Hogyan szeressem meg az evolúciót reformátusként ha tudom, hogy az evolúció egy ateista fegyver a keresztények ellen? még mindig nem tudok dönteni.
1. Nem kell szeretni.
2. Semmi fegyver nincs benne.
3. Ez egy tudományos elmélet, az ateizmushoz és a kereszténységhez sincs semmi köze.
Csak rajtad áll, hogy el tudod-e vagy sem.
Nem igazán értem, milyen választ vársz erre.
ha elfogadom az evoluciót ahogyan tanítják, akkor Istent hazugnak állítom be.
problémák:
melegség, Ádám és Éva, eredendő bűn, honnan származik a halál?
Nem igazán értem a "problémáidat". Kifejtenéd?
Melegség? Ha van isten, akkor miért teremtett melegeket? Nem tunak szaporodni.
Eredendő bűn? Minek rak egy fát a Paradicsomba isten, ha nem lehet enni a gyümölcséből? Hogy tesztelgesse mennyire engedelmes Ádám és Éva? Ha hűséges, parancsoknak engedelmeskedő kutyákat akart, akkor miért teremtette az embert? Pláne, hogy addigra már voltak kutyák is.
Honnan származik a halál? Mi az, hogy "származik"? Minden élőlény születik és meghal. Mi értelme az életnek, ha aztán halál után is él mindneki tovább, csak nem a Földön? Egyébként meg marha unalmas az örök lét. Képzeld már el. Örökkön örökké élsz, soha nem halsz meg, akkor se ha akarsz. Na meg minek kell ez a byonyolult körforgás itt a Földön, a természet, a mindenféle állat, a szervek, az agy, ha ezek nélkül ugyanúgy lehet létezni a halál után?
Semmi logika nincs a vallásban.
A Bibilia meg tele van horror történetekkel, sértődékeny, irigy, magát imádó istennel.
"A melegség egy természetellenes tisztátalanságos bűn."
Ezt sosem értettem. Mitől "természetellenes"?
Milyen érdekesen alakul az egyház, a hívők elmélete istenről meg az élet keletkezéséről ahogyan egyre többen fodulnak a tudomány felé és el a vallástól.
Régen isten teremtette a Földet, az a világ középpontja és az ember köré teremtett mindent, azt meg ugyebár saját képére.
Ma már galaxisokat teremtett és aztán hagyta, hogy majd valahol kialakul az élet és _persze_ az evolúcióval :) (ami érdekes, mert itt "persze", a kérdésedben még nem tudtad hogyan fogadd el és ateista fegyvernek tartottad...)
Ha valami kialakul és létezik a természetben, az mitől és hogyan lehet természetellenes? Ami természetellenes az eltűnik, nem marad meg a természetben.
"a melegség oka a bűn" Tehát aki meleg az bűnös, aki nem meleg az nem bűnös? Akkor elég jól állunk, hiszen alig van meleg, az emberiség kb. 99%-a nem az, tehát csak 1% a bűnös. Én többre tippeltem, de én nem értek hozzá. Ezek szerrint hitler, sztálin és a többi jótét lélek se volt bűnös. Vagy akkor ők miért nem voltak melegek?
"Ha utálod a nem létező " istent"" Hogyan lehet valamit utálni, ami nem létezik???
"A fa pedig a szabad akarat miatt kell." Aha, annyira szabad akaratuk volt, hogy nem volt szabad enni a terméséből. Ez ám a szabad akarat! :)
"Akarsz még beszólni?" Én nem szóltam be, kérdéseket tettem fel. Ha te ezeket beszólásnak vetted, akkor magadban keresd a hibát (és a megoldást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!