Isten hogy tud leülni a trónjára ha nincs fizikai teste?

Ezt mondja az ÚR: A menny az én trónusom, a föld pedig lábam zsámolya. Milyen házat akartok építeni nekem, és milyen helyen kellene tartózkodnom (Ésaiás 66:1)
Én pedig azt mondom nektek, hogy egyáltalán ne esküdjetek: se az égre, mert az az Isten királyi trónusa, se a földre, mert az lábainak zsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa; (Máté 5:34-35)
Ezekben a versekben Isten trónja metaforikusnak tűnik, a trónt inkább lakóhelynek, semmint ülőhelynek tűnik. Az egész menny Isten trónját jelképezi, mert az az ő lakhelye.

"Isten hogy tud leülni a trónjára ha nincs fizikai teste?"
Mindig elképedek az ateisták szellemi színvonalán

Hát igen, Kreatti.
Van még mit tanulnod.
Majd, ha valami használható választ is ki tudsz facsarni magadból, a letolás mellett, inkább akkor írj legközelebb.

hasonlóan...
Úgy tud leülni, ahogyan fizikai test nélkül lát, hall, érez...
Gondolom elképed a kérdéseden, és következtetéseket von le...
„Jehova szemei bejárják az egész földet, hogy megmutassa erejét azokért, akiknek teljes a szívük iránta” 2Krón 16:9.
„Jehova így szólt (Salamonhoz): »Hallottam imádat és kegyemért való könyörgésedet, amellyel kegyért könyörögtél színem előtt«” 1Királyok 9:3.
Dániel 7:9
"Néztem, míg trónokat állítottak fel, és az, aki ősidőktől fogva létezik, leült. Ruhája fehér volt, mint a hó, és fején a haj, mint a tiszta gyapjú. A trónja lángoló tűz volt, annak kerekei pedig égő tűz."
Jehovának nincs szüksége szó szerinti trónra vagy székre, hisz „az egeknek egei” sem tudják őt befogadni, az 1Királyok 8:27 elmondása szerint. Viszont trónnal jelképezi a királyi hatalmát és az uralkodáshoz való jogát.

"senki nem mondta, hogy ateista.."
Az neki nem számít, ő az oldal egyik közismert trollja. Fanatikus kreacionista, aki szerint kétféle ember létezik, akik egyetértenek vele, és mindenki más, akik mind ateista trollok. Még akkor is, ha valójában keresztények, csak vele ellentétben nem szó szerint akarnak érteni mindent a Bibliából...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!