Nekünk, vallásos embereknek miért nem szabad kritikával illetnünk az agresszív antiteizmust, viszont ők miért szedhetnek szét minket?
Ha én teljesen jogos kritikával illetem az erősen vallásellenes réteget, akkor egyesek fel vannak háborodva, viszont, ha a vallásellenes személyeskedik, nem érvel, a vallásokat szidja, akkor ez nem igazán figyelhető meg. Ha valaki sz Erdélyi Ágostonhoz hasonlókról azt meri írni, hogy személyeskedő, beképzelt, illetve igazi érveket sem sorakoztat fel, akkor az egyesek szemében már vallási fundamentalizmus és már kapja is a bélyeget, hogy: "Az összes vallásos rühelli és képtelen tolerálni vagy legalább elviselni az ellentétes véleményt". Ha valamit kritizálok, feltétlenül utálnom kell? A kedvencem, amikor ilyen emberek akarják megmondani a "vitapartnerüknek" (mindegy, hogy az milyen vallású), hogy milyen egy jó hívő. Viszont az ő mocskolódásukat tűrniük kell a vallásos embereknek. Volt olyan kérdés, ahol a f*szi konkrétan azt írta, hogy kedve támadna leütni néha minden vallási személyt, más meg, hogy pusztán nevetni tud minden valláson, mert egyértelműen idiótaság és még mesének is nevetséges az összes (amúgy nem olvasott róluk, de ő azért így magában eldöntötte).
Ezek miért tök okésak?
"isten nélküli"=istentelen."
Egy a gond: ez sajnos szitokszóvá vált a magyarban, ezért egy JÓ ÉRZÉSŰ ember nem használja.
Te jó érzésű vagy?
Szerinted Jézus azt kérte a híveitől, hogy sértegessék azt, aki velük nem ért egyet?
Ez ugyanolyan, mint hogy én sem hívlak téged melegnek, pedig még nem hűltél ki.
20
"Lelkészként sokszor hangoztatott kollégáimnak,"
23-as válaszoló!
A telefonom átírta azt,amit beírtam(angol telefon).
Rögtön javítottam "hangoztattam"-ra.
22. válaszoló!
A meleg kifejezés ugyanolyan affektáló a homikra,mint az ateista,az isten nélküliekre.
Meleg a KV,az anyai szeretet,az élethelyzet,a napsugár,de a homokosra nem korrekt meleget mondani! Aki szégyelli és igyekszik szépíteni állapotát az mondja azt magára.
25
Igen.
Es van, akire mondhatnánk azt is, hogy még éretlenul gondolkodik vagy empátiahiánya van, de az a korrekt, ha kimondjuk, hogy gonosz.
Egy lelkész, aki más lelkész vallását vastagon kritizálja? 🤔
Ez nem kicsit undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!