Milyen embert fogadnátok el istennek?
Senkit.
Ha azt nézzük hogy eddig az összes isten amiről tudunk azok 100% hogy nem létezhetnek vagy valamit nagyon félreértünk róluk.
De elég sokat kellene magyarázkodnia.
De nem rég beszéltem itt ilyen csávóval és elméletileg megjósolta a nevem.
Aztán mondtam neki felhívom szívesen hogy megmutassam a személyim és egyéb iratam, hogy nem vagyok Krisztián.
Akkor el is tünt. XD
Egy sztoicistát.
Egyébként nem vagyok hívő, de szerintem semmi magyarázatra nem szorulna a világ.
Az általunk tökéletesnek vízionált világ pont a fejlődés motivációját ölné ki belőlünk, és lélektelenné tenné a létet.
Tökéletes csak egyféle képp lehet valami, hibás viszont végtelenféle képp, amin végtelen módon lehet javítani.
A tökéletesség unalmas.
Az isten tulajdonsága a mindenhatóság, az emberé a gyarlóság
Összeegyeztethetetlen.
.
Jézus tisztelete/imádata sem emberi mivoltából fakad, hanem Isten fiaként történik.
Jézust. És ez kész is :)
"Jézus tisztelete/imádata sem emberi mivoltából fakad, hanem Isten fiaként történik."
Attól még ember is volt. És a kérdés adott...
Az ember elég közel áll az istenhez.
A művészet, írás, festés, filmográvia által világokat teremt meg.
Ha hiszünk a gondolkodó isten fogálmában, (és nem vagyok hívő) akkor el kell fogadnunk az embert is isteni teremtménynek, aki a gondolatai révén teremt.
ma 12:21
Persze, a bableves is elég közel van az emberhez, mindkettő nagyja vízből áll :)
Az isten pont attól isten, hogy nem ember, általában mindenható, de minimum fölötte áll.
#8 12:53
Az isten nem egy definiált fogalom.
Van a mindenható Isten fogalma, a teremtésre képes isten fogalma, a japán, kínai kultúra isten fogalma, ahol a szellemek és istenek közt vékony a határvonal, és átjárható.
A bableves nem teremt, nem alkot.
Az ember alkot (ami nem egyenlő a teremtéssel), és gondolati szinte teremt is.
A keleti vallásfilozófia egyes elképzelései szerint mi lehetünk istenek.
Egyébként a keresztény istenképpel is önellentmondásba kerültél, ugyanis jézus teljes lényegében ember volt, és teljes lényegében isten is egyszerre. Tehát a megállapításod miszerint az isten pont attól isten, hogy nem ember, minden szempont szerint téves.
Le kénne állni arról a babról.
ma 13:11
Bár nem vagyok jártas minden vallásban, nem igazán hallottam még olyan istenről, amely ne állna felette az embereknek. Amelyik ember felette áll a többinek, az már nevezhető istennek, embernek meg nem igazán, nem?
Ha a bablevesbe sertés helyett emberhúst teszek, az bableves vagy ember? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!