Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, titeket nem zavar, ha...

Hívők, titeket nem zavar, ha nem hívők templomba házasodnak?

Figyelt kérdés
Van olyan ismerősöm, aki 10 éve paráználkodik, templomba nem jár, bibliát nem olvas, mégis a polgárit lenézi, mert neki a templomi esküvő az igazi. Olyan álszent... Valahol örülök neki, hogy Isten előtt akar örök hűséget fogadni, ez tudom, hogy jó dolog és nem az én dolgom megítélni... de az érzéseim eluralkodnak rajtam, ha erre gondolok. Különbnek mutatja magát a világiaknál, azzal, hogy a polgárit semmire nem tartja, mert a templomi a lényeg, pedig semmilyen Isten kapcsolata nincs.
2018. szept. 4. 11:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem zavar. Ez van, van, aki csak hagyományból tart templomi esküvőt, meg "mert az olyan szép". Kinek árt vele?
2018. szept. 6. 00:39
 12/12 anonim ***** válasza:
De legalább az egyik legyen katolikus.Ott ígéretet tesznek arra, hogy a születendő gyermekeiket a katolikus hit szerint nevelik.Ez rendben is van.Hogy adja át a hitet egy nem katolikus apa pl? Megszületnek a gyermekek.Megkeresztelik őket.Azután jön a többi elsőáldozás,bérmálkozás , ami ugye vallásgyakorlással jár.Hittan, mise.Nade itt már komoly gondok akadnak, ha a szülők részéről nincs meg a mindennapokat átitató ima, vagy a vallás gyakorlása.Az a gyermek soha nem fog hittanra, templomba járni akinek a szülője se jár csak küldi vagy berakja a misére a gyermeket.Itt van a legnagyobb probléma.Nincs példamutatás, nincs igazi vallásgyakorlás már a szülő részéről sem.Ezt nem lehet lehazudni évekig.Az a gyerek kárára történik.Ő még őszinte.
2020. jún. 5. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!