Hívők, titeket nem zavar, ha nem hívők templomba házasodnak?
A kevélység az egyik főbűn, kérdező.
Az ítélkezés pedig az isten dolga.
Neked pedig mi közöd van hozzá?
Korábban zavart, de most már nem feltétlen. Nem tudhatom, hogy ott abban a pillanatban mi van a szívükben.
Ha meg nem teljesülnek bizonyos feltételek, pl. a házassági szándék, hogy valóban holtáiglan a párjának akarja adni az egész életét, akkor a házasság lehet, hogy formálisan lezajlott, de egyházjogilag nem jött létre.
Bármelyik lelkész összeadja. Ez van.
Egyébként csak a látszik meg a szokás miatt kell.
Én utálok minden ilyen álszent templomi sz.rságot.
Ez jutott eszembe az írásodról, és a benne szereplő nőről:
Mk 7,6
Ő pedig felelvén, monda nékik: Igazán jövendölt felőletek, képmutatók felől Ésaiás próféta, a mint meg van írva: Ez a nép ajkaival tisztel engem, a szívök pedig távol van tőlem.
6+
*templomi esküvő az igazi
Ahol bálványok vannak? Az minden csak nem kősziklára épült szövetség.
Semmi köze Istenhez a házasságkötésüknek, sőt inkább kaptak egy két láncot is. No nem Istentől, hanem sátántól.
Szimpla képmutatásnak látom a dolgot, de nem zavar. Persze azért ezeket a pap se feltétlen adja össze, nem árt, ha legalább az egyik hívő valamilyen szinten.
Abban egyébként igaza van, hogy az Isten előtt kötött szövetség (mert a házasság is az végtére) az igazi, hiszen mindig így volt a világtörténelemben. De mire megy az igazával, ha nem aszerint él?
Engem végülis nem zavar, csak egyrészt nem értem miért csinálják, másrészt gerinctelen dolognak tartom, képmutatásnak.
Ha valaki lesz*******ja a vallást, az rendben van részemről, mert ez mindenkinek a saját belső ügye. De ha valaki ilyen, az minek megy templomba megesküdni, minek keresztelteti meg a gyerekét, ezt sehogyse bírom felfogni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!