Nazarénus nőkkel kapcsolatos kérdésekre szeretnék egy abszolút nazarénus hölgytől válaszokat kapni 🙂 Mit hogyan kell egy nőnek a gyülekezetben?
Nos, nagyon érdekel a közösség, nem régen költöztünk egy olyan településre, ahol megtalálható egy gyülekezet. Eddig pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban, kedves emlék egy nem olyan régi beszélgetés egy fiatal, korombeli anyukával; nekem szintén van gyermekem.
Szóval a kérdések:
-A férjem nem vallásos, de tiszteletben tartja az értékrendem, így is a közösség tagjává válhatok?
-Tudom, hogy a smink tilos, de kozmetikushoz lehet járni arckezelésre vagy szemöldök-szedésre?
-Szabad lábat, hónaljat szőrteleníteni? (Tudom, most egyesek halálra röhögik magukat)
-Okostelefon, közösségi média felület használata megengedett?
(Csak kapcsolattartásra használom, elég passzív vagyok ezeken a felületeken)
-A gyerekemnek hagyhatom, hogy a tévében mesét nézzen?
-Zenét tényleg nem szabad hallgatni?
-Érdeklődőként nekem is kell valamivel a fejem befedni az Istentiszteletre, ha részt szeretnék venni?
Egyelőre ennyi a kérdés-csokrom, kérem, hogy csak azok válaszoljanak, akik abszolút tudnak nekem segíteni a válaszokban!
Köszönöm!
Szerintem a nem magával a hangszerrel van a probléma.
Én úgy értem, hogy a "dobos zene" kifejezés alatt egyszerűen az erős ritmusú, pop/rock stílusú dolgokat érthette a válaszoló.
(Ezek sem tiltottak, ahogy írták korábban is, csak nem ajánlottak, sodorják, befolyásolják az érzelmeket, hangulatot, lelkiállapot)
Aki a dobos válaszra vár:
Nem tiltott, nem értem hogy honnan szedte a legelső, aki ezt felhozta.
33 #
Szerintem arra gondolt amúgy, hogy jellemzően nem szoktunk ilyen ""világi"" zenéket hallgatni, de nem a dob miatt. De az se tiltott, csak nem szoktunk. Többnyire azért, mert nagyon távol áll a gyülekezetünk zenei világától, és általában akik a nazarénus énekléseket szeretik, nem is vágynak nagyon másmilyen típusú zenékre.
Nem tudom hogy aktualis e meg a kerdes es nem is vagyok nazarenus no viszont olyan telepulesen nottem fel ahol sok a nazarenus, van sajat gyulekezetuk is.
Ha mar hazas vagy akkor nem szamit hogy a ferjed vilagi. Ha nem lennel ferjezett es egy vilagihoz mennel hozza akkor azt nem lehet mert az urban kell hazasodni, tehat szinten nazarenust kell parnak valasztanod vagy olyat aki felveszi a vallast a hazassagkotes elott.
Sok olyan idosebb no es ferfi van aki nazarenus csaladban nott fel gyerekkent de kesobb de vilagi eletet elt, felnottkent es hazaskent vette fel a vallast de a hazastarsa nem akarta. Ez nem problema.
Arckezeles szerintem lehet, ha nem olyan durva. A nazarenus nok apoltak, igaz nincs szemoldoktetovalasuk meg ilyenek de nem igenytelenek.
Szorteleniteni is lehet szerintem, bar senki nem latja mert harisnyaban es szoknyaban jarnak.
Lehet okostelefonod es facebookod is, bar nem gyakori a nazarenusoknal, de tudok olyat akinek van.
Nezhet a gyereket meset a tvben. A TV nem tilos csak egy ajanlas hogy ne nezd de a fiataloknak van tvjuk,ez nem problema.
Szia, köszönöm a kérdéseidet. Tudom, kicsit késői a válasz, de remélem így utólag is segíthetek neked.
Igen, így is a gyülekezet tagjává válhatsz. Hogyha már eleve a gyülekezethez tartozol, és még hajadon vagy, akkor nem házasodhatsz nem ide tartozó férfihoz, vagy nőhöz. De ha már házasság után szeretnél megtérni, akkor a férjed/feleséged hovatartozása nem számít.
