Hogyan kell értelmezni a Teremtés könyvének alábbi sorait?
"Kezdetkor teremtette Isten az eget és a földet. A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött. Isten szólt: „Legyen világosság”, és lett világosság. Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől. A világosságot nappalnak nevezte Isten, a sötétséget pedig éjszakának. Azután este lett és reggel: az első nap." (Ter, 1, 1-6)
Milyen világosságról van szó, ha még nem teremtette meg a Napot?
"És még a vallástörténet is ellentmond neki, hiszen etiológiaként tartja nyilván a Genezist."
Azért ez mekkora pofáraesés az álkeresztényeknek. Benyalták az evolúciót, hozzáigazítják a kamu teológiáikat a bibliaellenes evolúcióhoz és nagy bummhoz, majd kiderül, hogy mindkettő nagy kamu. És most a suttyó ateistákat támogatják ezek a még suttyóbb álkeresztények, mert ahhoz nincs bőr a képükön, hogy elismerjék, hogy hibáztak, mert az egó ugye nem engedi, pláne szépen megélnek a megvezetett hívőkből, ebből nem engednek, inkább támogatják a világot a Bibliával szemben.
Vallástörténet senkit nem érdekel, nem mérvadó a Bibliával szemben és a természettudománnyal szemben sem. Ráadásul annyira gyenge és megfogható, hogy én kettő perc alatt rommá cáfolom.
Az evolúcióbiológusok persze ennek ellenére jól megvannak (pedig még ők is tudják, h kamu az evolúció), de a sok istenellenest jól lehúzzák, és fejedelmien megélnek belőlük. Gratulálok, gyerekek! Brávó:)
Ezt megnéztem:
Ugyanolyan erőltetett magyarázat, mint amit az evolúció bizonyításánál találtunk. Ezért nem lehet tartani a korszak-nap teóriát.
Ez amúgy nem természettudományos leírás, abszolút nem felel meg a kritériumoknak. Ez egy mese.
Bocs, Stefán, nem Rád céloztam a 12. hozzászólásomban!!! Ez csak a véleményem a cikkről, nehogy félreérts!
Másodikat is elolvastam. A Biblia sehol nem írja, hogy volt az első 3 nap sötétség és világosság váltakozása. A Biblia annyit ír, hogy elválasztja Isten a sötétséget a világosságtól, de feltehetően a 4. napig folyamatos világosság volt. Ezt igazolja a 14. vers is, ahol elválasztódott a nappal az éjszakától, ekkor rendelte hozzá a fényt Isten az égitestekhez:
1,14 És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek.
Az 5. versben csak elnevezte az éjszakát és a nappalt
"Benyalták az evolúciót, hozzáigazítják a kamu teológiáikat a bibliaellenes evolúcióhoz és nagy bummhoz, majd kiderül, hogy mindkettő nagy kamu"
A Biblia mit is mond a hazudozásról?
"Az evolucio biblia ellenes"
Egyrészt nem az, a hívők többsége simán elfogadja.
Másrészt ha a te hiteddel ellenkezik is, attól még tudományosan ugyanúgy igazolt marad.
"lehet te csimpánznak érzed magad de én nem"
Miért érezném csimpánznak magam?
Érted egyáltalán, amiről szó van?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!