Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Énok könyve miért lett...

Az Énok könyve miért lett kivágva a Bibliából?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy az apokalipszissal kapcsolatban olyan szörnyűségeket írtak hogy muszály volt kivágni mert túlságosan félelmetes volt.

Valóban emiatt lett kivágva?

2022. jan. 3. 14:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Mivel ellentmondásban van a Biblia többi könyvével és a Biblia lényegével. Hamisítvány, mint a többi apokrif
2022. jan. 3. 14:45
 2/14 A kérdező kommentje:
Ha több évezreddel ezelőtt írták, honnan tudják hogy hamisítvány?
2022. jan. 3. 14:58
 3/14 anonim ***** válasza:
22%
Amiért a nag hamadit is.
2022. jan. 3. 15:02
 4/14 anonim ***** válasza:
nem akkor írták
2022. jan. 3. 15:16
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
1# Nem fogod tudni őket meggyőzni erről (sem), mert úgyis ragaszkodni fog a téveszméjéhez.
2022. jan. 3. 15:29
 6/14 anonim ***** válasza:
3%
Mert leírta az igazságot hogyan mentek le a Virrasztok az emberekhez, csináltak velük gyerekeket akik a nephilimek lettek és eljátszották a mitológiai istenek most meg az ufók szerepét. Ha még volna Énok könyve, rajtam kívül más is tudná hogy kik a földönkívüliek és kik a mitológiai istenek és az emberek nem volnának megvezetve. Ez volt a sátán célja hogy az emberek ezekről ne tudjanak nehogy rájöjjenek a dolgokra. Én olvastam a neten Énok könyvét és elhiszem minden szavát és őszintén elszomorodtam rajta mert látom milyen következményei vannak: istenek imádása, földönkívüli civilizáció ami sok bajt okoz nekünk. Mondom hogy 100 év és nem lesz katolikus, ortodox meg református csak keresztény akiket üldözni fognak és ez igasság kimondásáert is meg leszünk hurcolva. Mert Isten megmutatja az igazságot akinek akarja és amikor akarja meg a látszólag bolondnak is. Én 10 éves korom óta tudom ,, kik voltak,, az istenek és úgy jött a felismerés mint egy villámcsapás.
2022. jan. 3. 15:30
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

"1# Nem fogod tudni őket meggyőzni erről (sem), mert úgyis ragaszkodni fog a téveszméjéhez."

Igen, tudom :(

2022. jan. 3. 15:32
 8/14 anonim ***** válasza:
7# Nézd meg a 6-ost...
2022. jan. 3. 15:34
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

"7# Nézd meg a 6-ost..."

Igen, láttam:( Anjutcaval egyébként nem érdemes foglalkozni, ő nem keresztény

2022. jan. 3. 15:39
 10/14 anonim ***** válasza:
Az etióp ortodox egyház kánonjában benne van Énok könyve.
2022. jan. 3. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!