Protestánsok! De legfőképp reformátusok. Mit gondoltok a meditációról? Gond ha reformátusként meditálok?
Keresztény református vagyok és nem tartom helyesnek. Nem komálom a katolikus egyházat de eggyet értek vele hogy nem helyesli.
Én már 9 évesen se helyeseltem hogy az osztálytársam kárátéra meg kungfura jártak mert éreztem hogy ezek az ázsiai sportok nem keresztények és nem tartoznak a vallásunkhoz.
Kedves második Válaszoló!
Csak azért mert egy harcművészet egy másik kultúrából való ön szerint rossz?
Figyelj, szerintem nem gond, de ha az egyhazak hivatalos velemenyere vagy kivancsi, akkor attol fugg, hogy mirol meditalsz.
Ha a relaxaciod resze egyfajta iranyitott vizualizacio, pl. hanganyagon hallgatod, ahogy leir egy szep tajat, naplementevel, pillangokkal, csobogo forrasokkal, ahol tollpihe lebeg lefele a levegoben, az mehet.
Ha olyan van benne, hogy belelegzed az univerzum szeretetet es gondoskodasat, vagy hogy a torok csakrádat kinyitja az osi energiaaramlas auraja es harmonizal a karma (biztos tudod, mire gondolok), azt osszeegyeztethetetlennek tartjak az istenhittel. Tehat hogy ilyesmiben higgy, hogy karma, csakra, univerzum.
A multkor a Papifrankoban a katolikus pap azt mondta, hogy pl. az autogen trening, az mehet. Tehat aminek az izomlazitas, a nyugodt legzes a celja. Azok, amiket a pszichologusok ajanlanak, stressz ellen vagy fajdalomcsillapitasra stb.
De ami ezoteria, keresztenysegtol eltero spiritualitas, az nem.
Elvileg en ugy tudom, kifejezetten tiltani a halottakkal valo kapcsolattartast es a joslast tiltja a keresztenyseg. Vagyis halottidezes, asztaltancoltatas, asztrologia, kartyabol valo joslas...
Anjutca, a halottakERT imadkozni Istenhez nem ugyanaz, mint hogy egy szeanszon megidezel egy halottat es megkerdezed, ki olte meg.
Ha a halottakert imadkoznak a katolikusok, akkor az udvossegukert imadkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!