Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nazarénus nőkkel kapcsolatos...

Nazarénus nőkkel kapcsolatos kérdésekre szeretnék egy abszolút nazarénus hölgytől válaszokat kapni 🙂 Mit hogyan kell egy nőnek a gyülekezetben?

Figyelt kérdés

Nos, nagyon érdekel a közösség, nem régen költöztünk egy olyan településre, ahol megtalálható egy gyülekezet. Eddig pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban, kedves emlék egy nem olyan régi beszélgetés egy fiatal, korombeli anyukával; nekem szintén van gyermekem.

Szóval a kérdések:

-A férjem nem vallásos, de tiszteletben tartja az értékrendem, így is a közösség tagjává válhatok?

-Tudom, hogy a smink tilos, de kozmetikushoz lehet járni arckezelésre vagy szemöldök-szedésre?

-Szabad lábat, hónaljat szőrteleníteni? (Tudom, most egyesek halálra röhögik magukat)

-Okostelefon, közösségi média felület használata megengedett?

(Csak kapcsolattartásra használom, elég passzív vagyok ezeken a felületeken)

-A gyerekemnek hagyhatom, hogy a tévében mesét nézzen?

-Zenét tényleg nem szabad hallgatni?

-Érdeklődőként nekem is kell valamivel a fejem befedni az Istentiszteletre, ha részt szeretnék venni?

Egyelőre ennyi a kérdés-csokrom, kérem, hogy csak azok válaszoljanak, akik abszolút tudnak nekem segíteni a válaszokban!

Köszönöm!

2021. dec. 26. 21:01
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Én is kíváncsi vagyok!

5-ös vagyok, sajnos nem tudom, hogy van-e bármilyen kikötés a kendőre.

Amikre emlékszem, hogy sok csipkekendő volt fekete/fehérben, és ilyen kisebb méretűek, amiket éppen csak össze tudnak kötni a tarkójukon. A fiatal lányokon volt színes, de nem emlékszem részletekre, és az is lehet, hogy nincs is erre szabály, csak ott ezek a kedveltebb darabok.

2021. dec. 28. 16:30
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekem írhatsz, ha érdekel még valami.

"-A férjem nem vallásos, de tiszteletben tartja az értékrendem, így is a közösség tagjává válhatok?"

Igen, teljes mértékben.

"-Tudom, hogy a smink tilos, de kozmetikushoz lehet járni arckezelésre vagy szemöldök-szedésre?"

Igen, csak lehetőleg ne festesd a szemöldöködet, valamint a kisebb falvakban nem mindenki szereti, ha kozmetikushoz mész, de pl valamelyik nagyobb városi gyüliben simán.

" -Szabad lábat, hónaljat szőrteleníteni? (Tudom, most egyesek halálra röhögik magukat)"

Igen, a nők 99%-a szedi.

"-Okostelefon, közösségi média felület használata megengedett?"

Facebookot ellenzik, kicsit az Instagramot is, de pl Whatsappgja kb mindenkinek van.

" -A gyerekemnek hagyhatom, hogy a tévében mesét nézzen?" A tévé nem megengedett, de sok családnál pl péntekenként mesenézés van.

" -Zenét tényleg nem szabad hallgatni?"

Dob nélküli zenéz, gyerekdalokat és klasszikus zenét lehet hallgatni. Szinte mindenki tud játszani legalább 1 hangszeren.

" -Érdeklődőként nekem is kell valamivel a fejem befedni az Istentiszteletre, ha részt szeretnék venni?"

Nem, látogatóként nem kell kendőt húznod, majd eljön annak is az ideje később. Lehetőleg kontyban menj, ne viselj sminket, sem ékszert. Térdig érő (kicsit az alá érjen) szoknyát vegyél fel és olyan felsőt, aminek nincs nagy kivágása, van ujja és nem simul rád.

Ha elmész, mindenki örömmel segít majd beillesztkedni, örömmel fogadják a látogatókat.

2021. dec. 31. 22:41
 13/37 anonim ***** válasza:
0%
12# A dob miért tiltott?
2022. jan. 1. 06:45
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Igazából semmi nem tilos, mindenhez szabadakarat van...csak nem biztos hogy hasznos lesz.

A Bibliát kell alapul venni az életünknek, amiben is úgy van megfogalmazva a kendő is, hogy a nőknek be kell fedni/ bekötni a fejüket/hajukat.

Ahogy te ezt értelmezed,és amikor szeretnéd, akkor és olyan kendőt vegyél fel.

2022. jan. 3. 10:43
 15/37 anonim ***** válasza:

#3as

Ez azért nem igaz, itt is vannak,és sajnos más közösségi felületeken is.

2022. jan. 3. 10:45
 16/37 anonim ***** válasza:

-Okostelefon, közösségi média felület használata megengedett?

Nem javasolt

(Csak kapcsolattartásra használom, elég passzív vagyok ezeken a felületeken)

Semmi baj nincs, ha nem tudsz ezekről rögtön lemondani,de ha szeretnél megtérni, akkor majd ezeket kell elengedni.

-A gyerekemnek hagyhatom, hogy a tévében mesét nézzen?

Mindegy hogy miről megy a mese, ha tévéből vagy számítógépből(nyilván számítógépen azért kicsit még lehet válogatni hogy mit kapcsoljunk be), a nazarénus családokban is szoktak nézni meséket a kisebb gyerekek. Nem mindenhol...de több helyen

2022. jan. 3. 10:49
 17/37 anonim ***** válasza:
82%

Én még mindig a dobra vagyok kíváncsi, mert arra nincs válasz. Viszont ha a Bibliát kell alapul venni, akkor tessék:

Dávid és egész Izráel pedig szent táncot járt Isten színe előtt teljes erővel, énekelve, citera, lant, dob, cintányér és harsona kíséretével.

1Krónikák 13:8 RÚF

[link]

2022. jan. 3. 15:36
 18/37 anonim ***** válasza:
Rendben. Ezzel nincs is semmi baj.
2022. jan. 3. 16:03
 19/37 anonim ***** válasza:
66%

Akkor most egymásnak (vagy saját magadnak) mondotok ellen?

"" -Zenét tényleg nem szabad hallgatni?"

Dob nélküli zenéz, gyerekdalokat és klasszikus zenét lehet hallgatni."

Tehát a dob miért tiltott, ha egyszer biblikus?

2022. jan. 3. 22:27
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
A zenékkel azért szoktak óvatosak lenni, mert hatással van a lélekre.
2022. jan. 22. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!