Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell értelmezni a...

Hogyan kell értelmezni a Teremtés könyvének alábbi sorait?

Figyelt kérdés

"Kezdetkor teremtette Isten az eget és a földet. A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött. Isten szólt: „Legyen világosság”, és lett világosság. Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől. A világosságot nappalnak nevezte Isten, a sötétséget pedig éjszakának. Azután este lett és reggel: az első nap." (Ter, 1, 1-6)

Milyen világosságról van szó, ha még nem teremtette meg a Napot?

2022. jan. 17. 15:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
#20 igen, evolúció hogy majmokbol fejlodtunk ki ez a satan hazugsaga
2022. jan. 19. 19:40
 22/29 anonim ***** válasza:

"igen, evolúció hogy majmokbol fejlodtunk ki ez a satan hazugsaga"

Nem éppen, a majmok is a maguk vonalán fejlődtek, mi is a magunkén.

2022. jan. 19. 19:45
 23/29 anonim ***** válasza:
#22 majmok nem fejlodtek hanem teremtve lettek, ezt sem tudod? Biblia vilagosan leirja hogy teremtett lények
2022. jan. 19. 19:47
 24/29 anonim ***** válasza:

"majmok nem fejlodtek hanem teremtve lettek, ezt sem tudod? Biblia vilagosan leirja hogy teremtett lények"

Hogy teremtett lények, abból nem következik, hogy ne fejlődhettek volna.

2022. jan. 19. 20:03
 25/29 Blackice75 ***** válasza:

Kedves kérdező!

A kérdésedet már akkor elolvastam amikor még senki nem válaszolt rá.

De gondoltam várok pár napot, mert kíváncsi voltam arra,hogy milyen válaszok születnek rá felebarátainktól.

Végigolvastam az összeset, és szomorú az a tény, hogy az emberek mennyire tudatlanok az Írásból(biblia), de ennek ellenére is úgy válaszolnak mint akik biztosak benne, hogy nagyon tudnak! Kicsit elmosolyogtam magam azon, hogy szinte egy ép választ nem tudtak adni , de eljutottak.a majmok fejlődéséig, aminek már semmi köze a feltett kérdéshez :)

De mindezek közül kiemelném a #3-as válaszadót aki úgymond jó választ adott, és ez dícséretes!

Mózes 5 könyve vagyis a Tora , parancsolatok rendeletek , utasítas , instrukcíó az Atya szava vagyis a világ világossága.

Na de, hogy megértsd azt hogy ez hogyan függ össze a teremtéssel, nézük meg az Írásban(biblia), hogy mi az Atya válasza a Te kérdésedre. Mert az Atya megadta a választ felmerülő kérdéseinkre még jóval azelőtt, hogy mi léteztünk volna!

Mielőtt belevágunk kedves kérdező, fogadjuk el azt a tényt, hogy az Atya mindenható aki a semmiből teremtette a mennyet és a földet, mindennel együtt ami rajtuk és bennük van. Ezek alapján én úgy gondolom hogy az Atyának nem jelent gondot az, hogy teremtsen világosságot(fényt) egy úgynevezett nap nélkül akár.

A mi Atyánk egyetlen és tudása korlátlan, mindenható nincs számára megvalósíthatatlan!

Az Atya mielőtt megteremtette az eget(mennyekországa) és a földet, mindezek előtt megalkotta az igét ami a Tora aki a Megváltó aki az Ő szava!

Nézzük meg milyen választ ad az Atya a Bibliából a kérdésedre.

Nézzük meg elsőre új testamentumban.

Janos 1-től 18-ig terjedő versek bizonyságot tesznek arról, hogy az ige ami a Tora az ami kezdetben már az Atyánal volt!

1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

2 Ez kezdetben az Istennél vala.

3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

4 Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

5 És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

6 Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János.

7 Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higyjen ő általa.

8 Nem ő vala a világosság, hanem [jött,] hogy bizonyságot tegyen a világosságról.

9 Az igazi világosság eljött volt [már] a világba, a mely megvilágosít minden embert.

10 A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

11 Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt.

12 Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;

13 A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.

14 És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

15 János bizonyságot tett ő róla, és kiáltott, mondván: Ez vala, a kiről mondám: A ki utánam jő, előttem lett, mert előbb volt nálamnál.

16 És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért.

17 Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem [pedig] és az igazság Jézus Krisztus által lett.

18 Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki [őt.]

A 4-es versben azt írja, hogy ebben volt az élet és az élet az emberek világossága!

Ezt úgy kell érteni hogy az Atya szavában a Torában van az örök élet, és ez az élet vagyis a Tora ami Mózes 5 könyve az emberek világossága.

Ez annyit jelent, hogy aki a Tora szerint kezd el élni, az a sőtét széles útról rátér a keskeny útra ami a világosság, vagyis követi a Megváltót, aki az emberként megszületett ige vagyis a Tora.

Amikor megteremtette a földet , az első amit utána teremtett a földre, az a vilagosság volt,mert az szimbolizálja az Ő szavát!

Tehat előbb teremtett vilagosságot amiaz ő szavát szinbolizálja , ami az örök életre visz , ami nem más mint a Tora, ami Mózes 5 könyve, vagyis a Megváltó!

Remélem hogy segíthettem, de ha van kérdésed még tedd fel nyugodtan, amint van időm örömmel válaszolok.

HalleluYAH

2022. jan. 23. 01:42
 26/29 anonim ***** válasza:

"Tehat előbb teremtett vilagosságot amiaz ő szavát szinbolizálja , ami az örök életre visz , ami nem más mint a Tora, ami Mózes 5 könyve, vagyis a Megváltó!"

Mivan azokkal akikhez elsemjut a mózes 5 könyve egész életében nem hall róla, elveszik? Vagy mivan a sérült emberekkel?

Mivan ha valaki biblia nélkül is természet szerint jó ember úgy hogy sosem olvasott bibliát vagy nem telik rá neki??

2022. jan. 23. 15:02
 27/29 Blackice75 ***** válasza:

Ezt troll kérdésedet minden válaszom után beírod kedves felebarátom. Röbbet nem reagalok rá mert csak itt kamuzgatsz , teged nem érdekel az Íras sem az Atya , csak időrabló vagy.

Minden jót!

2022. jan. 23. 15:08
 28/29 anonim ***** válasza:

#27 Miért nem válaszolsz arra amit irtam? Kellemetlen lenne neked?

Nagyon gonosz módon leráztál engem de hát te tudod.

2022. jan. 23. 15:12
 29/29 anonim ***** válasza:
#27 Te tuti nem tértél meg csak eljátszod, köpönyegforgató ember vagy aki mindig a legjobb arcát mutatja de a valóságban egy romlott aljas alak vagy. Rohadj meg a pokolban!
2022. jan. 23. 15:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!