Nazarénus nőkkel kapcsolatos kérdésekre szeretnék egy abszolút nazarénus hölgytől válaszokat kapni 🙂 Mit hogyan kell egy nőnek a gyülekezetben?
Nos, nagyon érdekel a közösség, nem régen költöztünk egy olyan településre, ahol megtalálható egy gyülekezet. Eddig pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban, kedves emlék egy nem olyan régi beszélgetés egy fiatal, korombeli anyukával; nekem szintén van gyermekem.
Szóval a kérdések:
-A férjem nem vallásos, de tiszteletben tartja az értékrendem, így is a közösség tagjává válhatok?
-Tudom, hogy a smink tilos, de kozmetikushoz lehet járni arckezelésre vagy szemöldök-szedésre?
-Szabad lábat, hónaljat szőrteleníteni? (Tudom, most egyesek halálra röhögik magukat)
-Okostelefon, közösségi média felület használata megengedett?
(Csak kapcsolattartásra használom, elég passzív vagyok ezeken a felületeken)
-A gyerekemnek hagyhatom, hogy a tévében mesét nézzen?
-Zenét tényleg nem szabad hallgatni?
-Érdeklődőként nekem is kell valamivel a fejem befedni az Istentiszteletre, ha részt szeretnék venni?
Egyelőre ennyi a kérdés-csokrom, kérem, hogy csak azok válaszoljanak, akik abszolút tudnak nekem segíteni a válaszokban!
Köszönöm!
Kedves Mindenki!
Köszönöm a segítő válaszokat.
Nos, röviden összefoglalva, semmi sem kötelező, ameddig nem válik taggá az illető. Jelenleg én is nadrágban, kendő nélkül veszek részt az alkalmakon, természetesen visszafogott öltözékben.
Rendkívül kedves emberek, nagyon hálás vagyok érte, hogy mertem elmenni hozzájuk, igazán jól érzem magam a közösségben. Bátran lehet kérdezni tőlük, nyitottak a világi személyek felé is, nemcsak a tagokkal szemben.
Szóval bárki, aki szeretné jobban megismerni őket, ajánlom jószívvel, hogy látogasson el egy alkalomra, mert kötöttségektől-mentes. 🙂
Hogy a dobbal mi a helyzet, azt nem tudom, ez nem került még szóba sosem. Azt sem tudom, hogy valaha leszek-e tag, mert vannak sokan, akik már évek óta járnak, tartják az értékrendet, a közösség aktív tagjai, de mégsem "léptek be". Ezzel sincs senkinek problémája, örülnek és szívesen fogadják az érdeklődőket.
Sajnálom, hogy ahol laksz, ott nincs közösség, szívből kívánom, hogy találd meg, ahol igazán jól érzed magad! Békés megyei közösség :)
12-es válaszban:
"Zenét tényleg nem szabad hallgatni?"
Dob nélküli zenéz, gyerekdalokat és klasszikus zenét lehet hallgatni."
Még mindig érdekel mi bajuk van a dobbal, mikor az biblikus hangszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!