Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusként megbecsüléssel...

Molnarmarcell21 kérdése:

Katolikusként megbecsüléssel és tisztelettel tekintetek a muszlimokra?

Figyelt kérdés
A kereszténységet és az iszlámot rengeteg szál fűzi egybe. A történelem útjain számos ponton találkozott a két vallás. A Korán maga is szól Jézusról, kivételes prófétaként ismeri el őt, és tisztelettel adózik Szűz Mária és Keresztelő János előtt is. A muszlimok az egy élő és önmagában létező, irgalmas és mindenható Istent imádják, aki a mennynek és a földnek Teremtője, aki szólt az emberekhez, és akinek még rejtett határozatait is teljes szívből engedelmeskedve akarják követni, miként Ábrahám – akinek hitére az iszlám szívesen hivatkozik – engedelmeskedett Istennek. Jézus istenségét ugyan nem ismerik el, de prófétaként tisztelik, szűz anyjaként becsülik Máriát. Várják az ítélet napját, amikor Isten minden embert föltámaszt és megfizet mindenkinek. Ezért értékelik az erkölcsi életet, és Istent leginkább imádsággal, alamizsnával és böjtöléssel tisztelik.
2021. dec. 18. 15:08
A kérdező szavazást indított:
Igen, tisztelem őket
Nem tisztelem őket
16 szavazat
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
65%

10 különbség Jézus és Mohamed közöt

[link]

A következtetések levonása legyen mindenki egyéni felelőssége…

2021. dec. 18. 15:31
 2/40 anonim ***** válasza:
31%
Muzulman-Kereszteny olyan mint a kutya-macska ... osi ellensegek!
2021. dec. 18. 16:22
 3/40 anonim ***** válasza:
29%
Össze kell vetni a két karaktert, és választ találunk, melyik érdemel tiszteletet, és annak elhivését, hogy Isten küldte.
2021. dec. 18. 16:37
 4/40 A kérdező kommentje:
De ezt katolikusként mondjátok, ugye?
2021. dec. 18. 17:04
 5/40 anonim ***** válasza:
95%

Egyes nagyon jól mondja, köszi a linket.

Amúgy úgy kezelem, mint az ateistákat: élnek és kész...

2021. dec. 18. 17:27
 6/40 anonim ***** válasza:
16%

Nem katolikus vagyok, de kereszteny. Azert valaszolok. (Nem szavaztam.)

Tisztelem a muszlimokat es a vallasukat.

Lelki kozosseget akkor vallalok veluk, ha a bekeert imadkoznak, ugyanugy, mint mi.

A legtobben igy tesznek egyebkent.

Arra lennek kivancsi, hogy azok, akik ilyen ellensegesek a muszlimokkal, ismernek-e szemelyesen muszlimokat jol?

2021. dec. 18. 17:44
 7/40 anonim ***** válasza:
80%

Katolikus vagyok, de saját álláspontomat írom, tehát ez nem valami hivatalos nézet.

A muszlimokat, ahogy minden embert, teljes mértékben tisztelek, hitét is tisztelem, különösen akkor, ha azt jámbor, istenfélő módon, nagy emberek iránti szeretettel gyakorolja.

Viszont magára az iszlám vallásra nem tudok megbecsüléssel tekinteni, egyszerűen egy eretnek zsidó-keresztény gyökerű vallásnak tartom. Mohamedet se tudom tisztelni, mert ellentétben Jézussal, sokkal inkább hasonlított valami korabeli hadúrra, rablóvezérre. Ezen felül magyarként számomra a 150 éves muszlim-oszmán elnyomás se valami pozitívan értékelhető dolog.

2021. dec. 18. 18:17
 8/40 anonim ***** válasza:
20%

Én azt látom hogy keresztények gátlástalanul hazudoznok az iszlámról. Ezt bizonyítja az egyes válaszoló által linkelt oldal is ami mindenfélével rágalmazza Mohamed prófétát. Szerintem a tisztelet ott kezdődik hogy nem hazudozunk más vallásokról. Ha valaki nem fogadja el az iszlám tanításait ő dolga, de a keresztények konkrétan hazudoznak és ezekre a hazugságokra hivatkozva utasítják el.

Hogy konkrétan melyik keresztény irányzat ellenségesebb nehéz megmondani de szerintem jelenleg inkább a protestánsok.

2021. dec. 18. 18:41
 9/40 anonim ***** válasza:
65%
Mindig jo fej vagyok a muszlim gyroszossal, de nem a keresztenysegem okan hanem abban bizom, hogy majd tobbet fog adni :))))
2021. dec. 18. 19:18
 10/40 anonim ***** válasza:
29%

Dicsőség és hála Allahnak a Teremtmények Urának a könyörületesnek és az irgalmasnak ! Béke és áldás legyen Mohammedre Isten utolsó küldöttére.

Tanúsítom hogy nincs más Isten csak Allah és tanúsítom, hogy Mohammed Allah küldötte volt.

Bár én muszlim vagyok, és nem nekem szól a kérdés, de érint engem, ezért leírom a véleményem.

A magam részéről tisztelettel és megbecsüléssel tekintek minden katolikus (és nem katolikus) keresztényre, felhívnám a figyelmüket, hogy a Kegyes Korán külön megszólítja a keresztényeket, és igyekszik az egyenes útra hívni őket, a tiszta egyistenhit az Iszlám útjára.

Isten megszólította a keresztényeket a Koránban, hogy kövessék Őt oly módon ahogyan a Magasztos azt valójában elvárja.

Már többször idéztem Ali Ibn abi Talib kalifánkat itt a GYK-n de most újra megtenném, mert idevág az idézet:

"Kétféle ember létezik. Az amelyik testvéred a hitben, és az amelyik testvéred az emberiségben."

2021. dec. 18. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!