A Szentélek jelenléte, hogyan nyilvánul meg egy hívő életében?
Mindig érezni kell a jelenlétét? Annak idején, amikor úgymond igazán hitre jutottam, megismertem az Isteni igazságot és a Szent szellem, vagy Szentlélek kiáradt rám egy borzasztóan jó jó érzés fogott el. Onnantól már nem kételkedtem egy cseppet sem Isten léte, illetve szeretete felől. Akkortájt elég intenzíven éreztem a jelenlétét az életemben, illetve az útmutatását.
Jelenleg kicsit sajnos meginogtam a hitemben, sajnos nem mindig volt ínyemre az amit Isten kért tőlem, hogy megtegyek és most jelenleg nem érzem, hogy Isten velem lenne. Elhagyottnak érzem magam. Ez baj? Feltudok ebből állni? Nagyon bánom már, és borzasztóan sajnálom, hogy nem hallgattam Istenre.
Ne öljétek meg egymást plííz. Nem hiszem el hogy ezen képesek vagytok össze veszni.
Lehet vitázni, de nem kell leharapni egymás fejét. A saját igazunkat bizonygatni meg szintén nem kéne.
"Ez csak belebeszélés. Mit éreztél? Zsibbadást, bizsergést, vagy mit? Egy szellemi élőt pontosan hogy is lehet fizikailag érezni? Na ugye, hogy te beszélsz marhaságokat?:) Értem, hogy mit akarsz mondani, de ez lehetetlen, és nem is biblikus"
Ugyan, ne túlozz. Hogyne lenne Biblikus. Isten jelenlétében egy ember nem tud lenni, ha erre gondolsz, viszont a Szentlélek munkálkodik az emberekben és vannak ajándékai is. Amiről a kérdező beszél, az is tulajdonképpen a Szentlélek ajándéka. Ez teljesen Biblikus.
De alapvetően én erről nem akarok vitát nyitni.
Nyugodtan beszéld meg ezt Istennel. Mindenesetre Isten az engedelmességet áldja meg. Ha nem vagy biztos benne, hogy Ő kéri, akkor kérdezz vissza. Pl ha nem Tőle van vegye el, ha Tőle van erősítse meg, ne hagyjon békén. Jó fohász az is, hogy vajon Jézus mit tenne? Arra is jó instrukció jön.. a Szent Szellemmel működik. Az Úr szereti, ha dícséreteket éneklünk Neki. Zsoltárok 100. Menjetek be az õ kapuin hálaadással, tornáczaiba dicséretekkel; adjatok hálákat néki, áldjátok az õ nevét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!