Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyház, vallási közösség...

Egyház, vallási közösség nélkül is lehetek hívő?

Figyelt kérdés
Megkeresztelve katolikusnak vagyok, jartam hittanra régen, első áldoztam, 12 éves koromban voltam utoljára templomba. Azóta nem. Már 9 éve. De itthon imadkozom hallgatok tanitasokat. Szerinted ez így jó? Nem érzem magam jó a felekezetekben gyülekezetbe főleg nem minden a pénzről suol
2022. jan. 4. 22:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Lehet, viszont javasolt a megfelelő közösség megtalálása a saját - és mások - érdekében. Megértelek, viszont próbálj Istenre figyelni és ne az emberekre, mert tökéletes gyülekezet nincsen. Katolikusként ráadásul ott a templom :) a templomban el tudsz mélyedni és csak Istenre figyelni. Az üres időben pedig ha akad egy-két jó arc, velük is tudsz ismerkedni ;)

Én is felekezetváltásban vagyok.

2022. jan. 4. 22:55
 2/11 anonim ***** válasza:
11%
Csak úgy lehet már sajnos, mert a vallások kiüresedtek, tönkre mentek, megromlottak.
2022. jan. 4. 22:59
 3/11 anonim ***** válasza:
9%
Nem, legalábbis a Biblia szerint nem. De téged úgy se érdekel Isten szava, szóval mindegy.
2022. jan. 4. 23:11
 4/11 anonim ***** válasza:
34%

Miért ítéled a kérdezőt? Nem tudhatod mi az igazság.

2022. jan. 4. 23:18
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
Igen
2022. jan. 4. 23:25
 6/11 anonim ***** válasza:
21%

Tudtam, hogy ma egy olyan kérdést fogsz feltenni, amiben katolikus vagy, troll.

Többiek: ugyanazokkal a nyelvi hibákkal, ugyanazt az 5-6 tartalmat váltogatva, napi több kérdést pakol fel ez a szemtelen, de már legalább 2 éve. Kivéve mikor éppen le van tiltva.

Csak azért írjuk le, mert az elejen mi is strapáltuk magunkat és válaszoltunk neki, de úgyis megkérdezi ugyanazt, újra meg újra.

2022. jan. 4. 23:36
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
Elnézve a választékot, én sem fogok soha egyik közösséghez csatlakozni.
2022. jan. 5. 04:05
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

"Egyház, vallási közösség nélkül is lehetek hívő?"

En pl. hiszem, hogy egyszer szerencsem lesz ... ezert aztan neha veszek egy LOTTO-t :) Nem szoktam imadkozni, hogy nyerjek es nem tartozom a szerencsejatekosok kozossegebe ... megis hiszem, hogy nyerni fogok :)))

2022. jan. 5. 08:03
 9/11 anonim ***** válasza:
80%

Hívő, persze, hogy lehetsz.

Keresztény, Krisztus-követő már kevésbé, mivel Krisztus maga is közösséget hozott létre, az apostolok is egyházközösségeket hoztak létre és a kereszténység kezdetétől fogva a közösségi liturgikus alkalmakon és agapékon alapult.

A kereszténység nem egyéni vallásgyakorlat, hanem küldetésünk van a másik ember felé. Igen, akkor is ha az a másik ember bűnös, rosszindulatú keresztény létére.

2022. jan. 5. 08:18
 10/11 anonim ***** válasza:
75%

"Egyház, vallási közösség nélkül is lehetek hívő?"

Igen, de erősen ajánlott egy jó gyülekezet, jó hittestvérekkel. Csak ezt könnyű mondani ...

2022. jan. 5. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!