Kereszténység részéről, normális a bűntudat keltés?
A keresztények szeretnek bűntudatot kelteni benned, hogy beleijesszenek a hitbe.
Gyakori taktika keresztény és hasonló hitekben.
A másik amikor saját magukat állítják be megtámadva, mert nem értesz velük egyet és hangosan sírnak addig amíg nem kapnak szimpátiát vagy csak szimplán elrohannak a beszélgetéstől.
Kereszténység: passzív agresszív, próbálják magukat beállítani áldozatnak, próbálják másra ráerőltetni azt ami nem is a saját ötletük, azt hiszik körülöttük forog a világ és ha valaki nem hisz abban amiben ők még káromkodni is fognak.
ha nem a hitről kérdeznek, akkor nyilvánvalóan nem is kíváncsiak rá
"olyan vallásba hiszek, ahol nemtom hány embert lemészároltak"
hát igen, ha nem realizálod mi a probléma és mi vezetett ide, akkor van baj
"nem a vallás hibája, hanem az idiótáké"
hát lehet azzal van a probléma, hogy a vallás nem szab magának gátakat
"akik a saját céljuk érdekében kiforgatják a vallást"
szóval aki teljes szívéből azt hiszi isten azt akarta hogy lemészárolják a nem keresztény népeket isten nevében az direkt csinálta ezt a saját hasznára?
"de ha egy hívő hibázik az ateista már általánosít"
mivel ugyan abból a könyvből táplálkozik a legtöbb keresztény nem annyira nehéz általánosítani
ugyan arra kér titeket a könyv és meg is látszik
"de mindkét fél tele van gyerekes emberekkel"
ateizmusban nincs dogma, a kereszténységben van
gondolom nem kell felhoznom mi a probléma a dogmatizációval
neked tuti rossz a szövegértésed
"akik visszaéltek a hatalmukkal"
én azt kérdeztem, ha valaki őszintén hiszi, hogy jót tesz ezzel
"de te jobban tudod"
mikor mondtam, hogy te egyet értesz ezekkel?
Magyarul és angolul is többször elolvastam a Bibliát és egy nagyon jó könyvnek gondolom.
Gyerekeknek ebből kéne tanítani hogyan nem szabad viselkedni.
Meg hogy mennyi rabszolgát tarthatsz istened szerint.
Mert ugye csak azzal törődsz ami jó, de a rosszat ignorálod.
Igazi keresztény.
"amelyiknek nincs túl sok köze egymáshoz"
Ne fárassz, ugyan az a könyv, más értelmezés.
Le van írva feketén fehéren, viszont az istened annyit nem tudott csinálni, hogy kijavítsa, hogy egyértelmű legyen.
Ez nem az én problémám, csak megmutatja mennyire szubjektív a vallásod.
A könyv tényleg ugyanaz ezt nem vitatom. Téged se hibáztatlak, csak a drága keresztény társakat, akik szégyen hoznak a vallásra. Az a bajom, hogy pl. ott a katolikus egyház, de mondhatnám bármelyiket. Valamiben alapul veszik a Bibliát, de valamit figyelmen kívül hagynak (Elég sok mindent.), aztán az emberek nem olvasnak Bibliát, mert vagy nem érdekli őket, vagy pedig úgy gondolják az elég, hogy a papot meghallgatják.
Aztán mondhatnám pl. a unitáriusokat, ők elvileg a Bibliát veszik alapul, de ők is egy csomó dolgot figyelmen kívül hagynak.
Mellesleg én egyik egyházoz se tartozok, csak hogy tudj köztem meg a többi egyháznak a dolgai között különbséget tenni. Ha 100%ba a Bibliát vették volna alapul, akkor a kereszteshadjáratok meg se történhettek volna.
Én a Bibliát veszem alapul teljesen, aztán ezért is cseszem fel magam a többi egyháznak a tanításain, mert kis Biblia olvasással kb az összes egyház tanítását romba lehet dönteni.
Nyilván a kat. egyház is egy közösség ott se mindenki ért egyet az összes tannal.
Csak az zavar, amikor az ateisták az egész keresztény közösséget megbélyegzik azért, mert nem bírják az egyházat, vagy a jehova tanukat stb. stb.
Végül is igazad van.
Ha a keresztények le tudnák rendezni egymás között azt, hogy mi mit jelent és mi az igaz, lehet sokkal egyszerűbb lenne a dolog.
Amúgy tényleg igaz hogy vannak olyan szekták és hitgyülekezetek akik kifordítják a Bibliát ami rohadtul felháborító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!