Tényleg bűn elvalni ilyen esetben is? És bűn újra házasodni.?
A válást nem kell megbocsájtani, mert önmagában nem bűn. Sok különféle okból lehet külön élni, például erőszakos házastárs, s ezt a különélést jogilag rendezni is kell.
Az újraházasodás egészen más téma. Mivel szinte egyáltalán nem engedélyezett a válás Isten szava szerint, ezért az új kapcsolat házasságtörtének számít. Ezt is meg lehet bocsájtani, ha az illető megbánja és felhagy vele. Lásd idéztem a Bibliából erre vonatkozó részt.
"A romai katolikus egyhaz ilyen borzasztoan szigoru csak."
Isten, illetve Jézus ilyen szigorú, a katolikus Egyház csak követi ezt.
"A válást nem kell megbocsájtani, mert önmagában nem bűn."
"Mivel szinte egyáltalán nem engedélyezett a válás Isten szava szerint"
na most melyik?
Persze, hogy bun a valas, hiszen azert nem lehet ujrahazasodni.
"A romai katolikus egyhaz ilyen borzasztoan szigoru csak."
igaz vagy nem? ez egy tenykerdes
Engem nem erdekel, mit mondanak az egyhazak arrol, hogy mindenben csakis ok kovetik Isten szavat, es senki mas nem. Meg jo, hogy mindig ezt mondjak.
"na most melyik?"
Különélni, polgárilag ezt rendezni nem bűn. Újraházasodni bűn. Talán így már érthetőbb.
"Persze, hogy bun a valas, hiszen azert nem lehet ujrahazasodni."
Nem, teológiailag nincs válás, csak különélés. Azért nem lehet újraházasodni, mert tart az első házasság, tehát az újraházasodás folyamatos házasságtörés.
"igaz vagy nem? ez egy tenykerdes"
Nem igaz, mert nem csak a római katolikus, hanem minden Isten szavát követő felekezet, mindazok, akik nem tértek el a Bibliától.
Te vagy az a katolikus, aki vakon és vadul védi az egyházát, és gondolkodás nélkul nekimegy minden másiknak, ugye?
Mondom, engem nem érdekel.
Nem látom, hogy annyira vad lett volna korábbi hozzászólásom, vagy az azt megelőzőek, de biztos úgy van.
Ha annyira nem érdekel, miért is írod? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!