Természetesen járhatsz kozmetikushoz. Ezzel kapcsolatban mindenki saját maga dönt, nincs semmilyen "szabály" a kozmetikust illetően. Sokan nem járnak, szemöldöküket sem szedik a természetes szépség elvén, de ha te szeretnél menni, senki nem akadályoz. Mindemellett igyekszünk mindannyian minél természetesebben megjelenni.
(Igen, ezzel a kérdéssel nagyon megnevettettél) Megint csak azt tudom mondani, természetesen szabad szőrteleníteni magad. A nők nagy része szőrtelenít, nem csak az esztétika érdekében, de a higiénia miatt főleg.
Összességében azt tudom ezekkel a kozmetikai kérdésekkel kapcsolatban mondani, hogy a higiénia és az igényesség nagyon fontos egy nő megjelenésén, hiszen a nőt az igényesség (nem hiúság) teszi nővé. Így hát ami szükséges arra, hogy ezeket meg tudd tartani, azt nyugodtan teheted.
Az okostelefon, média használatával kapcsolatban azt mondhatom, nagyon vigyázni kell. Tele van olyan oldalakkal, hírekkel, cikkekkel amik nem csak hamisak, de nagyon rossz hatással vannak az emberekre. Főleg a gyermekekre. Ez úgy hiszem bármilyen vallásos közösségen kívül is igaz. Ezeket tudván nagyon ajánlott hogy ne használják a tagok. Természetesen mindenki tudja sem iskolai sem munkahelyi életet nem lehet élni internet, média, okostelefon nélkül. Ígyhát amennyiben munkára és az iskolához szükséges, lehet használni, de azon kívül nem ajánlott mert nagyon veszélyes. Ettől függetlenül sokaknak van okostelefonja.
A zenehallgatással kapcsolatban te magad döntesz, de úgyhiszem ha körülnézünk a mai világban, és az új zenéknek szövegeit megvizsgáljuk, köztük az énekesek hátterét, igen igen egyértelmű miért nem ajánlott. A mai világ zenéje tele van sátáni szimbólumokkal és az Istent szidalmazó szövegekkel, így ezeket a zenéket nagyon ajánlott elkerülni.
Egyébként a gyülekezet rendszeresen tart hosszú énekléseket, Istent dícsérő dalokkal. A Biblia nem egy részben említi a zenenésített dicsőítését a Jóistennek, tehát a zene nagyon fontos az egyházi életben.
Érdeklődőként nem kell befedni a fejed, nyugodtan gyere úgy ahogy hétköznap szoktál. A fejbefedést álltalában akkor szokták elkezdeni a nők, amikor úgy döntenek, a gyülekezet hivatalos tagjává szeretnének válni. Ez mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva, mikor szeretné elkezdeni a megtérést.
A fejbefedést illetően: A kendő egy úgynevezett bizonyság arról, kihez is tartozol. A színe nem számít, a lényeg az, hogy be legyen fedve a nők feje. Ezzel gyakorolnak tiszteletet a Jóisten felé. Álltalában fekete/barna horgolt kendőt szoktak hordani, de sem az anyag sem a szín nincs meghatározva, nyugodtan hordhatnak bármilyet.
A gyülekezet igyekszik mindent úgy tenni ahogyan a Biblia írja, tanítja. Bármi ami az egyház rendjébe tartozik arról egyértelműen ír az Ige.
Mindezek elött a legfontosabb a gyülekezet életében az egymás iránti szeret, segítés. Azt a szeretetet igyekeznek továbbadni, amit Jézus is hirdetett a földön, tehát mindenkit feltétel nélkül szeretni, egymást segíteni. Nagyon összetartó közösség, bármikor bárki fordulhat hozzájuk segítségért, garantált a támogatás. Mindenkit nagy szeretettel fogadnak az egyházban, bárki bármikor csatlakozhat, meglátogathat egy istentiszteletet, éneklést.
Ne higgyetek annak a sok hamis információnak amit az interneten láttok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!