Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kereszténység részéről,...

Kereszténység részéről, normális a bűntudat keltés?

Figyelt kérdés
Én nem érzem magam bűnösnek, mert nem loptam, nem gyilkoltam, nem ártottam senkinek, ha követtem is el bűnt pl: csúnya beszéd, vagy durva válasz, úgy gondolom nem bűnöztem hanem hibáztam. Ember vagyok senki se tökéletes sőt én nem is akarok az lenni. A másik dolog hogy a hívők örökké akarnak élni. Ilyen nincs. Az ember így a jó tökéletes így lett alkotva megszületünk, meghalunk. Csak míg élünk nem mindegy hogy hogyan és nem mindegy hogy meddig. Örökké.elni.céltalan lenne. Így a helyes ez az élet rendje születünk meghalunk. Csak nem mindegy hogyan és meddig élünk. Kereszténység pedig nem előre hanem hatra visz tönkre tesz lelkileg
2022. jan. 10. 19:38
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

"Valahogy vártam, hogy nem tudsz válaszolni arra, mi a jó a mennyekben az öröklétben.

Mondjuk nálad okosabb embereknek is beletört már a bicskája."

Kutya, mondtam, hogy az óvodás provokációdat hanyagold. És paradox, amit írtál, mert nálam nincs okosabb ember.

"Amúgy most nem a viccrovatban vagyunk, így fölösleges magaddal kapcsolatban tanulást emlegetned."

Gyenguska-szokásos. Ne legyél féltékeny a sikereimre, tanulj!

2022. jan. 11. 12:06
 22/30 anonim ***** válasza:
85%

"És paradox, amit írtál, mert nálam nincs okosabb ember."

Kevélység bűn, önfelmagasztalás bűn. Belőled hiányzik az alázat haver

2022. jan. 11. 12:51
 23/30 anonim ***** válasza:
89%
Az okosságod nagyobb, vagy a gonoszságod?
2022. jan. 11. 12:52
 24/30 anonim ***** válasza:
63%
Semmi baj gyerekek, miattam ne legyetek frusztráltak
2022. jan. 11. 13:29
 25/30 anonim ***** válasza:
92%
#24 én csak felsoroltam a bűneid, engem hidegen hagysz 🤣
2022. jan. 11. 13:44
 26/30 anonim ***** válasza:
41%

"#24 én csak felsoroltam a bűneid, engem hidegen hagysz 🤣"

Nem úgy néz ki:) De megszoktam már. Alapból az átlagon felüli intelligencia (én) mindig vonzza a kevésbé okosakat (pl. te, vagy a kiskutyám, vagy akik követtek évek óta). Még ha gyűlöltök is, ez a felállás tudat alatt csodálathoz vezet, ezért nem bírjátok megállni, hogy ne foglalkozzatok velem, valahányszor válaszolok egy kérdésre.

Bűneimet nem tudod felsorolni, mert ahhoz ismerned kellene a gondolataimat is, tehát követsz, mert felnézel rám

2022. jan. 11. 15:42
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
#26 már leirtam a büneidet ott vannak csak el kellene olvasnod bár ahogy látom az sem megy neked.
2022. jan. 11. 16:07
 28/30 anonim ***** válasza:
95%

A bűntudatkeltésre olyanoknak van szükségük, akik kezdik elbízni magukat, hogy fel ne tegyék maguknak a glóriát, ami elvakítja őket. Erre szerintem a legtöbb embernek nincs szüksége, különösen a szorongóknak nem. A pap pedig a templomban összegyűlt híveknek beszél, akik között mindenféle ember van, még nem hívők is előfordulnak.

Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek.

2022. jan. 11. 20:45
 29/30 anonim ***** válasza:
#28 Amen
2022. jan. 11. 21:41
 30/30 anonim válasza:
Ha nincs a halál után semmi, akkor miért fontos hogy éltél és meddig? és ha halál után egy állomás: van akkor az öröklét is valóban őrültség. Az félelem és bűntudat keltés valóban egy eszköze a kereszténységnek. De ha nincs vallás akkor is érez az ember bűntudatot és félelemet: de minek, ha az élet csak ennyi..? Hibák vannak, de az nem baj, ha tanulunk belőle, és a tanulásnak értelme csak akkor van, ha van folytatás halál után. De egy élet kevés mindent megtanulni, vagy eldönteni, menny vagy pokol lesz utána. Ezért a leglogikusabb az újraszületés és folyamatos tanulás fejlődés minimum olyan sokáig, hogy az örökkét felfogjuk...
2022. jan. 14. 01:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!