Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Emberek, akik templomba...

Emberek, akik templomba jártok, mi a motivációtok erre?

Figyelt kérdés

2022. jan. 7. 23:01
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

A templomba járnak pletykálni, meg mutogatni magukat, micsoda szent emberek. Utána persze 5 Miatyánk és kész is a megbánás.

Leginkább ez motivál egy átlag templomba járót.

2022. jan. 7. 23:11
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

Én csak évente egyszer járok, akkor is csak a párom miatt.

Szerinte a karácsonyi éjféli mise szép.

2022. jan. 7. 23:13
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Azért járok, mert Istenbe hiszek, illetve olyan egyedül vagyok az életben, hogy próbálom Isten útján megtalálni a helyemet a világban és a boldogságomat és a lelkitársamat. Jól esik betérni a templomba és útmutatást kérni a jó Istentől.
2022. jan. 8. 03:46
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon jól esik elvonulni a világtól egy kicsit, és közelebb érezni Istent.
2022. jan. 8. 08:27
 5/10 anonim ***** válasza:

mert szeretek mas hivokkel egyutt lenni, egyutt imadkozni, egyutt enekelni, utana beszelgetni

szeretem a liturgiat, a hangulatot, es Istent kozelebb erzem magamhoz

megnyugszom, feltoltodom es a hitem erosodik

1-es, te honnan tudod, ki miert megy templomba, gondolatolvaso vagy es belelatsz az emberek szivebe? honnan tudod, hogy ki imadkozik oszinten?

2022. jan. 8. 14:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Olyan emelkedett állapotba kerül a szívem, mintha valaki megmarkolná és húzná ki belőlem. Egy semmihez sem hasonlítható érzés.

Nem csak mise alatt van ez, hanem bármikor, amikor bemegyek a templomba. Érzem az Istent.

2022. jan. 8. 15:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Például az egy hitben lévő közösség. Vagy a tanítások, amiket hallgatok. Megesett, hogy az akkori prédikáció kifejezetten nekem szólt és kérdésekre adott választ.

Istent nem csak ott szeretem, de a számára olyan fontos szeretetközösséget megélni a többi testvérrel legtöbbször csak ott lehet.

2022. jan. 8. 16:29
 8/10 anonim ***** válasza:
31%

Igen, elmondanak 50 Avea Mariat, vegighalgatjak a szöveget, esznek egy kis ostyat és ez napi szinten van nálunk a katolikus templomban. Kifele menet meg pletykáknak.

Az ortodox templomban meg legelőre kellett ülnek mert hátul az egyik hangosan imádkozik, a másik énekel, hárman meg pletykáknak hangosan és én semmit nem hallok a Luturgiabol. De közbe vetik is a keresztet amikor kell. Hogyan tudnak odafigyel i hogy mindig rendesen vessenek keresztet mikor pletykálnak? Én elől ülök, nem dumálok csak a Liturgiát nézem és még úgy is vagyok ki Keresztvetést, hiába figyelek, egy percre ha nem figyelem.a mellettem lévőt már ki van hagyva. Úgy látszik a megkeresztelteknek ez a kegyelem is megadatott hogy pletyka közben is mindent csináljanak ahogy kell

2022. jan. 8. 16:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Mert szeretünk közösen a párommal, családommal hálát adni az elmúlt hétért és erőt kapni a következőhöz.

Mi hitünk szerint magával Krisztussal találkozunk az Eucharisztiában. Jó megtapasztalni a közelségét. Nem utolsó sorban minden szentmise üzen valamit az evangélium, az olvasmány és a szentlecke által.

2022. jan. 10. 09:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Gyermekkoromban anyám fakanala motivált, most meg a hitem, ami idő közben kialakult
2022. márc. 20. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!