Protestánsok! De legfőképp reformátusok. Mit gondoltok a meditációról? Gond ha reformátusként meditálok?
Kerdezo
6-os vagyok
Igazabol hagyatkozhatsz a megerzesedre, szerintem. Ha nem zavarja meg a hitedet, akkor nem baj.
12-es vagyok.
Az megint más :D
Nincs vele semmi gond szerintem.
Az én tapasztalatom szerint az a meditáció ahol sajat magadra koncentrálsz és a légzésedet figyeled nem ajánlatos keresztényeknek!
Ezt csinálják a hinduk és a buddhisták is akik egyfajta önmegváltásban hisznek.
Én csináltam ezt egy ideig amikor még nem tértem meg és egyértelműen rossz helyre vezetett! Ez az a fajta meditáció amikor kiüresíted magad, és próbálod elengedni a gondolataidat. Ezt egyáltalán nem ajánlom! Mert ha nincs semmi más ami megtöltse az elméd akkor garantáltan kapva kap az alkalmon egy démon hogy oda be tudjon férkőzni!
Szellemileg megnövekedett(Isten ismeretében vagy kegyelmében gazdag keresztények) keresztények mégis beszélnek egyfajta meditációról, amikor elcsendesítik a gondolataikat. Ez viszont teljesen más, mert ők Isten jelenlétében vannak benne és azért csendesítik el a gondolataikat hogy jobban megtudják élni Isten jelenlétét! Ők már be tudnak lépni Isten jelenlétébe vagy Isten behívja őket az Ő jelenlétébe. ez a kiüresedés azonban azért van hogy az Isten be tudja azt tölteni amikor az Ő jelenlétében vagy! Ide nem tud bemenni egy démon mert Isten tölti ki a kiüresedést! Ezt lehet nehéz megérteni és inkább csak tapasztalat útján lehet. Lényeg hogy olyan mintha lenne egy kulcsod Isten belső szobájába hogy be tudj menni Hozzá! Ha nincs meg a kulcsod akkor nem tudsz bemenni és amikor ilyenkor meditálsz akkor rossz kezekbe kerülsz a szellem világban. Az hogy kinek van kulcsa Isten belső szobájához az attól függ milyen szoros a kapcsolatod Istennel! Ehhez már szerelem kell! Az Isten szerelmesévé kell hogy válj!
16-os voltam
És mindenféleképp kell egy újjászületés fentről Szent Szellem által , Szent Szellem keresztség! És szenvedélyes szeretet(szerelem) ami nem más mint az imádat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!