Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet a Krisztusban...

Hogyan lehet a Krisztusban Hívő Nazarénusok Gyülekezetéhez csatlakozni?

Figyelt kérdés
A városunkban elég sok Nazarénus hívő él, de sajnos én nem ismerek közülük személyesen senkit. Szimpatikus az az evangéliumi keresztény élet amit élnek és szívesen csatlakoznék hozzájuk. Ebben szeretnék segítséget kérni.

#Nazarénus #Krisztusban Hívő Nazarénusok Gyülekezete
2015. febr. 23. 19:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha nem ismered őket, akkor miből gondolod, hogy olyan szimpatikus keresztény életet élnek?

Nekem a dédszüleim voltak egy ideig nazarénusok. Megtértek, kiábrándultak és visszatértek. Még évtizedek múlva is elrettentő példaként mesélték a történetet az unokáknak, dédunokáknak.

2015. febr. 24. 11:49
 2/12 anonim ***** válasza:

Menj/gyere el valamelyik istentiszteletünkre és ott beszélgess a hívőkkel. Tőlük kérdezd meg, részletesebben el tudják mondani mint én egy kommentben. Kábé úgy, hogy rendszeresen bejársz, és ha úgy érzed készen állsz akkor a következő tagfelvételkor megkeresztelkedsz. Ezután szigorúan az egyház szabályai szerint élsz.

Amúgy melyik városból írsz?

2015. febr. 24. 22:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Kedves 2. válaszoló! Az a helyzet, hogy én már meg vagyok keresztelve. 34 éves vagyok és felnőttként tértem meg ami 2010-ben a keresztségemhez vezetett római katolikus szertartás szerint. Az egyház szigorú szabályai egyébként nálatok mit jelentenek? Mert pont emiatt is érdekel a Nazarénusok életformája! A mi katolikus közösségeink, itt Hódmezővásárhelyen már annyirra elvilágiasodtak, hogy már-már "ateista tagozatként" működnek a katolikus egyházon belül én meg pont ezen emberi magatartás miatt, fordultam el a világi élettől annó 6 éve!
2015. febr. 25. 00:08
 4/12 anonim ***** válasza:
Szigeti Jenő: Nazarénusok c. könyvét olvastam. A nagycsaládok termelik ki a hívő utánpótlást. Ez nem térítő vallás. A gyülekezeti házakba járnak un. látogatók és barátkozók. Lakóhelyeden elmehetsz istentiszteletre, ez nyilvános és megismerheted a nazarénus hitet.
2015. febr. 25. 15:07
 5/12 anonim ***** válasza:

#2 vagyok

A "szigorú szabályok" az azt jelenti, hogy betartod az egyház "követeléseit".

Egyénenként változó hogy ki szerint mi a szigorú. Egyesek semmilyen korlátot nem tűrnrk, mások pedig nem bírnak szabályok nélkül élni.

Azért mondtam hogy menj el , mett ott személyesen fel tudod tenni a kérdéseidet, meg tudod tapasztalni a légkört, a hangulatot.

Remélem sikerül csatlakoznod :)

2015. febr. 25. 15:17
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Legyen szép napotok!
2015. febr. 25. 15:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Nincs mit :)

Majd írj hogy eljutottál-e az istentiszteletre :)

2015. febr. 25. 19:21
 8/12 anonim ***** válasza:

leghitelesebb könyv a nazarénusokról Eötvös Károly: A nazarénusok c. könyve.

A Szigeti Jenős nem mindenben hiteles, hit gyülekezetesek is megszólalnak benne

2015. febr. 26. 12:36
 9/12 anonim ***** válasza:
Milyen elrettentő példát meséltek a nagyszüleid? A rengeteg gyermek szülésre gondolsz korlátok nélkül? VAgy arra hogy szegénységben élnek, ha éppen a családfő nem tud valami jól pénzt keresni?
2019. aug. 8. 20:42
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Verekedések,késelések,terror erőszak..
2020. szept. 7. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!