit sem tudnak arrol hogy mi fán terem a démonoktol valo szabadulas sőt az igazsag az hogy meg a történelmi vallás felekezeteiból is furcsan neznenek ha en azt mindanam ilyen esetben hogy azert lett jobb az egeszsegi allapotom mert demonoktol szabadultam tehat még az ilyen teologiailag tudatlan vallasos embereket sem lehet egy kalapon emliteni a farizeusokkal mert ők teljes es alapos teologiai tudassal birtak ezen a területen annak ellenere tekintettek Jezus tevekenyseget demonikusnak tehat mondom nagyon nehez elkövetni nyugi
2022. febr. 5. 17:54
 20/21 anonim ***** válasza:
16# Rendkívül ostoba vagy. Fogalmad sincs, hogy mi is az Evangélium, mi? Csak fröcsögöd az orbitális hülyeségeidet.
2022. febr. 8. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!