Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten szemében mindenki...

Ha Isten szemében mindenki egyenlő és mindenkit szeret, akkor egy hívő miért durva másokkal?

Figyelt kérdés

Mert van ilyen osztálytársam, aki szerintem ilyen szentfazék, mert mindig van nála Biblia, rózsafüzér, kis szentkép. Meg amikor harangoznak, szünetekben imádkozik.

De velem mégis durva, egy szekrényben vagyunk, amikor kivesszük a cuccainkat, akkor a szekrényt előttem sokszor kulccsal bezárja.

Meg egyszer magyarázta a matekot, valamit rosszul írtam és leordított szinte (akkor kellett volna pofán bszni, csak kis sz@r gyerek) hogy töröld ki azonnal, azt felejtsd el, stb.

Meg amikor egyszer ráírtam Messengeren, hogy elkérjem a házit, akkor vissza se írt.

2022. jan. 19. 14:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Mert Isten tökéletes, nincs benne semmi rossz. Ellentétben az emberekkel, akik tökéletlenek, és sokukban rossz tulajdonságok vannak.
2022. jan. 20. 19:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Nyugi, az arroganciára nincs mentség. Én is tapasztalom némelyik keresztény ismerősőmnél, hogy előszeretettel beszélnek lekezelően, tudálékosan. Mintha Jézus is arrogáns lett volna. A vallásos cselekedeteik miatt jogosnak érzik a lekezelő hangnemet azokkal szemben, akik kevésbé helyezik magukat előtérbe, kevésbé aktívak, valamiben gyengébbek, stb. Pedig Jézus együttérzésre tanított, nem fölényeskedésre és kíméletlenségre. Nagy kísértés ez a hívőknek, hogy beleesnek a vallásos gőg csapdájába. Aki tagadja ennek veszélyét, az vagy nem elég elszánt hívő, vagy már bele is esett.
2022. jan. 21. 04:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!