Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Krisztus Szeretete Egyház...

A Krisztus Szeretete Egyház az szekta?

Figyelt kérdés
2010. szept. 8. 14:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Mondok: Árpádsávos... nem is kell folytatnom és magyaráznom. Többeknek összeugrik e szó hallatára a gyomruk és "kinyílik a bicska a zsebükbe"....
2010. szept. 9. 15:58
 12/21 A kérdező kommentje:
Több keresztény csoport is szokott jönni, tőlük nincs gyomorgörcsöm és a többieket se zavarják, de ezek a Jézus Szeretete Egyházasoktól legtöbben tartanak, egyik lelkésszel teljesen össze is barátkoztam, pedig nem a felekezetemhez tartozó.
2010. szept. 9. 17:08
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mit akarnak, gondolom jót, de ahhoz ilyen letompultnak és agymosottnak tűnnek, és kicsit sem hitelesnek.

Nincs bajom a keresztényekkel, de ők nagyon agresszívak és letompultak és figyelmetlenek.

2010. szept. 9. 17:10
 14/21 anonim ***** válasza:
57%
Pff, ha hozzám betegen beállítana néhány ilyen majom, rajtuk gyakorolnám a nemlétező késdobáló tudományomat.
2010. szept. 9. 20:21
 15/21 anonim válasza:
Az ember nem közeledik nyitott szívvel ahhoz, aki rá akarja erőszakolni a nézeteit. Szerintem ez teljesen normális, és itt nem a hitről van szó. Senki nem szereti ha zaklatják őket. Én sem értem minek kell beengedni őket. ez teljesen más kategória mint a kórházban a bohócok. Ők legalább jót okoznak, ezek a hittérítők meg abszolút nem járulnak hozzá a gyógyuláshoz, vagy lélek könnyítéséhez...
2011. jan. 27. 21:38
 16/21 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem még soha nem volt ilyen tapasztalatom /se jó se rossz/.

De annyit tudok, hogy az első században is volt egy szekta!

Csak 12 emberből állt és beszédeikkel felforgatták az akkori rendet, ezért az akkor élők 90% nem fogadta el őket a maradékot meg vagy érdekelte vagy közönyösek voltak velük = ma keresztényeknek hívjuk őket.

Bár nem tudom mit hisznek KSZE, miért hiszik, de azt gondolom, hogy joguk van hinni és a hitükről bárkivel beszélni.

Ezt amúgy az alkotmányunk is kimondja /egyelőre/.

2011. jan. 28. 11:58
 17/21 anonim válasza:

Hmmm.....sok a marha Orbán Szerint és Szerintem ez igy is van, 1. Nem Zaklatnak senkit, nem mennek oda betegekhez belegyezés nélkül. 2. Senki cuccába nem kutakodnak. Egy saját történetet el kell hogy mondjak, mégy 02 ben elütött egy teherautó úgy hogy felszakadt a fejem és meghaltam, ha nem imátkoztak volna értem akkor meghaltam volna.

/amikor ütköztem a tehergépjárművel akkor feldobott egy villanyoszlop magasságába és mikor a fejemre estem akkor szakadt be a fejem/. Most is a gyülekezet tagja vagyok. Én elégedett vagyok velük! Szerintem a többi Suttyónak aki Szektának tartja Őket Húzzon a Motor uccába az úgyis ott van a Korház mellett.

2011. okt. 15. 17:35
 18/21 anonim válasza:
0%
Nem. Teljesen bibliai alapokon szilárdan működő Egyház, ahol Isten Igéit hirdetik, ahol addig hitetlen emberek fogadják be szívükbe JÉZUST, ahol betegek fogadják el az igazság megismerése által azt a gyógyulást, mely JÉZUS szent halála, s feltámadása által már mindnyájunké.
2011. okt. 30. 13:17
 19/21 idaho válasza:

Először is, mi a szekta? Amelyeket nem ismernek el a történelmi egyházak? És ők kicsodák, hogy ítéletet mondanak?! Csak óvatosan a mutogatással!

A Krisztus Szerete Egyház megismeréséhez át kell ugrani az Egyesült Államokba. A XIX. század végén jelent meg először az a nézet az USÁ-ban, amely később új-pünkösdista, karizmatikus néven vált ismerté. Tanításai gyökeresen szakítottak kétezer év kereszténység igehírdetésével. Középpontjába az ember-isten kapcsolat gyakorlása került a földi javak, fizikai szükségletek elnyerése érdekében, hit által, isteni adományként.

A Bibliából vett idézetek által azt az istenképet közvetíti a hívők számára, hogy a Teremtő minden szükségét kielégíti a hívőnek, ha az imájában kérik, legyen az betegségből való gyógyulás, anyagi szükösség megszüntetése, stb. Az esetleges kudarc nem Isten hibája, hanem a hívőben rejlő szellemi akadályok gátolják az áldás befogadását.

A bibliai ollózgatásnak eredménye az lett, hogy Istent az ember mintegy szolgájává süllyesztette, aki az imákat egymás után meghallgatva, mintha azok teljesítésén munkálkodna csak időt kérve magának. Követői hiszik, hogy minden megadatik, csak kérni kell. Ezt természetesen megtaláljuk a Bibliában is, azonban a szövegkörnyezetből való kiszakítás az eredti jelentés kiforgatására ad lehetőséget.

A súlyos tévelygés abban áll, hogy Istent megfosztják szuverénitásától és emberi kívánságok kiszolgálójóinak soraiba állítják be. Isten szuverén és mindenható, azaz senki nem irányíthatja, befolyásolhatja, várhat el tőle bármit gombnyomásra vagy kézrátételre. Amit ad, azt kegyelemből teszi, érdemeikre tetintet nélkül és ebben senki sem korlátozhatja.

Az isteni gyógyítás vagy tágabb értelemben a gondviselés létezik, megtapasztalhatjuk mindennapi életünkben. Ezt azonban az ember nem ragadhatja magához, megfordítva az írányítást és kezdeményezést, mert ezzel Istent fosztja az ő lételemétől.

Az üdvtörtének alfája és omegája abból áll, hogy az Ádámon keresztül bűnbeesett, azaz Istentől elidegenedett és szenvedő embert újraegyesítse a Teremtővel, kigyúgyítsa földi vergődéséből, akihez a Krisztusba vetett hit által vezet az út.

Alapjaiban kiforgatott szentírás hírdetőit szektának nevethetjük. Hogy a fentiek alapján a Krisztus Szeretete Egyház szekta-e, azt mindenki maga döntse el.

2011. dec. 12. 12:35
 20/21 anonim ***** válasza:
Az hát, egy nagy kamu, úgy ahogy van. Csak azért van hogy a hülyék adják a szok pénzt, és megszedik magukat
2012. jan. 13. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!