Kereszténység részéről, normális a bűntudat keltés?
10# Igen.. Pont ettől vagyok elszomorodva, hogy az emberek a pápára bíznak mindent, közben ha figyelmesen olvasnák a Bibliát, akkor csomó rossz dolog, ami miatt utálják a keresztényeket elkerülhető lett volna.
Nyilván akkor is lennének kisebb eltérések, de azoknál nem arról lenne szó, hogy két egyházban alig van közös. Aztán valahol megérthető, hogy az ateisták (Pontosítok, bárki aki nem keresztény) általában rossz véleménnyel vannak a dolgoról, mert akik kiforgatják a Bibliát azokról hiszik, hogy ők a hithű keresztények.
Szerintem Jézus nem keltett bűntudatot.
Ezt Pál találta ki, aki átforgatta Jézus egész tanítását.
És sajnos az ő kezében volt a toll.
"Én nem érzem magam bűnösnek, mert nem loptam, nem gyilkoltam, nem ártottam senkinek, ha követtem is el bűnt pl: csúnya beszéd, vagy durva válasz, úgy gondolom nem bűnöztem hanem hibáztam."
Remek
"Ember vagyok senki se tökéletes sőt én nem is akarok az lenni."
Remek
" A másik dolog hogy a hívők örökké akarnak élni. Ilyen nincs."
Akarsz fogadni?
"Az ember így a jó tökéletes így lett alkotva megszületünk, meghalunk."
Te beteg vagy. Mi abban a jó, hogy megerőszakolnak és megölnek pl. egy 5 éves kislányt?
"Örökké.elni.céltalan lenne."
Neked. Elfogadom. De jó hírem van: ezzel a felfogással nem kell aggódnod, hogy örökké fogsz élni
"Így a helyes ez az élet rendje születünk meghalunk."
Saját nevedben beszélj!
"Kereszténység pedig nem előre hanem hatra visz tönkre tesz lelkileg"
Bántottak a gaz keresztények, bucika? Olyan gusztustalan dolgokat ígérgetnek, mint bűntől való megtisztulás, erkölcs, jóság, örök élet. Fúj, ez felkavaró! Ez tényleg tönkretesz lelkileg!
Nem vagy túl egyedi, inkább sablonos. Lássuk a diagnózist az anamnézis után:
Téged láthatóan izgat a téma, gondolom lelked mélyén hiszel is a Biblia igazságában. Most kifogásokat keresel, hogy ítéletkor megúszd a kárhozatot úgy, hogy ne kelljen erkölcsös életet élned, élhetsz a bűnben, amikor csak kedved tartja.
Ez így nem fog menni, most szólok.
Ha nem izgatna a dolog, nem írtad volna ki ezt a kérdést.
Na, Kreatti, felcsaptál pszihomókusnak?
Akkor csak azt magyarázd el, hogy neked mi lenne jó az örök életben?
Nem, most ne arról beszélj, hogy mit fogsz a pokolban csinálni.
Most az érdekelne, hogy szerinted a mennyekben mit lehet örökké csinálni, ami még jó is?
"Akkor csak azt magyarázd el, hogy neked mi lenne jó az örök életben?"
Légy jó kutya és ír ki külön kérdésbe, ahogy szabályos!
Amúgy meg mi közöd hozzá? Te örülj, hogy elkárhozol és hagyd élni az embereket!
"Most az érdekelne, hogy szerinted a mennyekben mit lehet örökké csinálni, ami még jó is?"
Pontosan hol is töltik a Krisztusban üdvözültek az örökkévalóságot? Légy jó kutya és nézz utána!
"Nem, most ne arról beszélj, hogy mit fogsz a pokolban csinálni."
Légy jó kutya és ne égesd magad!
"Na, Kreatti, felcsaptál pszihomókusnak?"
Természetesen kiváló volt a szigorlatom pszichológiából. Te fel sem tudod fogni milyen dolog tanulni.
Valahogy vártam, hogy nem tudsz válaszolni arra, mi a jó a mennyekben az öröklétben.
Mondjuk nálad okosabb embereknek is beletört már a bicskája.
Amúgy most nem a viccrovatban vagyunk, így fölösleges magaddal kapcsolatban tanulást emlegetned.
Az, hogy kiket irtott ki Isten, vehetjük igazságosnak, mert Isten az igazság. Úgy kellett lennie. Ha valaki ez ellen tiltakozik, akkor az nem szereti az igazságot.
De viszont megkülönböztetendő az ember által való kiirtástól, pl. amit inkvizíció alatt tettek, mert azt nem Isten tette.
Pl. Noé története alapján mindenki megfulladt, az igazságos, ugyanúgy Szodoma és Gomora is. De pl. inkák lemészárlása és indiánoktól föld elvétele nem igazságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!