Hogyan lehet a Krisztusban Hívő Nazarénusok Gyülekezetéhez csatlakozni?
Ha nem ismered őket, akkor miből gondolod, hogy olyan szimpatikus keresztény életet élnek?
Nekem a dédszüleim voltak egy ideig nazarénusok. Megtértek, kiábrándultak és visszatértek. Még évtizedek múlva is elrettentő példaként mesélték a történetet az unokáknak, dédunokáknak.
Menj/gyere el valamelyik istentiszteletünkre és ott beszélgess a hívőkkel. Tőlük kérdezd meg, részletesebben el tudják mondani mint én egy kommentben. Kábé úgy, hogy rendszeresen bejársz, és ha úgy érzed készen állsz akkor a következő tagfelvételkor megkeresztelkedsz. Ezután szigorúan az egyház szabályai szerint élsz.
Amúgy melyik városból írsz?
#2 vagyok
A "szigorú szabályok" az azt jelenti, hogy betartod az egyház "követeléseit".
Egyénenként változó hogy ki szerint mi a szigorú. Egyesek semmilyen korlátot nem tűrnrk, mások pedig nem bírnak szabályok nélkül élni.
Azért mondtam hogy menj el , mett ott személyesen fel tudod tenni a kérdéseidet, meg tudod tapasztalni a légkört, a hangulatot.
Remélem sikerül csatlakoznod :)
Nincs mit :)
Majd írj hogy eljutottál-e az istentiszteletre :)
leghitelesebb könyv a nazarénusokról Eötvös Károly: A nazarénusok c. könyve.
A Szigeti Jenős nem mindenben hiteles, hit gyülekezetesek is megszólalnak benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!