Az Énok könyve miért lett kivágva a Bibliából?
Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy az apokalipszissal kapcsolatban olyan szörnyűségeket írtak hogy muszály volt kivágni mert túlságosan félelmetes volt.
Valóban emiatt lett kivágva?
2022. jan. 3. 14:32
11/14 anonim válasza:
De keresztény kálvinista vagyok aki le is konfirmalt. És egy keresztény református foglalkozik a Szenthagyomanyokhoz meg az apokrifeket is és tud keresztet vet I mi dket módon még a Szent Mihály ördögűző imáját meg az Ave Máriát és a niceai Hitvallást, aztpersze csak románul tudom az ortodox templombol. És hanem akarjátok elhinni amit írtam ne higyjetek. De egyszer rajosztok hogy a sátán cselvetése a földönkívüliek és az istenek
12/14 anonim válasza:
Mert az apokriffek inkább a Gnoszticizmushoz tartoztak.
13/14 anonim válasza:
Ez a könyv annyiból érdekes egyébként, hogy a korai keresztények közt népszerű volt, gyakran olvasott, sőt idézett könyv. Ettől függetlenül az Egyház püspökei nem találták méltónak, hogy része legyen a Szentírásnak, így nem vették bele. Kivágni nem kellett belőle, mivel sose volt kanonikus könyv.
14/14 anonim válasza:
Enok konyve nem lett kivagva a Bibliabol, hiszen sosem volt resze ... csak szerepel benne nemi utalas, de a ket iras fuggetlen egymastol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!