Templomba mehet és vallási közösséghez tartozhat, aki nem hisz de úgy fogja fel mint "tanmese"?
Templomba mehet, de ott azért készüljön fel esetleges (jó esetben szóbeli) bántalmazásra. Ritkán, de azért előfordulhat ilyen.
Vallási közösséghez nem tartozhat az, aki nem hisz.
Mehetsz, de hogy értelme is legyen, esetleg imádkozz azért, hogy ha igaz az, amiben mások hisznek, akik ott vannak a templomban, akkor te is kaphass hitet. Szerintem ez egynagyon is kedves ima az előtt, akiben te nem hiszel.
Azért azt elhiheted, hogy véletlenek nincsenek...
"Templomba mehet, de ott azért készüljön fel esetleges (jó esetben szóbeli) bántalmazásra."
Milyen bantalmazas ???
Templomba az megy, aki akar. Nincs az orrara irva, hogy hisz vagy nem, es ha nem hisz, akkor sem kuldi el senki.
Ja, csak a kérdező nyilván a misére gondolt, meg a vallásos foglalkozásokra.
Ott meg azért elég egyértelmű az, aki nem hisz.
De pont hogy “hazudol” saját magadnak !!!
EgAltalan minek mész? Kötelező akkor fogd be turd el aztán szia majd amikor felnősz akkor nem kell menni sohasem..
Habár a tanmese eléggé erős kifejezés csak az egész emberiség valtozott meg a keresztenysegtol valamint alakította a történelmet… 😅
A Biblai azt írja, hogy a "A hit tehát hallásból ered, a hallás pedig Krisztus igéjéből." (Róm 10:17)
Ez azt jelenti, hogy normális, hogy valaki nem hisz, amíg nem hallotta a "tanmesét". Én nem tudom, hogy van-e olyan egyház, amelyik nem fogadja szívesen az istentiszteletén vagy egyéb közösségi alkalmán azokat, akik (még) nem hisznek, a mi egyházunk nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!